risk2

Lista: 5 vanor du bör undvika som ledare

Det finns många ledstjärnor att förhålla sig till som chef – och så finns det varningsskyltar. Vad bör du INTE göra i din ständiga strävan för att bli en bättre ledare? Här är några vanor att undvika.

För ett tag sedan skrev Chef en artikel om 5 vanor som utmärker utmärkta ledare. Här kommer motsatsen – listan på vanor du absolut bör undvika, kortad från Inc:s mer omfattande.

Do:s and don’t:s alltså – enklare blir det inte. Varsågoda, här vanorna att undvika:

Du tror, nej vet, att du har alla svar:

Mel Gibson Poker GIF - Find & Share on GIPHY

Du har förtjänat din titel av framför allt en anledning: du är bättre och smartare än alla andra. Därmed kan du med gott samvete strunta i att involvera övriga i beslut och problemlösningar. För vad skulle de kunna bidra med som inte du kan komma på själv?

Du tar gärna risker – ju större desto bättre

Ford Jones GIF - Find & Share on GIPHY

Du ser dig som en skicklig spelare inom ditt gebit. Och du har en hög lön. Vad har du betalt för? Just det – risktagande. Och ju större risker, desto högre lön. Mer att spela med. Eller?

Du fokuserar på vems fel det är: 

Love Actually Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

Lösningsorienterad schmösningsorienterad. Nej, bättre fokusera på att utreda vem som bär skulden så vi kan eliminera hen och säkerställa att det inte händer igen. Basta!

Du slösar inte tid på att planera: 

Reid Scott Dan Egan GIF by Veep HBO - Find & Share on GIPHY

Ibland gäller det att bara kasta sig rakt ut, eller hur? Det där med att ha koll på vad som sätts på spel, fokusera på orsaken istället för symptomet och överlag lägga pengar – alltså tid – på planering är överskattat.

Du sätter en ära i att inte gödsla med feedback – det är för veklingar:

Men Feedback GIF - Find & Share on GIPHY

Visst, när det optimala resultatet är uppnått kanske du kostar på dig några berömmande ord, men under processens gång? Det klemar bara bort medarbetarna – du vill ju bygga ett starkt självständigt team. Inga mesar som är beroende av din ständiga bekräftelse.

Relaterade artiklar

trotter-3
Arbetsmiljö

Här är 9 myter om utmattning – som inte stämmer

Myterna kring utmattningssyndrom många

Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
scream
Arbetsmiljö

Få svenskar agerar på kränkande beteende

Skulle du säga ifrån om du ser kränkande beteende på jobbet? En ny undersökning visar att det är svårare än man kan tro när det väl kommer till kritan.
harksare
Arbetsmiljö

10 sätt att bemöta härskartekniker – på jobbet

Så gör du  för att uppmärksamma – och bemöta – det giftiga beteendet.
illus1
Arbetsmiljö

Skippa kontoret – effektivare att jobba hemma

Avskaffa kontoren! Framtidens medarbetare jobbar hemifrån, hävdas i en stor studie som påvisar kraftiga effektivitetsvinster med distansarbete.
flexibel
Arbetsmiljö

Så många tackar nej till oflexibla jobb

Nya siffror: 80 procent skulle tacka nej till ett jobb – som inte erbjöd flexibilitet
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

buller1
Arbetsmiljö

Studie: Kollegans telefonsamtal – ett arbetsmiljöproblem

Kollegans ljudliga telefonsamtal vid skrivbordet kan vara ett arbetsmiljöproblem som sänker produktiviteten, visar en ny studie.