ciasa
Obs! Bilden är ett montage.

Cissi Elwin: Därför älskar jag möten

”Jag tror svaret är fler möten. Ja, FLER möten. Inte färre”, skriver chefredaktör Cissi Elwin.

Det är dagen innan jag ska börja jobba igen. Alltid en dubbel känsla. Att få vakna av sig själv utan väckarklocka och gå och skrota i pyjamas hur länge jag vill är det jag kommer att sakna mest. Bestämma på eftermiddagen vad jag ska göra på kvällen och stanna ute så länge det är kul.

Det finns ett särskilt vemod när semestern är slut. Men egentligen älskar jag känslan när stan börjar fyllas av folk igen, det blir trängre på trottoarerna. Tempot höjs. Borta är det lite planlösa flanerandet, nu är stegen målmedvetna och snabbare. Det är som vanligt och det gör mig trygg. Vardagen är min ryggrad. Och det finns ingen tid på året som jag älskar mer än den krispiga hösten med sin klara luft, sina starka färger, doften av jord. Och känslan av nystart.

Tänkte mycket innan sommaren på hur vi på Chef ska hitta nya arbetssätt när vi växer, blir allt fler och gör allt mer olika saker. Jag själv och min ledning håller på att bli organisationens flaskhals. Vi kan inte längre vara involverade i allt. Vi måste släppa taget och våga ge ännu större mandat till medarbetarna. Men hur ska vi då styra Chef? Och hur ska vi alla som jobbar här ha koll på allt som sker? För om vi inte har det, riskerar vi det som har varit en av våra stora styrkor; känslan av att alla är delaktiga i helheten. Att vi allihopa skapar tillsammans.

Jag tror svaret är fler möten. Ja, FLER möten. Inte färre. Alla pratar om hur möten är den stora tidstjuven. Undersökningen i det här numret visar att över hälften av alla chefer tycker att de sitter i för många möten och att det inte är effektivt.

I Huffington Post kunde man i våras läsa om hur möten egentligen handlar om att vi försöker bli överens och positionera oss och att det slukar alldeles för mycket tid. Men jag håller inte med. Bra möten (som inte är rapportmöten och där folk är koncentrerade, närvarande och har stängt av sina mobiler) tycker jag snarare är det snabbaste sättet att lösa problem på.

Läs också: 7 chefer vittnar: Våra värsta möten

Om rätt människor är kallade, om man vet i förväg vad uppgiften är och har hunnit tänka lite innan är det undantagslöst så att några stycken kunniga personer med olika perspektiv kommer på bättre saker tillsammans än vad en person hade mäktat med själv. Dessutom är vägen dit roligare. Jag tycker heller inte att det är ett problem om mötet spårar ut lite och man börjar tramsa och skratta. Tvärtom. Jag tycker att det är viktigt och nödvändigt.

Med smarta digitala verktyg använda på rätt sätt borde vi ju hinna mycket mer. Den rent administrativa delen av våra arbeten kommer att automatiseras och då är det möten där mänskliga hjärnor tillsammans kläcker nya idéer som kommer att vara det viktigaste och mest effektiva vi kan ägna vår tid åt. Så sluta att slentrianmässigt gnälla över möten och se till att de du deltar i blir så utvecklande, utmanande, fnissiga, bråkiga, frustrerande och förlösande som möjligt.

Välkommen tillbaka!

/Cissi Elwin

Läs också: 5 gyllene trix för effektivare möten

Relaterade artiklar

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: Vågar du anställa begagnat?

”Antikviteter är inget som passar på moderna kontor, varken materiella eller mänskliga, skriver Chefs krönikör Per Grankvist.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Visst har du fördomar!”

”Det är omöjligt att inte vara rasist när du vuxit upp i en miljö och med ett arv som så tydligt antar att kålrotsfärgad hud och kristna värderingar är normen”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist. 
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Här är receptet på en bra chef”

”Hur ska en bra chef vara? Det är nog den vanligaste frågan vi på Chef får”, skriver Cissi Elwin – och delar med sig av receptet på hur du är en riktigt bra chef.
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Dags att ta tag i skuldberget!”

”Min gissning är att hantering av skuldberget av medarbetares psykiska påfrestningar kommer att vara chefers främsta huvudbry framåt”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Skryt om att inte skryta”

”Låt mig vara den första att kasta sten i detta glashus genom att erkänna att min förra krönika var rätt lyckad", skriver Chefs krönikör Per Grankvist. 
Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Vad brottas du med just nu?”

"Under våren startar vi en serie berättelser om utmaningar och glädjeämnen för chefer från hela landet. Vad brottas du med? Har du rimliga villkor? Vad gläds du åt? Vad vill du förändra?", skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.