tidskrift-dm_est-3
Chef.se utnämndes till Årets tidskrift digitala medier vid Tidskriftsgalan 2013.

Välkommen till nya Chef.se

Nya Chef.se är betydligt mer lättnavigerad, snabbladdad och inspirerande än den tidigare. Designen på den nya sajten skiljer sig markant från den tidigare, men vår förhoppning är att ni kommer att finna er tillrätta snabbt.

Vi hoppas att alla trogna Chef.se-besökare – och alla nya – kommer ha glädje av Sveriges största och bästa sajt för chefer. Tyck gärna till om nya sajten, antingen här på sidan eller via e-post.

För att få ut det mesta av nya Chef.se rekommenderar vi att alla besökare uppdaterar till den senaste versionen av sina respektive webbläsare. Detta gäller framförallt de som använder Internet Explorer (uppdatera till Internet Explorer 9 här).

 

Några spännande nyheter:

Nya kategorier som gör det lättare att hitta direkt: Ditt ledarskap (artiklar och tips om hur du utvecklar dig själv som chef), Dina medarbetare (artiklar och tips om att hantera och utveckla dina medarbetare) och Inspiration (alla våra längre reportage, nya ledarskapsböcker, hälsa och livsstil, med mera). En komprimerad variant av huvudmenyn följer med när du scrollar ner på sidan.

Artikelblocket: Här hittar du Chefs bästa och mest aktuella artiklar just nu.

Andra har läst: I sidfoten till varje artikel kopplas andra relaterade artiklar som vi tror att du är intresserad av.

Responsivitet: Nya Chef.se är en responsiv webbsida, det vill säga att den anpassar sig till automatiskt till din skärmstorlek. Det innebär att sajten kommer att fungera betydligt bättre på mobiltelefon och surfplatta än tidigare.

Förbättrad sökfunktion. I sökrutan uppe till höger på sajten hittar du alla de knappt 4 000 artiklar om ledarskap, inklusive mallar och avtal, som vi har producerat de senaste fem åren.

Nytt om ledarskap: Dagsaktuell omvärldsbevakning med ledarskapsfokus.

Chefsjobb: De senaste och mest eftertraktade chefsjobben just nu presenteras i samarbete med HR North.

 

5 frågor till Calle Fleur, projektledare för nya Chef.se

Varför behövs nya Chef.se?
”Själva urtanken med Chef är att inspirera och utveckla svenska chefer i det goda ledarskapet. I dessa tider – med låg­­konjunktur, varselvågor och stora pensionsavgångar – har chefen en viktigare roll än någonsin. Samtidigt utvecklas den digitala tekniken i en rasande fart.”

”I ärlighetens namn har Chef.se inte hängt med i den utvecklingen. Efter förra årets framgångsrika omgörning av tidningen har turen nu kommit till webben.”

Är det mer än bara ett ansiktslyft?
”Absolut. I sann nyårsanda har vi rivit hela bygget och startat om från grunden. Vi lanserar ett helt nytt system, med nya funktioner och nya annons­lösningar.”

”Nya Chef.se kommer att bli betydligt snabbare än i dag och fungera bättre på surfplatta eller mobiltelefon. Med hjälp av Jonatan Fried (f d webbchef Fokus.se) och Björn Hedensjö (f d chef för di.se och DN.se) har vi skapat en av Sveriges mest moderna mediesajter.”

Vad ska nya sajten innehålla?
”Allt den innehåller i dag och mycket mer. På Chef.se kan du läsa nya och gamla artiklar i Chef, hitta information om våra utbildningar och evenemang och fråga våra experter om råd. Vi ger dig handfasta råd och tips om metoder och verktyg som du kan använda i ditt jobb som chef.”

Vem kommer att ha nytta av nya Chef.se?
”Alla Sveriges 500 000 chefer borde besöka Chef.se minst en gång i veckan. Punkt.”

När är ni klara med sajten?
”Vi lanserar nya Chef.se mån­dagen den 21 januari, men arbetet med att göra Sveriges bästa, roligaste och mest mat­nyttiga sajt för chefer har bara börjat. Vi kan utlova flera spännande nyheter på sajten under våren.”

 

Synpunkter på nya sajten? Vi lyssnar gärna! Kommentera i kommentarsfältet nedan, eller mejla projektledare Calle Fleur.

Relaterade artiklar

chefboken-think-like-a-rocket-scientist-1
Chefboken

Raketforskare hjälper chefer att göra det omöjliga

Raketforskning tog människan till månen men kan användas till betydligt mer än så. I massivt hyllade ”Think like a rocket scientist” delar tidigare raketforskaren Ozan Varol med sig av lättbegripliga strategier för att faktiskt lyckas med det som verkar omöjligt.

Anna Svedman på SPP hjälper företag undvika dyra missar vid utlandsjobb.
Annonssamarbete Chef + SPP

Se upp med onödiga pensionsmissar vid utlandsjobb

Planerar ditt företetag att expandera globalt? Undvik då onödiga missar och fallgropar för medarbetare som jobbar utomlands. Det är enklare än du tror.
osto%cc%88rd-1
 

Vårda din viktigaste resurs - ditt fokus

Det är inte du eller din dåliga självdisciplin som gör att du inte alltid lyckas med det du tänkt göra. Det är dina strategier och din miljö som behöver förändras. Lär dig att tänka och agera för att skapa en ostörd bubbla för fokuserat arbete.

I nya boken Ostörd – Principer för en skärpt arbetsdag visar forskaren Gisela Bäcklander hur du kan göra. Hon har forskat på självledarskap och anser att det inte hjälper att förändra oss själva och skärpa till oss när vi inte kan fokusera eller får saker gjorda. Det är smartare att ha olika strategier som minskar belastningen för dina kognitiva resurser och ditt arbetsminne. Ledarcoachen Maria Gerlofson sammanfattar Ostörd i senaste Chefboken.

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.

 

chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.
4-day-week
Chefboken

Inför 4-dagarsvecka och vinn i lönsamhet och engagemang

Att jobba fem dagar i veckan är gammalmodigt och hör till 1900-talet. Det är dags att tänka om och mäta de anställdas insats på vad de faktiskt gör på jobbet, inte hur länge de är där.

Annonssamarbete Chef + ECIT

Knepet för att växla upp: Frigör tid för chefer

Företag som vill växla upp behöver frigöra tid och kraft för sina chefer. Då är outsourcing ett självklart val. ”Det har gett oss en extra boost”, säger Daniel Hörnqvist, vd på snabbväxande Frank Dandy.
Andreas Kind, driftchef på Ohlssons AB
 

Driftschefen Andreas räddade medarbetarens liv

Driftschefen Andreas Kind fick en dålig magkänsla när medarbetaren uteblev från jobbet. Han åkte hem till kollegan – och räddade hans liv.