Bästa svaren att ge i lönesamtalet

En löneförhandling kan höra till chefens svåraste samtal. Det är lätt att medarbetaren blir personlig i sin argumentation, och som chef måste du kunna lyfta nivån ett snäpp. Hur ska man egentligen svara? Här ger Chefs löneexpert Peder Bertilsson svar.

När medarbetaren säger:

”Jag som är så lojal och samarbetsvillig är värd betydligt mer.”

Svara så här:

Det är bra att du är lojal och samarbetsvillig. Det är vad jag förväntar mig av alla mina medarbetare. Ska vi ta och titta på hur du har agerat/presterat kopplat till de mål vi har tagit fram? Är det någon prestation som du är speciellt nöjd med?

De sämsta anledningarna till löneförhöjning

Läs också: De 3 sämsta skälen – när du vill ha högre lön

När medarbetaren säger:

”Jag har blivit erbjuden ett annat jobb med högre lön. Om ni inte tillmötesgår mina lönekrav ser jag ingen annan möjlighet än att säga upp mig.”

Tänk på det här i ditt svar:

Hot om uppsägning för att höja sin lön är inget som jag rekommenderar som strategi. I de allra flesta fall rekommenderar jag att du som chef hänvisar till rådande lönestruktur och att du har bedömt medarbetaren på ett sätt som du tycker speglar hens prestation och befattningsnivå. Det är viktigt att poängtera att beslutet att sluta enbart är medarbetarens val och ansvar. Dock kan det finnas något enstaka tillfälle där man som chef bör beakta om personen du har framför dig är en nyckelperson för organisationen. Be då om tid för reflektion och att du återkommer för ett samtal vid annat tillfälle.

pederlon

Läs också: Experten: Så får du upp din lön som chef

När medarbetaren säger: 

”Kollegan x som har en liknande roll och samma erfarenhet tjänar 1000 kronor mer än jag.”

Svara så här:

Lönesamtalet handlar inte om din kollega utan om dig. Vilket innebär att jag inte kommer att prata om vad andra medarbetare tjänar. Jag vill att vi utgår ifrån vad du har bidragit med till verksamhetens utveckling under året.

Orolig person i röd tröja

Läs också: Så kan du hjälpa dig själv – att tänka mer optimistiskt

När medarbetaren säger:

”Min partner har mist jobbet. Om jag inte får högre lön blir vi tvungna att sälja huset.”

Svara så här:

Vad tråkigt att din partner har mist sitt arbete. Tyvärr så kan jag inte ta det i beaktande när jag sätter din lön. Jag kommer att utgå ifrån vår lönepolicy, våra lönekriterier och hur du har bidragit till att utveckla verksamheten och nå de mål som vi har satt.

Relaterade artiklar

pengarbildwebb
Sätta lön

Här finns de bästa chefslönerna

Den som vill göra lönekarriär som chef gör klokt i att välja telekom- eller finansbranschen. Sämst betalt har chefer inom försvaret och bemanning. Det visar ny statistik från Akavia. 

Psykologen Agnes Mellstrand samt bild på nöjda medarbetare.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 saker alla chefer borde göra – innan stressen blir farlig

Åtta av tio upplever hög stress på jobbet, men all stress är inte dålig. Så vad kan du som chef göra för att medarbetarna (och du själv) ska slippa brytas ner av negativ stress? Här får du psykologens bästa råd.
pederwebb
Sätta lön

Lönestrategen Peder Bertilssons tips

Pandemin har haft en negativ påverkan på chefernas löneutveckling, det konstateras i Chefs undersökning där mer än en fjärdedel av cheferna uppger att deras löner frusit inne minst ett av de två åren som pandemin pågått.  Lönestrategen Peder Bertilsson ger här 5 tips för den som vill ha högre lön.

Grafik och illustration
Sätta lön

Chefs undersökning: Vart tog lönelyftet vägen?

Pandemin har haft en negativ påverkan på chefernas löneutveckling. Mer än en fjärdedel av cheferna i Chefs undersökning uppger att deras löner frusit inne minst ett av de två åren som pandemin pågått. Och mer än hälften av dessa har ingen förhoppning om att kunna ta igen lönetappet.

lon-bild-webb
Sätta lön

Kom förberedd till lönesamtalet

Bästa sättet att genomföra lönesamtalet med din chef är att komma väl förberedd. Här är en mall att ta hjälp av nästa gång det är dags.

Pengar i högar
Karriär

Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

Drömmer du om en hög månadslön? Då bör du spana in yrkena som SCB listar som de bäst betalda i Sverige.
Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
lamnaintervju
Karriär

5 gånger du ska lämna lönesamtalet – och byta jobb

Din lön är lägre än den borde vara. Då är lönesamtalet ett utmärkt tillfälle att ta uppfrågan. Men det finns också tillfällen när det bästa är att gå skilda vägar.