tidskriftsdagen-1
Chefs redaktionschef Kristofer Steneberg tillsammans med webbredaktörerna Maria André och Calle Fleur på Tidskriftsgalan. Foto: Anette Persson.

Chef.se utnämnd till Årets tidskrift och Årets bästa tidskriftssajt

I november 2013 korades Chef.se till vinnare i kategorin Årets tidskrift – digitala medier på Tidskriftsgalan i Stockholm. Chefs webbredaktörer Calle Fleur, Maria André och redaktionschef Kristofer Steneberg mottog priset.

Motiveringen lyder: ”Alltid aktuell och tydlig. Den här sajten har bredd och djup med reportage, egna tjänster och guider, dessutom tillgängligt på ett kommersiellt smart sätt. Hos Årets digitala tidskrift märks det att ledarskap handlar om människan. Vinnare är Chef.se!”

Uppdatering 24/1 2014: I januari 2014 utnämnde tidningen Internetworlds expertjury Chef.se till Årets bästa tidskriftssajt.

Chefs webbredaktörer Maria André och Calle Fleur mottog det prestigefyllda priset på den artonde upplagan av Topp 100-galan på Nalen i Stockholm.

Nomineringen lyder:

“Nylanserad snygg och pigg sajt som visar på ett bra sätt hur mindre mediaaktörer kan skapa sig ett avtryck på nätet. Med vältänkt struktur, innehåll och tilltal lyckas Chef.se få även den med måttligt intresse för ledarskapsfrågor att bli engagerad.”

 

Vill du också annonsera på Sveriges bästa tidskriftssajt?

 

Nya Chef.se lanserades i januari 2013 efter flera månaders hårt arbete. Hemsidan stöptes om i grunden och är i dag den självklara startpunkten för alla som intresserar sig för ledarskapsfrågor i Sverige. Chef.se erbjuder praktisk vägledning och inspirerande långläsning för chefer och beslutsfattare – med en hel del material som inte återfinns i papperstidningen.

Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen och prisutdelare på Tidskriftsgalan 2013, intervjuades av Chef efter prisutdelningen:

”Alla försöker hitta ett innehåll, en presentation och en affärsmodell som fungerar i de digitala kanalerna. Att då tilldelas priset Årets tidskrift digitala medier är inte bara roligt och ett bevis på att man gjort något viktigt och bra, utan också en indikation på att man har hittat någonting som hela framtidens journalistik kommer att vila på. Och det tror jag kommer inspirera er till framtida satsningar”, säger Thomas Mattsson.

Är du avundsjuk?
”Ja, lite avundsjuk faktiskt. Det är väl alla på de som vinner det finaste priset.”

De som i huvudsak arbetar med Chef.se är Maria André, webbredaktör, Calle Fleur, webbredaktör och projektledare, samt redaktionschef Kristofer Steneberg. Sajten har utvecklats i samarbete med Intellecta Corporate, med projektledaren Jonatan Fried och strategen Björn Hedensjö i spetsen.

Läs mer om arbetet med nya Chef.se här.

På Tidskriftsgalan 2013 var även Chefs reporter Fredrik Emdén nominerad till Årets journalist 2013. Motiveringen löd: ”Mitt i. Precis med den detaljen som direkt fångar det unika med just den här personen, den här historien, börjar han sitt levande, bejakande berättande. Och lyckas gång efter annan få de framstående personer han porträtterar att bjuda på pusselbitar som ger en bild de aldrig tidigare visat. Fredrik Emdén nomineras till Årets journalist för att han är en av Sveriges mest spännande pennor och för att han lyckats få flera av Sveriges mest betydelsefulla maktmänniskor att visa vem de är, på riktigt. Långt under den stela kavajen.”

Fredrik Emdén har arbetat på tidningen Chef sedan 2008. Han är redaktör för Chef.Boken och ansvarig för merparten av Chefs omtalade cheftest.

”Jag är så enormt stolt över alla medarbetare på Chef. Det här är en bekräftelse på att vi är på rätt väg, men arbetet har bara börjat. Nu kör vi!”, säger Chefs publisher Cissi Elwin Frenkel.

Läs mer: Se alla vinnarna på Tidskriftsgalan 2013.

Läs mer: Årets bästa tidskriftssajt – Chef

 

Se en video från prisutdelningen på Tidskriftsgalan här:

 

Se Chefs videointervju med Thomas Mattsson, chefredaktör Expressen och prisutdelare Tidskriftsgalan 2013:

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

vinnare-3
Om chef

Över 152 000 läsare – Chef fortsätter växa

Ni läsare blir allt fler. En ny undersökning från Kantar Sifo visar att Tidningen Chef har över 152 000 läsare varje månad – och det blir fler.
Mia Malmenäs, Mapi
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Så vinner arbetsgivaren på ditt kompetenslyft

Du lyfter din karriär med en ledarskapsutbildning i världsklass. Din arbetsgivare får tillgång till viktig ny kompetens. Mia Malmenäs ser en tydlig win-win med sin Executive MBA-utbildning på Stockholms universitet.
finalisterna
Evenemang

Här är finalisterna till Chefgalan 2018

500 nominerade ska bli 7 vinnare. Nu kan vi presentera finalisterna till Chefgalan 2018 – kolla in hela listan!
brask
Tidningen Chef

Petra Brask: Så här blir du mer effektiv

Vill du bli mer effektiv? Petra Brask, Chefs effektivitetsexpert lär dig få syn på onödiga tidstjuvar.

nyttar
Om chef

10 mest lästa artiklarna på Chef.se 2017

Snart är året slut – och ett nytt kan börja. Men innan vi kliver in i 2018 kan det vara skönt och titta tillbaka på året som gått. Här är hela listan på de mest lästa artiklarna på Chef.se året som gått.
persienn_cissi4
00:55
Om chef

#MeToo – chefens ansvar!

Video + Text Besök Chefs specialsajt för chefer som vill arbeta aktivt mot sexuella trakasserier. ”Det är dags att agera och sätta stopp. Det här är en självklar ledarskapsfråga”, skriver Cissi Elwin.
butterfly
Annonssamarbete Chef + Experis

Nya egenskaper skiljer ut Sveriges bästa chefer

Juryarbetet med att sålla fram landets bästa chefer till Chefgalan ger en unik möjlighet att trendspana på svenskt ledarskap. Tydligt är att det tuffa förändringstempot ställer nya krav. ”Finalisterna har tagit till sig nya egenskaper och applicerar dem i sitt ledarskap. Det skiljer ut dem från andra”, säger Helen Remnås på Experis, som varit med i hela processen.
chefboken_the_good_people
Chefboken

Knäck koden: Lär dig hitta bra personer

Årets julläsning för chefer? Nya Chefboken Good People vill göra både dig och dina medarbetare till bättre människor. ”Den är särskilt bra om du är i en reflekterande del av din karriär”, menar Chefs redaktör Björn Hedensjö.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden