karriar-5
Foto: Unsplash

Myt om kvinnors karriär-tänk spräckt

Män söker jobb när de uppfyller 60 procent av kravspecifikationerna för tjänsten – men kvinnor bara när de kan checka av hela listan. Det brukar förklaras med kvinnors sämre självförtroende. Men är det verkligen hela sanningen?

Siffrorna kommer från en intern rapport på Hewlett-Packard, har blivit vida spridda och brukar förklaras med att kvinnor helt enkelt har sämre självförtroende än män. I en artikel på Harvard Business Review utforskar ledarskapsexperten Tara Mohr verkligheten bakom siffrorna.

Mohr bestämde sig för att göra en egen studie i ämnet och frågade över 1000 män och kvinnor om anledningen till att de valt bort att söka ett specifikt jobb.

Vanligaste svaret i båda grupperna: Att man inte trodde att man skulle få jobbet eftersom man inte uppfyllde kvalifikationerna – 46 procent män och 41 procent kvinnor valde detta alternativ. Svarsalternativet som tydde på dåligt självförtroende, ”jag trodde inte att jag skulle klara av jobbet”, valdes bara av 10 procent av kvinnorna och 12 procent av männen.

Läs också: Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam

”Vad som fick dem att inte söka ett jobb var inte att de brast i sin självuppfattning, utan snarare att de missförstått rekryteringsprocessen”, skriver Mohr och pekar på betydelsen av detta: Det verkar alltså som att HP:s siffror inte tyder på dåligt självförtroende hos kvinnor – utan snarare på att det behövs bättre information om hur rekryteringsprocessen faktiskt funkar.

Trots det kan statistiken, skriver Mohr, fungera som en väckarklocka – inte minst för de som tror att kvalifikationerna verkligen måste uppfyllas. Budskapet är tydligt: Alla andra jobbsökande spelar inte enligt de reglerna.

Och svarsalternativet att man inte sökte för att man följde riktlinjerna var mycket riktigt mer förekommande bland de kvinnliga testpersonerna än bland de manliga.

Läs också: Så pratar du om det förbjudna

Ett annat populärt svar bland den kvinnliga testgruppen var ”jag vill inte misslyckas” – 22 procent, medan bara 13 procent av männen i undersökningen svarade så.

Allt detta pekar på att kvinnor i högre utsträckning tolkar kravspecar i jobbeskrivningar bokstavligt och ser dem som absoluta krav för att få ett jobb. Vilket kanske också är sannare när det gäller kvinnor. Mohr citerar en McKinseyrapport som visar på att män oftare an kvinnor anställs baserat på hur deras potential värderas och avslutar sin artikel med delslutsatsen att det visserligen inte skadar med mer självförtroende. Men framför allt, menar hon, skulle kvinnor i karriären skulle tjäna på att sluta tro på att vissa regler alltid gäller i en rekryteringsprocess.

Läs också: 4 karriärtips från Wall Street

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

braloner
Karriär

Dansk studie: Höj din lön – genom att vara en ”skitstövel”

Du vinner inget på att vara trevlig. I alla fall inte när det kommer till löneförhandlingar, visar en dansk studie. Där kan förmågan att klara en konfrontation vara en stor fördel.
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

jobbintervju
Karriär

3 frågor toppkandidater vågar ställa på jobbintervjun

Lyckas på jobbintervjun – genom att låna tre stycken frågor andra toppkandidater använt tidigare.
lars1
Karriär

Tog sig tillbaka från utbrändhet – lanserar resesöktjänst

Han har fått kämpa för att göra sin röst hörd, fått sina drömmar krossade och hamnat i djup utmattningsdepression. Lars Kristensson vill prata om att satsa allt och misslyckas. Men frågan är om han inte nu står på gränsen till att lyckas med sin avancerade AI-flygsökmotor.
parsvardson
Karriär

”Trodde aldrig att jag skulle få ett jobb”

Som grundare av Adlibris och Apotea är Pär Svärdson en av Sveriges mest framgångsrika e-handlare. Driftigheten visade sig redan då han som sjuåring sålde djurfoder hemma i garaget.
hobbyer
Hälsa

6 skäl: Därför är toppchefer galna i sina hobbyer

Ovanligt många chefer har omfattande fritidsaktiviteter. Nu har forskarna gått till botten med varför de tar sig tid.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
itchefer
Beslutsfattande

Forskning: Därför är IT-chefens roll hotad idag

Om IT-chefernas inflytande var stort vid millennieskiftet ser det annorlunda ut idag. Främst är det digitaliseringen som förändrat deras ställning, visar svensk forskning.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden