ungadrommerchef

Undersökning: Därför drömmer unga om att bli chefer

En dryg tredjedel av svenskarna drömmer om en chefsroll, visar en ny studie. Bland unga upp till 29 år är siffran ännu högre: Mer än hälften av dem vill bli chefer – och det är inte lönen som är drivkraften i första hand.

Att vara chef är en eftertraktad yrkestitel – hela 36 procent av svenskarna drömmer om en chefsroll, enligt undersökningen Work Life från Manpower Group. Fler män än kvinnor vill bli chefer, 40 procent respektive 31 procent. Men chefsdrömmarna minskar drastiskt med åldern: bland de över 45 år är det bara 20 procent som svarar ja på frågan.

En grupp sticker ut: hela 52 procent av unga upp till 29 år vill bli chefer. Motsvarande siffra för år 2016 var 42 procent.

”Att många unga vill bli chefer pekar på en vilja att ta större ansvar och påverka arbetsplatsen. Som arbetsgivare gäller det att ta tillvara på den drivkraften, till exempel genom att fånga upp goda idéer. Det ökar de unga medarbetarnas engagemang och stärker innovationsförmågan i verksamheten,” säger Per Johansson, vd på Experis i Sverige, som är en del av ManpowerGroup.

dromjobben

Läs också: Topplista: Här är svenskarnas drömjobb

I undersökningen ställdes också frågan vad de svarande såg som de största fördelarna respektive nackdelarna med ett chefsjobb. Högst på listan över fördelar hamnar möjligheten att få leda och utveckla andra, att fatta beslut och påverka, samt att det ses som en väg till personlig utveckling. Lön som drivkraft har minskat i vikt de senaste två åren. 2017 såg hela 47 procent möjligheten till hög lön som en av de största fördelarna med ett chefsjobb. I år ligger motsvarande siffra på 26 procent.

”Undersökningen visar tydligt att pengar inte är drivkraften, utan utveckling, och det är väldigt goda nyheter. Man jobbar för att själv vara anställningsbar tio år framåt, och där är ständig utveckling en nyckelfaktor i dagens snabba tempo. Min bild är att den yngre generationen har sett detta ännu tydligare än den lite äldre, och just i rollen som chef ser man möjligheten att både få utveckla sig själv och ha möjligheten att påverka andra.”

John Marnell, porträttbild

Läs också: ”Att säga upp vänner är det värsta jag varit med om”

Men det finns också saker som inte lockar lika mycket med chefsjobbet. Högst på listan över nackdelar hamnar att behöva ta obekväma beslut som strider mot den egna övertygelsen, hög arbetsbelastning och att tvingas att ta itu med konflikter och personalproblem. Cheferna själva lyfter däremot fram den höga arbetsbelastning som främsta nackdelen med jobbet.

Unga oroar sig främst för att chefsjobbet kommer att vara för stressigt.

”Det är tydligt att unga oroar sig för ett stressat arbetsliv. Arbetsgivare som tar sitt ansvar för att motverka stress kommer ha mycket enklare att behålla unga talanger på jobbet,” säger Per Johansson.

Topp 3: För- och nackdelar med chefsrollen enligt unga under 30

Fördelar
1. Det ger möjlighet att leda och utveckla andra

2. Det ger möjlighet att få fatta beslut och påverka

3. Det ger möjlighet till personlig utveckling

Nackdelar
1. Det innebär höga stressnivåer

2. Att ta obekväma beslut som strider mot min övertygelse

3. Det innebär en oro för att inte räcka till

Urval: Alla i undersökningen som är under 30 år.

Topp 3: För- och nackdelar med chefsrollen enligt cheferna själva

Fördelar
1. Det ger möjlighet att leda och utveckla andra

2. Det ger möjlighet att få fatta beslut och påverka

3. Det är ett stimulerande och utmanande arbete

Nackdelar
1. Det innebär en hög arbetsbelastning

2. Att ta obekväma beslut som strider mot min övertygelse

3. Det innebär höga stressnivåer

Urval: Alla i undersökningen som är chefer.

Topp 3: För- och nackdelar med chefsrollen enligt alla som svarade

Fördelar
1. Det ger möjlighet att leda och utveckla andra

2. Det ger möjlighet att få fatta beslut och påverka

3. Det ger möjlighet till personlig utveckling

Nackdelar
1. Att ta obekväma beslut som strider mot min övertygelse

2. Det innebär en hög arbetsbelastning

3. Att tvingas ta itu med konflikter och personalproblem

 Urval: Alla som deltog i undersökningen.

Undersökningen är gjord på uppdrag av Manpower Group under juni 2019 och omfattar anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande. 1804 personer svarade på undersökningen.

Relaterade artiklar

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.

Camilla Åkerström som sitter på en trädgren.
Karriär

Chefen som blev trädgårdsdesigner: ”Måste tänka i nya banor”

Att det blir svårare att hitta nytt jobb med åren, det visste hon. Men inte att det skulle vara så här kämpigt. Så inköpschefen Camilla Åkerström sadlade om – och blev trädgårdsdesigner.

Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.
Karriär

Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70 år”

För den som vill byta karriär senare i livet kan konsultbranschen vara en lösning. ”Erfarenheten är en trygghet – därför använder vi oss mest av äldre konsulter”, säger Michael Gabrielsson, partner i Scandinavian Executive.

Illustration med en kvinna som står och tittar på en gräsmatta på andar sidan staketet som är grönare.
Karriär

Chefs undersökning: Var fjärde chef vill byta bransch

Sveriges chefer är nöjda med sin hittillsvarande karriär – men 35 procent är oroliga över fortsättningen. Närmare en fjärdedel vill byta bransch eller yrkesområde, visar Chefs undersökning.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Illustration av man som håller upp ena handen i en nej-gest mot en ren.
Karriär

Gärna Norrlandsjobb – men på distans

Löneförhöjning räcker inte – men med erbjudande om distansarbete kan fler ingenjörer tänka sig att ta ett jobb i en annan del av landet.