kollage

Så blev Chefs artikel en världsnyhet

Flera svenska medier uppmärksammade Chefs artikel om appföretaget Filimundus som infört sex timmars arbetsdag efter att den blev viral på sociala medier i våras. Nu har ämnet brutit mark även utanför Sverige och medier från bland annat Grekland, Italien, USA, England, Australien och Polen har uppmärksammat den ”svenska modellen”.

”Att artikeln fått sånt uppsving är jag förvånad över. Det är naturligtvis roligt om en artikel blir spridd och kan öppna upp ögonen för att det finns andra sätt att organisera sig på arbetet än det mest självklara. Fyller artikeln den funktionen är det givetvis positivt”, säger Fredrik Hillvesson, författare till artikeln om sex timmars arbetsdag i Chef.

Det var i och med affärstidningen Fast Companys artikel med rubriken ‘Därför byter Sverige till sex-timmars arbetsdag’ som myten om att i princip alla i Sverige arbetar kortare arbetsdagar blev sanning. Filimundus vd, Linus Feldt, intervjuas i artikeln som har blivit en viral succé. Den har delats, twittrats och gillats hundratusentals gånger.

”Det fångar upp en strömning där det finns en allmän ifrågasättning om hur vi organiserar arbetet. Det ligger i tiden med flexibla arbetstider och arbete på distans. Det och en längtan efter att lägga tid på andra saker i livet än arbete”, säger Fredrik Hillvesson.

Nu har ämnet skruvats ett varv till och Dagens Nyheter har publicerat artikeln ‘Myt om Sverige sprids över hela världen’ om varför utländska medier tror att Sverige håller på att införa sex timmars arbetsdag.

IMG_7295 kopia Bilden är ett kollage.

Det må än så länge vara en myt att svenskar överlag jobbar sex timmar om dagen men så här sa Linus Feldt till Chef när han intervjuades i våras.

”Jag tror att tid har blivit mer värdefullt för många än en hög lön. Folk inser att de inte uppnår så mycket mer bara för att de stressar på jobbet och jobbar övertid. De får mer gjort om de känner sig glada och lyckliga.”

Läs Chefs artikel om sex timmars arbetsdag här.

Relaterade artiklar

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.