risk2

Lista: 5 vanor du bör undvika som ledare

Det finns många ledstjärnor att förhålla sig till som chef – och så finns det varningsskyltar. Vad bör du INTE göra i din ständiga strävan för att bli en bättre ledare? Här är några vanor att undvika.

För ett tag sedan skrev Chef en artikel om 5 vanor som utmärker utmärkta ledare. Här kommer motsatsen – listan på vanor du absolut bör undvika, kortad från Inc:s mer omfattande.

Do:s and don’t:s alltså – enklare blir det inte. Varsågoda, här vanorna att undvika:

Du tror, nej vet, att du har alla svar:

Mel Gibson Poker GIF - Find & Share on GIPHY

Du har förtjänat din titel av framför allt en anledning: du är bättre och smartare än alla andra. Därmed kan du med gott samvete strunta i att involvera övriga i beslut och problemlösningar. För vad skulle de kunna bidra med som inte du kan komma på själv?

Du tar gärna risker – ju större desto bättre

Du ser dig som en skicklig spelare inom ditt gebit. Och du har en hög lön. Vad har du betalt för? Just det – risktagande. Och ju större risker, desto högre lön. Mer att spela med. Eller?

Du fokuserar på vems fel det är: 

Love Actually Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

Lösningsorienterad schmösningsorienterad. Nej, bättre fokusera på att utreda vem som bär skulden så vi kan eliminera hen och säkerställa att det inte händer igen. Basta!

Du slösar inte tid på att planera: 

Reid Scott Dan Egan GIF by Veep HBO - Find & Share on GIPHY

Ibland gäller det att bara kasta sig rakt ut, eller hur? Det där med att ha koll på vad som sätts på spel, fokusera på orsaken istället för symptomet och överlag lägga pengar – alltså tid – på planering är överskattat.

Du sätter en ära i att inte gödsla med feedback – det är för veklingar:

Visst, när det optimala resultatet är uppnått kanske du kostar på dig några berömmande ord, men under processens gång? Det klemar bara bort medarbetarna – du vill ju bygga ett starkt självständigt team. Inga mesar som är beroende av din ständiga bekräftelse.

Relaterade artiklar

henrik-hammarstro%cc%88m
Arbetsmiljö

It-cheferna jobbar över 250 timmar per år

Sex hela arbetsveckor, lika mycket som en hel semester. It-cheferna på privata företag har 250 övertidstimmar per år. En tuff verklighet då det ställs allt högre krav på säkerheten. Kantar Sifos undersökning gjord i samarbete med GlobalConnect visar att it-cheferna som inte sitter i ledningsgrupper är värst drabbade.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Johan Holm
Arbetsmiljö

Dålig arbetsmiljö utan rättslig påföljd

De arbetsrättsliga kraven kring den psykosociala arbetsmiljön har inte hängt med i utvecklingen. Än så länge finns det bara domar för olyckor, och inga för arbetssjukdomar. Det konstaterar forskaren Johan Holm i en avhandling.

forskning_intervjuperson
Arbetsmiljö

Forskning: Därför lär du dig mer av att misslyckas

En stark positivitetskultur är för många organisationer en självklarhet. Men hyllandet av framgång kan stå i vägen för innovation, menar två forskare som pekar på misslyckanden som en bättre källa till lärande. 

Medarbetare som sjunger i kontorslandskapet
Arbetsmiljö

Detta stör vi oss på mest hos kollegan

Mänskliga relationer är svårt, och friktionsytorna på en arbetsplats kan innebära närmast oändliga möjligheter till irritation. Men det är varken onödiga mejl, kvarglömda kaffekoppar eller högljutt telefonerande som orsakar det värsta skavet kontorskolleger emellan, visar en undersökning från Blocket Jobb.

hybridjobb
Arbetsmiljö

Chefer och anställda oeniga om hybridjobb

Delar du och dina anställda samma syn på hur fördelningen av arbete på kontoret och annan plats ska se ut? En ny rapport från Microsoft visar att majoritet av de anställda föredrar den flexibilitet som följer med hybridarbetet men bland 50 procent av cheferna planeras det för en återgång till kontoren på heltid i takt med att covidpandemin klingar av.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
naturwebben
Arbetsmiljö

Ljuden som ska locka tillbaka medarbetarna

Hur ska kontoret bli den mer attraktiva arbetsmiljön för medarbetarna när flexibiliteten bjuder på fler valmöjligheter? I arbetet att locka tillbaka personalen till kontoret använder sig nu amerikanska företag från insikter som kommer från tidigare forskning: att rätt nivå av ljud kan förbättra arbetsprestationen.