ikeachefen
Foto Johan Andersson, logistikchef Ikea

Ikea-chefen skänkte 50000 munskydd till sjukhus

Hallå där, Johan Andersson, logistikchef på Ikea som snubblat på en bortglömd skatt bestående av 50 000 munskydd och överlämnat dem till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Collage: Petronella Barvaeus är digital strateg. Bild på hur verktyget Ideahunt ser ut.

Läs också: 7 digitala verktyg du behöver – för att jobba hemifrån

”Det var lite slumpartat. En kollega kom på att vi hade 50 000 munskydd som köpts in som försiktighetsåtgärd i samband med fågelinfluensan, munskydd som legat mer eller mindre bortglömda i åratal i ett lager i vårt varuhus i Kållered. I ledningsgruppen sade vi att det såklart vore bra om munskydden kom till användning.”

”När jag nu i helgen läste i tidningen att det var väldigt skralt med munskydd inom vården, ringde jag Sahlgrenska och frågade om de ville ha dem. De sade ja, så jag lastade en skåpbil till brädden full med munskydd och for iväg till Sahlgrenskas akutmottagning.”

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: Aldrig har behovet av goda ledare varit så stort som nu

Vilken var reaktionen när du anlände?

”De blev ju jätteglada, blev väldigt positivt överraskade över att det var så många munskydd. Själv tycker jag också att det är jättekul att de kan komma till användning, och känner någonstans att det är viktigt att visa solidaritet med varandra med tanke på rådande situation.”

En ledarskapslärdom?

”Ja, det kan man väl säga, även om jag inte själv vill ta åt mig äran av att vi efterskänkte munskydden, för det gjorde vi gemensamt i ledningsgruppen. Det råkade bara vara jag som satte mig i bilen för att leverera alltihop till sjukhuset.”

Relaterade artiklar

Kikarsikte med fokus
Beslutsfattande

Från kaos till nyorientering – med tydliga vägar framåt

Arbetslivet fortsätter att präglas av covid 19-krisen även till hösten, med distansjobb och social distansering som det nya normala. Det visar en undersökning från Kairos Future.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
elisabethbackteman1800
Beslutsfattande

Hon är doldisen som leder regeringens krisgrupp

Elisabeth Backteman, 53, syns nästan aldrig på bild men har ett blytungt ansvar i Sveriges hantering av coronasmittan.
forsvarsmaktensocialstyrelsen
Beslutsfattande

Militärt ledarskap på Socialstyrelsen

Nu tar myndigheterna militärt ledarskap till hjälp i kampen mot den osynliga fienden coronaviruset. På Socialstyrelsen finns en särskild stab för krisledning där militär personal ingår.
Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna
Beslutsfattande

Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Johan Szymanski är räddningschef för Brandkåren i norra Dalarna och har redan ryckt ut på flera skogsbränder. Nu stålsätter han sig inför en sommarsäsong med både torka och coronakris.
uppsagd
Beslutsfattande

Uppsägningar? Så gör du som chef

Är du tvingad att säga upp medarbetare på grund av coronakrisen? Risken är stor att du trampar snett och gör folk onödigt arga och besvikna. Här är 4 tips på hur du som chef bäst går till väga vid uppsägningar för att få ett bra avslut med dina medarbetare. 
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Petter Wåhlberg, anstaltschef för Storboda. Foto: Martina Huber
Beslutsfattande

Anstaltschefen: ”Man kan inte pausa ett fängelse”

Coronakrisen har skruvat upp pressen på chefer inom Kriminalvården. Ett tufft läge har blivit tuffare. ”Vi alla klarar av lite mer än vi tror”, säger anstaltschefen Petter Wåhlberg.