kultur-2
Foto: Unsplash

Kulturen nyckel till varaktig digitalisering

Odla gemenskap.

En stor knäckfråga för dig som chef under den digitala förändringsprocessen är hur du ska få med dig medarbetarna – och hantera dem som inte vill.

”Man får nog acceptera att alla inte kommer att följa med. Kanske är det som så mycket annat fördelat över tre grupper, där en del springer utan att du behöver göra något, en svans hänger efter och arbetar aktivt mot och den stora massan finns i mitten och väntar på att ledarskapet ska entusiasmera dem att följa strömmen. Chefens jobb blir att engagera och bekräfta de människor som väljer att vilja”, säger Jonas Hammarberg, som tillsammans med Arash Gilan har skrivit boken Get digital or die trying.

Läs också: Skrotade it-avdelningen – hyllas som digital stjärna

Motståndet kan visa sig genom att personer inte förstår, inte gillar eller inte känner tillit till dig och dina syften. Då har du ett problem som chef. Lösningen är att fokusera på de som vill, och försöka få de som inte vill att ”vilja någon annanstans”, som Jonas Hammarberg uttrycker det.

”Målet är att kunden ska älska företaget. Men då måste medarbetarna älska företaget först. Inför dem som inte är med på det gäller det att vara öppen: Du kommer inte att nå din fulla potential om du inte vill utvecklas med oss”, säger Arash Gilan.

Lära nytt – vars och ens eget ansvar.

Just medarbetarnas egen utveckling i form av kompetensbyggande är också något som går allt snabbare i den digitala eran. Kunskap finns lättillgänglig överallt, föreläsningar från ledande universitet görs tillgängliga på nätet och många smarta verktyg som till exempel internchattsystemet Slack är gratis att använda eller prova på.

Läs också: Så blir du mer digital själv

”Vi behöver medarbetare som själva aktivt söker svar på frågor som ’Vad kan digitaliseras?’ och ’På vilket sätt kan vi ifrågasätta gamla mönster?’”, säger Jonas Hammarberg.

För att få en organisation och dess medarbetare att bli självlärande och därmed säkra en kultur av fortsatt utveckling gäller det för dig som chef att identifiera så kallade influencers, personer som kan fungera som ett slags digitala ambassadörer bland medarbetarna.

Att skapa en mindre hierarkisk organisation är betydelsefullt för att kulturen ska andas innovation. Du som chef tar då ett steg tillbaka och låter medrbetarna utveklas och misslyckas, för att de ska få viktiga erfarenheter och hitta nya vägar att prova.

Så, blir den digitala förändringsprocessen någonsin avslutad?

”Nej, vi måste förstå och förhålla oss till att just förändringen kommer att vara konstant”, säger Jonas Hammarberg.

Läs också: Så tycker anställda om jeans på kontoret

”Agilt arbetssätt förutsätter en ny typ av chefer”

På konsultföretaget HiQ är digitalisering kärnan i affären. ”En del av vårt dna”, som företagets vd Lars Stugemo uttrycker det. Att skapa digitala lösningar åt kunder i en värld som förändras allt snabbare kräver rörliga arbetsprocesser och en flexibel organisation.

stugemo Lars Stugemo, vd HiQ.

TEXT: LOTTEN WIKLUND

”Att arbeta agilt är en förutsättning för att vi ska kunna leverera”, säger Lars Stugemo. Vi är ett kunskapsintensivt tjänsteföretag som jobbar nära våra kunder. Vi måste hela tiden stanna upp, utvärdera och anpassa processen för att hitta rätt.”

Ibland vet kunderna vad de vill ha, men långtifrån alltid. I den processdialog som uppstår är det agila förhållningssättet centralt.

”Med den agila processen kan vi leverera det kunden vill ha fast den inte visste det från början.”

2016-CB-05-Get-digiral-1

Chefboken sammanfattar
Get digital

Prova Chefboken!
Utvald ledarskapslitteratur sammanfattad.
Läs eller lyssna på bara 19 minuter.
Tillgång till biblioteket med över 100 titlar.

Prova på-erbjudande

Redan när HiQ startade för 20 år sedan var man medveten om vikten av rörlighet.

”Då, liksom i dag, tänkte vi: ’Vi vet inte vad som kommer att finnas om tre år – men vi vet att vi kommer att vara med och skapa det.’ Att sitta och tänka ut att om sex år kommer det att finnas något som heter Youtube går liksom inte.”

Det agila arbetssättet förutsätter också en ny typ av chefer.

”Arbetsteam måste vara självstyrande och som chef måste man våga ta ett steg tillbaka och låta gruppen styra på egen hand. Det här tror jag är framtiden.”

Läs också: 16 uttryck som får dig att verka oproffsig

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden