lugn-2

Så kopplar du av helt – med idleness

Slå dank eller tomglo är det vi föreslår inför helgen. Forskaren Carl Cederström bollar upp idleness som ett motgift mot prestationssamhället – och mindfulness på jobbet.

Ställ inte väckarklockan i helgen, utan sov tills du vaknar. Och fundera sedan på om du inte ska somna om en stund. Efter en riktigt lång och skön frukost kanske du går en promenad eller kanske ännu hellre sätter dig på en sten och tomglor. För att ta en fika när du kommer tillbaka, men då utan kaffe för sådan stimulantia behöver du inte. Speciellt inte en dag som denna då du varken behöver vara alert eller göra nytta. Du kanske rent av ska ta en tupplur efter fikat.

Så börjar en perfekt dag för en ”idler”.

Idleness är ett begrepp som inte ens har en svensk översättning i vår lutheranska prestationskultur men som börjar dyka upp allt oftare. Det handlar om att göra absolut ingenting, att vara sysslolös och lättjeful. En inte alls ny idé utan en klassisk filosofisk tanke, som omhuldats genom historien av Aristoteles, Jerome K Jerome, Bertrand Russel, Friedrich Nitzsche med flera. Även Oscar Wilde sa att ”det mest upphöjda man kan göra är att göra inget”.

Forskaren Carl Cederström har plockat upp tankegångarna och ställt dem mot de alltmer kravfyllda tongångarna om mindfulness.

”Mindfulness är som att plötsligt upptäcka mineralvatten på flaska och tro att det här är det bästa som finns, samtidigt som man glömmer bort att det redan finns vatten att tillgå.”

Läs också: Boosta dig – i skogen

Carl Cederström, som är docent i företagsekonomi vid Stockholms universitet, är inte motståndare till mindfulness men säger att den och andra liknande tekniker har uppkommit på grund av att vi lever i ett prestationssamhälle där vi förväntas inte bara ta ägarskap över utan även fullt ansvar för våra liv. Han är rädd för att effekterna av dålig arbetsmiljö förringas och att ansvaret för stress och oro flyttas över på individen.

”Vi frågar om mindfulness hjälper oss att känna mindre stress, om det kan få oss att fokusera bättre och prestera mer, men i den frågeställningen glömmer vi bort att anledningen till att teknikerna blivit så populära är att vi har ett samhälle som i viss mån är dysfunktionellt med stress och ångest som resultat. Mindfulness är integrerat i prestationskulturen på samma sätt som mineralvattnet är integrerat i ett produktions- och konsumtionssamhälle.”

Chef förklarar: Idleness from Tidningen Chef on Vimeo.

Läs också: Mindre stress och bättre flyt – med mindfulness<

Idleness, kan enligt honom, vara en påminnelse om att livet inte uteslutande handlar om produktivitet och prestation, om att bli värderad utifrån det arbete man gör. På frågan om vinsterna med idleness svarar han så klart att det inte finns några, för det är själva kärnan i att göra just ingenting. Men Aristoteles pratade redan på sin tid om det i termer av lycka, eudamonia, och jämförde det med att leva som gudarna.

”Gudarna gör ju ingenting, de glider runt och ägnar all sin tid åt tänka. Som människa kan man så klart inte uppnå det helt och hållet men man kan sträva efter att lägga bort den ständiga inre rösten om att man ska vara mer produktiv.”

Carl Cederström menar att det kan vara ett etiskt projekt i en tid där man anser att lättja är det mest omoraliska man kan ägna sig åt.

”Det kan vara harmoniskt och fruktbart att inspireras av den tanken. Att ge sig själv utrymme att skapa en situation som inte präglas av den ångestframkallande känslan att göra tusen saker samtidigt, gör att du kan bibehålla lugnet och känslan av att göra inget. Och det främjar det kreativa tänkandet.”

Läs också: Jobba mindre – och sov mer

Trots att Carl Cederström tar upp långa planlösa promenader och att vara ute i skog och mark som exempel är han själv för mycket av en stadsmänniska för att välja det när han själv ska ägna sig åt idleness.

”För mig är det främst att läsa. Men inte att läsa för att till exempel bli en bättre ledare. Så fort du frågar dig om det kommer att göra dig till en bättre chef då förlorar både boken och läsupplevelsen sitt värde. Jag läser poesi eller någon annan onyttig litteratur som inte har en uppenbar relation till det jag jobbar med. Även om det kan ha positiva konsekvenser så småningom.”

Relaterade artiklar

En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Kvinna sitter framför dator, ljus flödar in genom fönstret.
Hälsa

Ta in ljuset - bli piggare

Under vintern når bara fem procent av det globala ljuset till Sverige. Vill du få så mycket som möjligt av det ljus som finns? Se till att vara ute före klockan tio på morgonen.

Illustration med en dubbelsäng där en kvinna sitter med dator och pratar i mobiltelefon, en sur man som ligger bredav med rosor och en champagneflaska i bakgrunden.
Hälsa

Chefs under­sökning: Trötta chefer ligger sällan

Det kostar på att vara chef. Och det finns en överhängande risk att det går ut över kärlekslivet. Varannan chef uppger att de inte har tillräckligt med tid för sin partner. Det visar Chefs undersökning.

Pigge Werkelin tillsammans med hustrun Monika Möller Werkelin.
Hälsa

Pigge Werkelin: ”Med ett aktivt sexliv får du energi”

För entreprenören Pigge Werkelin finns det en självklar koppling mellan hans prestation som chef och hans privatliv. ”Det är grunden för ditt företagande. Ungefär som när du bygger ett hus behöver du en stadig grund, och den grunden är ditt privatliv. Du behöver se till att hela hemmadelen funkar, alltifrån ungarnas skolgång till ditt sexliv.”
Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Vilhelm Hanzén framför en tegelvägg.
Hälsa

Chefen som satt kärleken på vänt

Som ensamstående pappa och vd för en pr-byrå tycker inte Vilhelm Hanzén att han hinner med en relation. Men visst drömmer han om att möta kärleken igen.