Därför väljer 4 av 10 chefer att sluta: ”Drunknar i pappersarbete”

Nu visar en studie som Ledarna presenterar skälen till varför nästan hälften av cheferna väljer andra karriärvägar.

Beslutsfattande
Publicerad

Så stor andel lämnar sin chefstjänst. Det visar en färsk forskningsstudie som följt upp 55 chefer efter elva år. Avgörande för dem som väljer att stanna i ledarskapsrollen är stöd och rättvis behandling från närmaste chef, enligt rapporten Chef i nöd och lust som presenterar forskningsstudien med en Novus-undersökning som komplement.

”Arbetsbelastning, dåligt ledarskap och otydlighet anges som främsta skälen att lämna. Mest påfrestande i vardagen är hög arbetsbelastning”, kommenterar Anki Udd, ledarskapsexpert på Ledarna.

För de som valde att stanna kvar var mötet med andra människor allra viktigast följt av få se andra utvecklas och att man har givande relationer med sina medarbetare.

Om relationen med medarbetarna däremot uppfattas som negativ var det ett av de vanligaste skälen för varför en chef säger upp sig, visar forskningsstudien. Man kunde också se att många chefer upplevde att kraven ökade och att antalet administrativa uppgifter blev fler för varje år.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden