Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

Sverige hamnar långt ner på listan över kvinnligt företagande i Europa, enligt EU:s statistikkontor Eurostat. Bara fem procent av de svenska kvinnorna är entreprenörer, långt under EU-genomsnittet på tio procent. 

En färsk undersökning från Google och entreprenörsplattformen Freja Kvinnor visar att oro för misslyckanden utgör viktigt hinder: 41 procent av kvinnorna tvekar inför företagande av det skälet. Att som entreprenör stå utan fast inkomst oroar ännu fler, 47 procent.

Nu går Google i spetsen för inkubationsprogrammet #WeStart, som syftar till att lyfta kvinnligt entreprenörskap och förbättra kvinnors förutsättningar.

”Att Sverige befinner sig nästan längst ner i Europastatistiken för kvinnligt företagande går verkligen emot bilden av Sverige som ett föregångsland inom jämställdhet. Därför känns den här insatsen självklar och väldigt viktig”, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google som tillsammans med Freja Kvinnor, Entreprenörskapsforum, Internetstiftelsen och Business & Dreams står bakom initiativet.

kvinnorimansgrupp1800

Läs också: Minskat ledarintresse från kvinnor när männen utgör majoritet

Efter ett inledande lanseringsevent ska 50 kvinnor erbjudas plats i inkubationsprogrammet som pågår under hösten. Med hjälp av experter får de stöd i allt från att skapa narrativ kring affärsidéer och anskaffning av de första kunderna, till hur och var man bäst söker finansiering. Inte minst handlar det om att bli del av ett nätverk, säger Anna Wikland.

Överdriver svenska kvinnor svårigheterna med företagande?  

”Vi får ju lyssna till vad de säger, statistiken talar sitt tydliga språk. Men kvinnors förmåga att starta och driva bolag är lika goda som mäns. Vad det handlar om är att rusta kvinnorna och skapa en mer inkluderande miljö, så de får samma möjligheter som män”, säger hon.

Tech- och start up-scenen betonar gärna vikten av flexibilitet – kan det också verka avskräckande för kvinnor, få dem att känna sig otrygga och utbytbara?

”Nej, skulle jag inte tro. Utmaningen inom tech-branschen är snarare att det inte finns lika många kvinnor som män med rätt teknisk kompetens. Så det jobbar vi också med, att minska det gapet. Överlag handlar det om att stötta kvinnor att våga ta steget mot företagande, oavsett om det är handlar om tech eller någon annan bransch”, säger Anna Wikland.

Lanseringen av #WeStart sker 21 september.

snallhet

Läs också: Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

Jan Carlzon.
Karriär

Jan Carlzon: ”Självledarskap var något jag missade”

Information räcker inte. En ledare måste också väcka känslor. Det säger ledarskapslegenden Jan ”SAS-Janne” Carlzon i en intervju på Chefdagen. Han passar också på att framföra sitt varma tack till – folkhemmet.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En man och en kvinna gör high five inför medarbetarna.
Karriär

5 vinnande egenskaper hos framtidens ledare

Glöm allt du lärt dig om ledarskap – framtidens ledare behöver vara mindre av superhjältar och mer inkännande. Detta hävdas i en rapport från konsultföretaget BTS, som intervjuat fler än 40 globala toppchefer om framtidens ledarskap.