ungadrommerchef

Undersökning: Därför drömmer unga om att bli chefer

En dryg tredjedel av svenskarna drömmer om en chefsroll, visar en ny studie. Bland unga upp till 29 år är siffran ännu högre: Mer än hälften av dem vill bli chefer – och det är inte lönen som är drivkraften i första hand.

Att vara chef är en eftertraktad yrkestitel – hela 36 procent av svenskarna drömmer om en chefsroll, enligt undersökningen Work Life från Manpower Group. Fler män än kvinnor vill bli chefer, 40 procent respektive 31 procent. Men chefsdrömmarna minskar drastiskt med åldern: bland de över 45 år är det bara 20 procent som svarar ja på frågan.

En grupp sticker ut: hela 52 procent av unga upp till 29 år vill bli chefer. Motsvarande siffra för år 2016 var 42 procent.

”Att många unga vill bli chefer pekar på en vilja att ta större ansvar och påverka arbetsplatsen. Som arbetsgivare gäller det att ta tillvara på den drivkraften, till exempel genom att fånga upp goda idéer. Det ökar de unga medarbetarnas engagemang och stärker innovationsförmågan i verksamheten,” säger Per Johansson, vd på Experis i Sverige, som är en del av ManpowerGroup.

dromjobben

Läs också: Topplista: Här är svenskarnas drömjobb

I undersökningen ställdes också frågan vad de svarande såg som de största fördelarna respektive nackdelarna med ett chefsjobb. Högst på listan över fördelar hamnar möjligheten att få leda och utveckla andra, att fatta beslut och påverka, samt att det ses som en väg till personlig utveckling. Lön som drivkraft har minskat i vikt de senaste två åren. 2017 såg hela 47 procent möjligheten till hög lön som en av de största fördelarna med ett chefsjobb. I år ligger motsvarande siffra på 26 procent.

”Undersökningen visar tydligt att pengar inte är drivkraften, utan utveckling, och det är väldigt goda nyheter. Man jobbar för att själv vara anställningsbar tio år framåt, och där är ständig utveckling en nyckelfaktor i dagens snabba tempo. Min bild är att den yngre generationen har sett detta ännu tydligare än den lite äldre, och just i rollen som chef ser man möjligheten att både få utveckla sig själv och ha möjligheten att påverka andra.”

John Marnell, porträttbild

Läs också: ”Att säga upp vänner är det värsta jag varit med om”

Men det finns också saker som inte lockar lika mycket med chefsjobbet. Högst på listan över nackdelar hamnar att behöva ta obekväma beslut som strider mot den egna övertygelsen, hög arbetsbelastning och att tvingas att ta itu med konflikter och personalproblem. Cheferna själva lyfter däremot fram den höga arbetsbelastning som främsta nackdelen med jobbet.

Unga oroar sig främst för att chefsjobbet kommer att vara för stressigt.

”Det är tydligt att unga oroar sig för ett stressat arbetsliv. Arbetsgivare som tar sitt ansvar för att motverka stress kommer ha mycket enklare att behålla unga talanger på jobbet,” säger Per Johansson.

Topp 3: För- och nackdelar med chefsrollen enligt unga under 30

Fördelar
1. Det ger möjlighet att leda och utveckla andra

2. Det ger möjlighet att få fatta beslut och påverka

3. Det ger möjlighet till personlig utveckling

Nackdelar
1. Det innebär höga stressnivåer

2. Att ta obekväma beslut som strider mot min övertygelse

3. Det innebär en oro för att inte räcka till

Urval: Alla i undersökningen som är under 30 år.

Topp 3: För- och nackdelar med chefsrollen enligt cheferna själva

Fördelar
1. Det ger möjlighet att leda och utveckla andra

2. Det ger möjlighet att få fatta beslut och påverka

3. Det är ett stimulerande och utmanande arbete

Nackdelar
1. Det innebär en hög arbetsbelastning

2. Att ta obekväma beslut som strider mot min övertygelse

3. Det innebär höga stressnivåer

Urval: Alla i undersökningen som är chefer.

Topp 3: För- och nackdelar med chefsrollen enligt alla som svarade

Fördelar
1. Det ger möjlighet att leda och utveckla andra

2. Det ger möjlighet att få fatta beslut och påverka

3. Det ger möjlighet till personlig utveckling

Nackdelar
1. Att ta obekväma beslut som strider mot min övertygelse

2. Det innebär en hög arbetsbelastning

3. Att tvingas ta itu med konflikter och personalproblem

 Urval: Alla som deltog i undersökningen.

Undersökningen är gjord på uppdrag av Manpower Group under juni 2019 och omfattar anställda, egenföretagare, arbetssökande och studerande. 1804 personer svarade på undersökningen.

nysomchefdagen_visitkort2jpg
11 feb & 5 maj

Utbildningen nya chefer inte får missa

Ska du eller någon hos er bli chef? Ny som chef-dagen bjuder på mängder av kunskap inom de viktigaste områdena för den som är ny i sin ledarroll: ✓ Arbetsrätt  ✓ Svåra medarbetarsamtal ✓ Personlig effektivitet ✓ Att bygga vinnande team ✓... Nu även i Göteborg. Missa inte det!

Relaterade artiklar

Pilot och doktor är två av de yrken som anses ha högst status
Karriär

Här är de 10 yrkena med högst status

Yrken med hög status sammanfaller ofta med lönenivån – men inte alltid. Här är de yrken som har högst status, enligt en ny undersökning.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
kristins-webb-1280x720
Karriär

Uppsagd? 7 tips på hur du går vidare

Konkurser, varsel och uppsägningar — coronakrisen har fått stora delar av näringslivet att tvärnita. Arbetsförmedlingen rapporterar att man aldrig tidigare sett så höga varseltal. 
Collage: Ikea, Volvo cars och Volvo groups är topp tre i Sveriges bästa arbetsplatser
Karriär

De är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

Ikea, Volvo och SVT är företagen svenskarna helst vill jobba på just nu, visar en ny undersökning. Men flera av de andra företagen är nya på topp-10-listan.
arbetsfo%cc%88rmedlingenchefskarriar
Karriär

Arbetsförmedlingens analyschef: ”Krisen en chans till ny karriär”

Arbetsförmedlingens analysdirektör Annika Sundén ser ljuspunkter i coronakrisen. Flera branscher skriker efter folk, och för chefer och ledare finns här en chans till yrkesmässig utveckling.
salibahuvud
Karriär

Han gör sitt livs satsning mitt i krisen

På en vecka tog han över ett kontor på Östermalm på 100 kvadratmeter, anställde fem personer som precis blivit av med sina jobb och har fler anställningar på gång. Michael Saliba vill hjälpa människor att satsa sig ur krisen.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
lyckas
Karriär

4 grundläggande förmågor för att lyckas

Från anpassningsförmåga till byggande av det egna varumärket – här är knepen för att behålla och öka din konkurrenskraft på 2020-talets arbetsmarknad: