semester2

Ingen semesterbrist på Linkedin

Tycker du att semesterdagarna har en tendens att försvinna för fort? I så fall kanske det kan vara idé att söka jobb hos Linkedin.

Företaget har nämligen beslutat att införa en policy där det inte finns någon allmän begränsning för hur mycket semester de anställda får ta ut. Detta bestäms i stället i samråd med närmaste chef.

Den här typen av frihet under ansvar är visserligen inte något nytt. Många startup-företag tillämpar redan en sådan policy. Det som är ovanligt i detta fall är att det rör sig om ett så pass stort företag som Linkedin med sina över 8 700 heltidsarbetande.

Enligt en av Linkedins hr-chefer, Pat Wadors, är syftet med policyförändringen att få medarbetarna att ”agera som ägare”.

Värt att tillägga är att den här typen av semesterpolicy inte brukar leda till att de anställda tar ut mer semester än annars. En viktig skillnad är däremot att företaget slipper en hel del pappersarbete.

Källa: Business Insider UK.

Relaterade artiklar

sokajobb
Karriär

Åldern – ett problem för jobbsökande 40-åringar

Vad är avgörande för vem som får jobbet vid en rekrytering?
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.
arligasvar
Karriär

5 ärliga svar som gör succé på intervjun

Vänd de kritiska frågorna till din fördel.

starups
Karriär

4 skäl till att din startup går i konkurs – trots en briljant idé

En stor andel av alla startups går i konkurs. Detta trots att det bakom företaget finns duktiga personer och i många fall, en bra produkt. Här är några skäl till att det ändå fungerar.
overraskning
Karriär

Vd:ar berättar: 3 saker med jobbet – som överraskade

Nästan hälften av alla vd:ar uppger att yrkes­rollen inte var vad de trodde innan de tillträdde.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

herman1
Karriär

Han gick från fågelskådning – till utskällt toppjobb

Ett gediget naturintresse har fört Herman Sundqvist hela vägen till general­direktörsstolen på Skogsstyrelsen. Det började med fåglar, hemma i byn Avan i Norrbotten.