De motionerade 29 varv runt jorden

Hälsa
Publicerad
Foto: Pexels

Med hjälp av en app och ett webbaserat verktyg som Intersport Challenge har utvecklat, registreras all motionsträning från handboll, innebandy och dans till vandring, cykling och orientering i tid och distans.

Målet har varit att öka medarbetarnas vardagsmotion och man tävlar i lag.

I appen finns även olika former av digitala peppfunktioner så att medarbetarna enkelt ska kunna inspirera varandra.

Läs också: Träningsprogram för stressade chefer

Att det skulle öka frisknärvaron och minska kostnaderna för sjukskrivningar var ett ganska givet resultat, men att det dessutom skulle bidra till ett ökat engagemang kom som något av en överraskning.

Överallt på företaget delar de anställda med sig av historier från sin träning.

Läs också: 4 sätt att skapa oreda och bli mer kreativ

”Denna friskvårdssatsning har blivit ett hett samtalsämne inom företaget. Den bidrar till att vi stärker teamkänslan över lands- och divisionsgränserna”, säger Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör, Stora Enso.

Första pris i tävlingen är en resa för hela laget till skid-VM i finska Lahtis i februari 2017. Till tävlingen har man dessutom knutit ett välgörenhetsprojekt genom så kallade charity points.

Ju mer aktiva lagen är, desto mer pengar kommer välgörenhetsorganisationerna tillgodo.

Läs också: I år rekryterar vi med VR

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden