irish-hands-2
Kika på listan och se hur du kan förbättra ditt CV.

Topp 10: Det önskas av nya chefen

Att ha erfarenhet som chef står högst upp på företagens önskelista. Vi har listan på 10 toppkompetenser inför nya jobbet.

Den mest eftersökta chefsegenskapen i platsannonser är – inte oväntat – att redan vara chef. Det visar en undersökning gjord av utbildning.se, i vilken 1 249 aktuella jobbannonser för chefsjobb inom flera olika yrkesgrupper som till exempel skola, handel, försäljning, it och sjukvård har granskats.

Andra viktiga kompetenser som står högt på rekryterarnas önskelista är att som chef vara kommunikativ och utåtriktad. Däremot efterfrågas en högskoleexamen eller universitetsutbildning bara i knappt en fjärdedel av annonserna. Det är i stället viktigare med en relevant utbildning vilket ofta står skrivet i annonserna på olika sätt.

Ta en titt på listan nedan för att se om du kan fila på din ansökning till nya jobbet eller om du funderar på hur du ska vidareutbilda dig  för att komma vidare i karriären.

10 hetaste chefskompetenserna just nu:

1. Erfarenhet som chef

2. Kommunikativ

3. Utåtriktad person

4. Strukturerad

5. Ha ekonomiska kunskaper

6. Engagerande

7. Trygg ledare

8. Erfarenhet av personalansvar

9. God svenska

10. Kreativ

Läs också: Hela listan på de 30 toppkompetenserna (utbildning.se)

Relaterade artiklar

utsedd
Karriär

Utsedd: Sveriges bästa arbetsgivare 2019

Varje år delar Randstad ut pris till årets mest attraktiva arbetsgivare. Genom att intervjua 6200 svenskar har man nu ett svar – och det är inte Ikea.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
handdel
Karriär

Handelsrektorn: "En myt att unga inte vill bli chefer”

Visst vill många unga bli chefer. Men mycket handlar om hur man formulerar uppdraget. Kanske är det dags att omdefiniera chefsrollen?
robotena
Karriär

Här är framtidens hetaste branscher

Spännande nyheter!
musken
Karriär

Det kan du lära dig av Elon Musk

Han frilansar som rymdentreprenör för USA:s regering och har fått hela bilindustrin på tårna. Företagsledaren Elon Musk liknas vid en rockstjärna och är omvittnat knepig som chef. Här är några lärdomar att dra av hans ledarskap.
drama
Hälsa

4 sätt att stärka dig själv

Nätverkande, löneförhandlingar och anställningsintervjuer.  Karriärlivet är fullt av tillfällen då du behöver tro på dig själv och göra ett säkert intryck.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
younggloballeaders
Karriär

Svenskar blir årets unga globala ledare

Två svenskar har utsetts till årets unga globala ledare av World Economic Forum: Claudia Olsson, digital guru och vd för Exponential, samt Nina Rawal, affärsområdeschef inom Life Science på Industrifonden. Därmed gör de sällskap med bland andra Google-grundaren Sergey Brin och Yahoos koncernchef Marissa Mayer, som tidigare fått utmärkelsen.