Forskning: Snygga människor får fler förmåner på jobbet

Bättre pension, mer betald semester och olika sorters försäkringar – det får du om du är snygg, visar en stor forskningsstudie publicerad i Economics and Human Biology.

Karriär
Publicerad
Illustration: Kristin Lidström

Forskare har tidigare sett bevis på att människors framgång på arbetsmarknaden kan påverkas av hur attraktiva de är. Snygga människor kan till exempel få högre lön.
  Nu har en stor studie publicerad i Economics and ­Human Biology dessutom konstaterat att de även får fler förmåner på jobbet. Det kunde handla om till exempel bättre pension, mer betald semester och olika sorters försäkringar. Även när man bortsett från faktorer som att bra utseende ofta ger bättre självförtroende vilket kan leda till bättre prestation och därigenom högre lön, visade studien att de mindre attraktiva personerna hade lägre sannolikhet att få förmåner jämfört med de mer attraktiva – och det gällde både kvinnor och män.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden