kollage

Så blev Chefs artikel en världsnyhet

Flera svenska medier uppmärksammade Chefs artikel om appföretaget Filimundus som infört sex timmars arbetsdag efter att den blev viral på sociala medier i våras. Nu har ämnet brutit mark även utanför Sverige och medier från bland annat Grekland, Italien, USA, England, Australien och Polen har uppmärksammat den ”svenska modellen”.

”Att artikeln fått sånt uppsving är jag förvånad över. Det är naturligtvis roligt om en artikel blir spridd och kan öppna upp ögonen för att det finns andra sätt att organisera sig på arbetet än det mest självklara. Fyller artikeln den funktionen är det givetvis positivt”, säger Fredrik Hillvesson, författare till artikeln om sex timmars arbetsdag i Chef.

Det var i och med affärstidningen Fast Companys artikel med rubriken ‘Därför byter Sverige till sex-timmars arbetsdag’ som myten om att i princip alla i Sverige arbetar kortare arbetsdagar blev sanning. Filimundus vd, Linus Feldt, intervjuas i artikeln som har blivit en viral succé. Den har delats, twittrats och gillats hundratusentals gånger.

”Det fångar upp en strömning där det finns en allmän ifrågasättning om hur vi organiserar arbetet. Det ligger i tiden med flexibla arbetstider och arbete på distans. Det och en längtan efter att lägga tid på andra saker i livet än arbete”, säger Fredrik Hillvesson.

Nu har ämnet skruvats ett varv till och Dagens Nyheter har publicerat artikeln ‘Myt om Sverige sprids över hela världen’ om varför utländska medier tror att Sverige håller på att införa sex timmars arbetsdag.

IMG_7295 kopia Bilden är ett kollage.

Det må än så länge vara en myt att svenskar överlag jobbar sex timmar om dagen men så här sa Linus Feldt till Chef när han intervjuades i våras.

”Jag tror att tid har blivit mer värdefullt för många än en hög lön. Folk inser att de inte uppnår så mycket mer bara för att de stressar på jobbet och jobbar övertid. De får mer gjort om de känner sig glada och lyckliga.”

Läs Chefs artikel om sex timmars arbetsdag här.

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden