Per Grankvist, krönikör på Chef

Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Per Grankvist, ny krönikör i Chef, skriver om Generation Z – en ung generation som kan vara svår att leda.

Likt helt nyupptäckta arter i en regnskog kan Generation Z vara en svår fågel att begripa sig på. Som chef ställer man sig frågan hur deras strävan efter att ständigt byta arbetsuppgifter och miljö ska tolkas? Eftersom de inte verkar vara vanedjur är frågan hur man ska få dem att trivas och hur lång tid de kommer att stanna?

Är det ens värt besväret att försöka uppfostra dem? Å ena sidan har de ju så känslig hörsel att de kan uppfatta kränkningar andra inte hör, å andra sidan lyssnar de ändå inte när en överordnad ger order.

Låt mig kort pausa för att erkänna att jag förstår att man ska undvika att generalisera så grovt som att hävda att alla i en generation är av samma skrot och korn, men jag tror likväl att jag är något på spåren här.

cissi-12

Läs också: Cissi Elwin: Jag levde under dödshot

Att klaga på att en yngre generation inte lever upp till ens egen nivå är förstås inget nytt – det har medelålders människor gjort i alla tider. De problem som medelålders chefer upplever med kolleger födda efter 1990 markerar likväl en attitydförändring som tycks vara av större proportioner än skillnaderna mellan tidigare generationer.

Och problemet är detta: De ställer rimliga krav på sina chefer. Som ny på en arbetsplats uppvisade tidigare generationer en ödmjukhet som till sin natur påminde om gesällens förhållande till mästaren. Man fick inte så mycket instruktioner utan tvingades fuska sig fram och gjorde som man blev tillsagd samtidigt som man försökte förstå hur sjutton arbetsplatsen funkade egentligen.

Cheferna var just chefer, ofta befordrade experter men ibland folk som inte hade mer kvalifikationer att leda en grupp människor än så. Någon hade skrivit deras namn i en box och vips var de tydligen chefer.

Och i hemlighet fuskade de också sig fram, tog order från sina chefer och försökte förstå hur sjutton man får medarbetare att göra som de blir tillsagda.

PER GRANKVIST

Ålder: 42 år.

Familj: Partner och två barn.

Bor: Stockholm.

Gör: Journalist, författare och föreläsare. Ny krönikör i Chef.

Intressen utanför jobbet: Trädgårdsskötsel och byggnadsvård.

KONTAKT: kontakt@pergrankvist.se @pergrankvist (Twitter).

ciakronika

Läs också: Cissi Elwin: Pappa, där hade du fel

Gen Z orsakar problem för att de vet att de blivit anställda för sina kvalifikationer och har det högst rimliga motkravet att bli ledda av någon kvalificerad för det jobbet.

De accepterar inte någon som chef bara för att någon ritat en box runt dennes namn, utan letar efter människor i organisationen som har ledaregenskaper. De vill bli ledda, inte chefade, vilket ställer till en massa problem i organisationer som inte valt ledare som chefer.

Frustrationen över att Gen Z ideligen ställer frågor om saker och ting avslöjar att chefen inte gett dem tillräckligt omfattande instruktioner från början eller att den delen av organisationen inte har en kultur där ett kontinuerligt lärande är en självklarhet. Möjligtvis båda.

Så nästa gång du känner dig frustrerad över att dina unga, pipiga kolleger inte gör som tidigare generationer som bara jobbar på i gruvan och gör saker på det sätt det alltid hanterats, tänk på dem som kanariefåglar.

De är främmande fåglar från en ny värld som kvittrar om hur organisationen måste anpassa sig till 2019. Och tystnar de riskerar hela organisationen att dö.

Missa inget – prenumerera på Chefs nyhetsbrev!

Chefs populära och kostnadsfria nyhetsbrev samlar varje vecka det bästa från Chef.se.

  • Ditt ledarskap: Senaste nyheterna om ledarskap
  • Din karriär: Tips, verktyg och inspiration
  • Din söndag: Forskning, trendspaning

Klicka här: Gå med i Chefs nyhetsbrev!

pergran

Läs också: Per Grankvist – ny krönikör i Chef: ”Humorn är en viktig ledaregenskap”

Relaterade artiklar

Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
linda_waxin_kronikor-768x432-2
Krönikor

Linda Waxin: ”Vem har aldrig gjort sig skyldig till destruktivt ledarskap?”

”Jag tror att ingen av oss chefer skulle kunna säga att vi inte, i korta glimtar eller längre svackor, gjort oss skyldiga till varierande grad av destruktivt ledarskap”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.