karriar-5
Foto: Unsplash

Myt om kvinnors karriär-tänk spräckt

Män söker jobb när de uppfyller 60 procent av kravspecifikationerna för tjänsten – men kvinnor bara när de kan checka av hela listan. Det brukar förklaras med kvinnors sämre självförtroende. Men är det verkligen hela sanningen?

Siffrorna kommer från en intern rapport på Hewlett-Packard, har blivit vida spridda och brukar förklaras med att kvinnor helt enkelt har sämre självförtroende än män. I en artikel på Harvard Business Review utforskar ledarskapsexperten Tara Mohr verkligheten bakom siffrorna.

Mohr bestämde sig för att göra en egen studie i ämnet och frågade över 1000 män och kvinnor om anledningen till att de valt bort att söka ett specifikt jobb.

Vanligaste svaret i båda grupperna: Att man inte trodde att man skulle få jobbet eftersom man inte uppfyllde kvalifikationerna – 46 procent män och 41 procent kvinnor valde detta alternativ. Svarsalternativet som tydde på dåligt självförtroende, ”jag trodde inte att jag skulle klara av jobbet”, valdes bara av 10 procent av kvinnorna och 12 procent av männen.

Läs också: Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam

”Vad som fick dem att inte söka ett jobb var inte att de brast i sin självuppfattning, utan snarare att de missförstått rekryteringsprocessen”, skriver Mohr och pekar på betydelsen av detta: Det verkar alltså som att HP:s siffror inte tyder på dåligt självförtroende hos kvinnor – utan snarare på att det behövs bättre information om hur rekryteringsprocessen faktiskt funkar.

Trots det kan statistiken, skriver Mohr, fungera som en väckarklocka – inte minst för de som tror att kvalifikationerna verkligen måste uppfyllas. Budskapet är tydligt: Alla andra jobbsökande spelar inte enligt de reglerna.

Och svarsalternativet att man inte sökte för att man följde riktlinjerna var mycket riktigt mer förekommande bland de kvinnliga testpersonerna än bland de manliga.

Läs också: Så pratar du om det förbjudna

Ett annat populärt svar bland den kvinnliga testgruppen var ”jag vill inte misslyckas” – 22 procent, medan bara 13 procent av männen i undersökningen svarade så.

Allt detta pekar på att kvinnor i högre utsträckning tolkar kravspecar i jobbeskrivningar bokstavligt och ser dem som absoluta krav för att få ett jobb. Vilket kanske också är sannare när det gäller kvinnor. Mohr citerar en McKinseyrapport som visar på att män oftare an kvinnor anställs baserat på hur deras potential värderas och avslutar sin artikel med delslutsatsen att det visserligen inte skadar med mer självförtroende. Men framför allt, menar hon, skulle kvinnor i karriären skulle tjäna på att sluta tro på att vissa regler alltid gäller i en rekryteringsprocess.

Läs också: 4 karriärtips från Wall Street

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

byrajobb
Karriär

Därför ångrar många att de tackade ”ja” till nya jobbet

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan häcken. Det visar en ny jobbundersökning som pekar ut orsakerna till att man inte trivs på sitt nya jobb.
Torbjörn Lindgren, Invono
Annonssamarbete Chef + Invono

4 vanor att sno från lyckade ledningsgrupper

Digitaliseringen i svenska bolag når inte alltid ända upp i toppen. Ledning och styrelse ligger ofta efter i sina arbetssätt. ”Man lever inte som man lär”, säger Torbjörn Lindgren på Invono.

svenskachefer-2
Karriär

Därför dissar svenska chefer – sitt eget cv

Många chefer karriärresor stoppas av ett för svagt CV. Det uppger cheferna själva i en ny Sifo-undersökning.
lillebror
Karriär

Lillebrorseffekten som ger kvinnor sämre lön

Se upp för lillebrorseffekten. Kvinnor som vuxit upp med en lillbrorsa tenderar att få sämre lön.
myter
Karriär

Fyra myter om gigekonomin

Det finns gigekonomin, och så finns det myter om gigekonomin. Vad är egentligen sant och falskt? Här är några vanliga missuppfattningar.

nyajobb-2
Karriär

5 skäl: Därför säger dina bästa kolleger upp sig

Fel personer belönas och ledarskapet är uselt. Det är två starka skäl till att vilja lämna en arbetsgivare, visar en ny undersökning.
elisabeth-wennstrom1
02:19 min
Annonssamarbete Chef + ManpowerGroup

Årets Chef: "Lär dig leda med Styrkefokus"

Video:

Fokusera på styrkorna för att lyfta dina medarbetare, ditt ledarskap och resultat. Elisabeth Wennström, Årets Chef 2018 berättar om modellen bakom hennes ledarskap.

chefen123
Karriär

Den ”ofrivilliga” chefen – som nu leder 1000 personer

Att bli chef fanns inte på kartan. För läkaren Carolina Samuelsson var forskning och patientkontakt det väsentliga. Nu leder hon en av Sveriges största universitetskliniker med över tusen anställda.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden