springa-3
Foto: Pexels

De motionerade 29 varv runt jorden

Med hjälp av en app och ett webbaserat verktyg som Intersport Challenge har utvecklat, registreras all motionsträning från handboll, innebandy och dans till vandring, cykling och orientering i tid och distans.

Målet har varit att öka medarbetarnas vardagsmotion och man tävlar i lag.

I appen finns även olika former av digitala peppfunktioner så att medarbetarna enkelt ska kunna inspirera varandra.

Läs också: Träningsprogram för stressade chefer

Att det skulle öka frisknärvaron och minska kostnaderna för sjukskrivningar var ett ganska givet resultat, men att det dessutom skulle bidra till ett ökat engagemang kom som något av en överraskning.

Överallt på företaget delar de anställda med sig av historier från sin träning.

Läs också: 4 sätt att skapa oreda och bli mer kreativ

”Denna friskvårdssatsning har blivit ett hett samtalsämne inom företaget. Den bidrar till att vi stärker teamkänslan över lands- och divisionsgränserna”, säger Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör, Stora Enso.

Första pris i tävlingen är en resa för hela laget till skid-VM i finska Lahtis i februari 2017. Till tävlingen har man dessutom knutit ett välgörenhetsprojekt genom så kallade charity points.

Ju mer aktiva lagen är, desto mer pengar kommer välgörenhetsorganisationerna tillgodo.

Läs också: I år rekryterar vi med VR

Relaterade artiklar

Glad man som leker med ett barn i en soffa.
Hälsa

Hälsoutmaning gav gladare kolleger

Konsultbolaget behövde ett sätt att få medarbetarna att röra sig mer och lära känna nya kolleger trots distansjobb. Lösningen blev en gemensam hälsoutmaning som ökade både teamkänslan och välbefinnandet.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Illustration med ett hjärta uppbyggt av grönsaker.
Hälsa

Växtbaserad diet kan rädda ditt hjärta

Om du som chef vet med dig att du ligger i farozonen för hög stress kanske du är redo att starta hösten med lite nya tag. Välj gärna en mer växtbaserad diet.

Tre män som arbetar på en byggarbetsplats står och pratar. Det är solnedgång.
Hälsa

Ny rapport: Ökad ohälsa på jobbet

Var tredje arbetstagare har problem med hälsan kopplat till arbetet, visar en ny undersökning från Arbetsmiljöverket. Det är en ökning jämfört med tidigare år. Värst drabbade är kvinnor inom kommun och landsting.

Glad kvinna som går i naturen.
Hälsa

När chefen väljer: Promenader hellre än golf

Chefens favoritmotion är inte golf och tennis, som man kanske skulle kunna tro, utan promenader. Det visar Chefs undersökning.

Bild på hand med mobiltelefon med en träningsapp i.
Hälsa

Missa inte bidrag för hälsoapp

Sedan cirka ett år finns utökade möjligheter att utnyttja det skattefria friskvårdsbidrag som arbetsgivare kan ge till sina anställda.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Två personer som promenerar i skogen och pratar.
Hälsa

Succé för digital friskvård

Ett digitalt spel som aktiverar medarbetarna, både till kropp och själ, blev ett lyckat sätt att bryta isoleringen under pandemins många månader av distansarbete.