springa-3
Foto: Pexels

De motionerade 29 varv runt jorden

Med hjälp av en app och ett webbaserat verktyg som Intersport Challenge har utvecklat, registreras all motionsträning från handboll, innebandy och dans till vandring, cykling och orientering i tid och distans.

Målet har varit att öka medarbetarnas vardagsmotion och man tävlar i lag.

I appen finns även olika former av digitala peppfunktioner så att medarbetarna enkelt ska kunna inspirera varandra.

Läs också: Träningsprogram för stressade chefer

Att det skulle öka frisknärvaron och minska kostnaderna för sjukskrivningar var ett ganska givet resultat, men att det dessutom skulle bidra till ett ökat engagemang kom som något av en överraskning.

Överallt på företaget delar de anställda med sig av historier från sin träning.

Läs också: 4 sätt att skapa oreda och bli mer kreativ

”Denna friskvårdssatsning har blivit ett hett samtalsämne inom företaget. Den bidrar till att vi stärker teamkänslan över lands- och divisionsgränserna”, säger Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör, Stora Enso.

Första pris i tävlingen är en resa för hela laget till skid-VM i finska Lahtis i februari 2017. Till tävlingen har man dessutom knutit ett välgörenhetsprojekt genom så kallade charity points.

Ju mer aktiva lagen är, desto mer pengar kommer välgörenhetsorganisationerna tillgodo.

Läs också: I år rekryterar vi med VR

Relaterade artiklar

En kvinna håller i en klangskål. Till vänster: Person ger kvinna ett par bowlingskor.
Hälsa

Nu ska chefen avgöra vad som är friskvård

Arbetsgivaren får ett större ansvar för att bedöma vad friskvårdsbidraget får användas till. Det blir resultatet när Skatteverket tar bort den exempellista på aktiviteter som tidigare funnits. Det är den stora – och enda – nyheten kring friskvårdsbidraget 2022. 

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Niklas Laninge till höger. Bild på två par vilande fötter framför en öppen brasa.
Hälsa

Så hanterar du julstressen

Sönderstressad inför jul? Gör ett beteendepsykologiskt experiment. Pandemin ger dig alla ursäkter du behöver för att tacka nej och istället hinna njuta av allt det vackra – och lämna in budgeten. Det säger beteendepsykologen Niklas Laninge. 

En ung kvinna sitter framför sin dator och äter lunch, i form av en smörgås.
Hälsa

”Missa inte de tidiga signalerna på psykisk ohälsa”

De psykiska ohälsotalen skenar. Men det måste inte vara komplicerat att sätta in åtgärder på arbetsplatsen. ”Ibland behövs det inte mer än att chefen följer upp den anställda”, säger Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.

En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
Kvinna sitter framför dator, ljus flödar in genom fönstret.
Hälsa

Ta in ljuset - bli piggare

Under vintern når bara fem procent av det globala ljuset till Sverige. Vill du få så mycket som möjligt av det ljus som finns? Se till att vara ute före klockan tio på morgonen.