karriar-5
Foto: Unsplash

Myt om kvinnors karriär-tänk spräckt

Män söker jobb när de uppfyller 60 procent av kravspecifikationerna för tjänsten – men kvinnor bara när de kan checka av hela listan. Det brukar förklaras med kvinnors sämre självförtroende. Men är det verkligen hela sanningen?

Siffrorna kommer från en intern rapport på Hewlett-Packard, har blivit vida spridda och brukar förklaras med att kvinnor helt enkelt har sämre självförtroende än män. I en artikel på Harvard Business Review utforskar ledarskapsexperten Tara Mohr verkligheten bakom siffrorna.

Mohr bestämde sig för att göra en egen studie i ämnet och frågade över 1000 män och kvinnor om anledningen till att de valt bort att söka ett specifikt jobb.

Vanligaste svaret i båda grupperna: Att man inte trodde att man skulle få jobbet eftersom man inte uppfyllde kvalifikationerna – 46 procent män och 41 procent kvinnor valde detta alternativ. Svarsalternativet som tydde på dåligt självförtroende, ”jag trodde inte att jag skulle klara av jobbet”, valdes bara av 10 procent av kvinnorna och 12 procent av männen.

Läs också: Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam

”Vad som fick dem att inte söka ett jobb var inte att de brast i sin självuppfattning, utan snarare att de missförstått rekryteringsprocessen”, skriver Mohr och pekar på betydelsen av detta: Det verkar alltså som att HP:s siffror inte tyder på dåligt självförtroende hos kvinnor – utan snarare på att det behövs bättre information om hur rekryteringsprocessen faktiskt funkar.

Trots det kan statistiken, skriver Mohr, fungera som en väckarklocka – inte minst för de som tror att kvalifikationerna verkligen måste uppfyllas. Budskapet är tydligt: Alla andra jobbsökande spelar inte enligt de reglerna.

Och svarsalternativet att man inte sökte för att man följde riktlinjerna var mycket riktigt mer förekommande bland de kvinnliga testpersonerna än bland de manliga.

Läs också: Så pratar du om det förbjudna

Ett annat populärt svar bland den kvinnliga testgruppen var ”jag vill inte misslyckas” – 22 procent, medan bara 13 procent av männen i undersökningen svarade så.

Allt detta pekar på att kvinnor i högre utsträckning tolkar kravspecar i jobbeskrivningar bokstavligt och ser dem som absoluta krav för att få ett jobb. Vilket kanske också är sannare när det gäller kvinnor. Mohr citerar en McKinseyrapport som visar på att män oftare an kvinnor anställs baserat på hur deras potential värderas och avslutar sin artikel med delslutsatsen att det visserligen inte skadar med mer självförtroende. Men framför allt, menar hon, skulle kvinnor i karriären skulle tjäna på att sluta tro på att vissa regler alltid gäller i en rekryteringsprocess.

Läs också: 4 karriärtips från Wall Street

Relaterade artiklar

Chef tipsar om sommarläsning för ledare.
Karriär

Chef tipsar: Sommarläsning för ledare

Äntligen tid att sjunka ner i hängmattan med en bra bok. Chef tipsar om sommarläsning att njuta av – och som ger värdefulla ledarskapsinsikter på köpet.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

Frilansarbete lockar unga IT-talanger.
Karriär

Experten: 90-talister vill jobba lagom mycket

En Novus-undersökning visar att flexibilitet är en nyckelfaktor för unga i IT-branschen. Utan tillräcklig frihet väljer många att istället starta eget. Experten tror dock att fasta anställningar vinner i längden.
Kvinnor över 50 diskrimineras på grund av ålder.
Karriär

Kvinnor över 50 ratas - och får sämre lön

Kvinnor över 50 år diskrimineras på arbetsmarknaden på grund av sin ålder – med löneglapp på 10 000 kr. Det visar en ny rapport från Jurek.
Chefer inom bank och finans får höga betyg av anställda.
Karriär

Chefer inom IT hyllas - offentlig sektor i botten

I Netigates nationella undersökning bland medarbetare får chefer inom IT, bank och finans högst betyg av sina anställda. Bottenbetyg får ledarskapet inom transport och offentlig sektor.
Hälften av svenskarna kan tänka sig att byta yrke.
Karriär

Sifo: Hälften av svenskarna vill byta karriär

Den som leker med tanken på att byta jobb efter sommaren är inte ensam – enligt en ny Sifo-undersökning har var femte svensk nytt jobb i sikte det närmsta året.
Företaget IP-Only hjälper medarbetarna fram i karriären.
Karriär

Företaget som hjälper dig satsa - hos konkurrenten

Telekombolaget IP-Only har som första företag i Sverige startat en karriäraccelerator som ett sätt att attrahera talanger – även genom att skicka dem i armarna på konkurrenterna.
maria-content3
Karriär

Böckerna chefen ska läsa 2019

Böcker som riktar sig till chefer blir allt fler. Samtidigt får chefer allt mer att göra. Vilka böcker ska du egentligen välja och varför? Chefs expert på ledarskapsböcker Maria Gerlofson väljer ut sex aktuella och kommande böcker som hjälper dig i din roll på olika sätt.