En kvinna sitter och distansjobbar framför en dator på ett kafé.

Här får chefen inte mejla efter arbetstid

Nu går Portugal i bräschen för en ny post pandemi-lag som ska förbättra arbetsvillkoren för distansjobbare. De inför bland annat epostförbud, kostnadsersättning och friare överenskommelser. 

Som ett resultat av hemmajobbandet under Covid-19-pandemin har Portugal som första land i Europa antagit en ny lag för förbättrade arbetsvillkor för distansjobbande medarbetare. Det skriver Euronews.

Från och med 12 november är det förbjudet för chefer att skicka sms och epost till medarbetare efter arbetsdagens slut. Syftet är att hjälpa medarbetarna till bättre balans mellan arbete och fritid, en gräns som blir extra diffus vid hemmajobbande. Företagen är också förbjudna att övervaka medarbetarna vid hemmajobb. 

I lagen har man också fastslagit att företagen ska hjälpa medarbetarna med deras ökade kostnader orsakade av hemmajobbandet, såsom högre el- och internetfakturor. 

En grupp personer i en hiss och en bild på Charlotte Forssander.

Läs också: Ja, du har rätt att bara anställa fullvaccinerade (så länge du inte diskriminerar)

Den nya lagen gynnar också föräldrar med barn under åtta år som får rätt att jobba hemifrån utan att i förväg komma överens med sin chef om detta. För att tackla ensamhet och ökat isolering vid distansjobbande åläggs företagen dessutom att organisera videomöten, face-to-face, minst varannan månad. Samtliga ändringarna gäller dock endast för företag med mer än tio anställda, som kan bötfällas om de bryter mot den nya lagen. 

Genom att bygga en hälsosam distansjobbarkultur hoppas Portugals minister för arbete och social säkerhet, Ana Mendes Godinho, att även attrahera utländska distansjobbare som vill byta miljö. ”Vi anser att Portugal är en av de bästa platserna i världen för digitala nomader och andra distansjobbare”, säger Ana Mendes Godinho till EuroNews. 

Kvinna sitter i en soffa med en dator i knäet.

Läs också: Facebook inför friare arbetstider – med tuffa villkor

seminarium-personlig-effektivitet-petra-brask
Distansutbildning

Få mer gjort – utan att jobba mer

Effektivitetsexperten Petra Brask hjälper dig att ta makten över din tid och ger dig verktygen för en mer strukturerad och energifylld vardag.

Relaterade artiklar

Ett tangentbord och ovanpå ligger ett munskydd och en liten flaska handsprit. Och en lapp med texten:
Arbetsrätt

Var tredje chef vill införa vaccinpass

Av 500 nordiska företagsledare är det hela 31 procent som funderar på att införa vaccinationspass när medarbetarna ska återgå till jobbet.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Charlotte Forssander och en bild på en hand som håller i en spruta
Arbetsrätt

”Experten: Detta gäller för vaccinkrav på jobbet”

I USA ställer en del företag krav på att medarbetarna måste vara vaccinerade för att få börja jobba på kontoret igen. Men vad gäller i Sverige? Chef har frågat advokaten och arbetsrättsexperten Charlotte Forssander.

Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR, Lantmäteriet
Arbetsmiljö

Här får de anställda 5000 kronor till hemmakontoret

Drömmer du om en lite härligare arbetsplats hemma? På Lantmäteriet ges alla 5000 kronor var att inreda sina arbetsplatser med. ”Vi såg att våra medarbetare behövde få bättre förutsättningar att göra sitt jobb”, säger Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR.
vaccinationsbild_rityta-1
Arbetsrätt

Experten: Chefen får inte tvinga medarbetare att vaccinera sig

Att vaccineringen mot covid-19 nu rullas ut över hela Sverige innebär inte att vi kan återvända till arbetsplatserna. Arbetsgivaren har inte rätt att kräva att medarbetarna vaccinerar sig. De kan inte ens kolla vilka som frivilligt har valt att göra det, berättar Chefs arbetsrättsjurist Charlotte Forssander.
Eva Nordmark (S) och hemma-arbetsplats. Bilden är ett collage.
Arbetsrätt

Regeringen skärper tonen mot arbetsgivarna: "Kan få betala skadestånd"

Fler måste jobba hemifrån för att Sverige ska få bukt med coronasmittan. Det är det nya beskedet från regeringen, som skärper tonen mot arbetsgivarna.
Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Charlotte Forssander, arbetsrättsexpert på Vinge
Arbetsrätt

Las-förhandlingarna: så påverkas du som chef

Sedan förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare havererat är det nu politikerna som kan behöva göra upp om nya spelregler på arbetsmarknaden. Det liggande förslaget kan få stora konsekvenser – inte minst för chefer.