Ekonomichef

Datum: 12 februari 2024

Företag: Nora kommun

Plats: Örebro län

Sista ansökningsdag: 17 mars 2024

Om arbetsplatsen

I Nora kommun kombineras det bästa av två världar; här samsas lugnet, den rofyllda naturen och stadens vackra träbebyggelse med en expansiv region och en stark kommunal utvecklingsinriktning. I Nora ser vi att utveckling skapas genom ett gott samarbete mellan kommun, civilsamhälle och näringsliv. 

Nora kommun har ett tydligt tillväxtmål och står inför en spännande utvecklingsresa med flera större investeringar och satsningar. Nya bostadsområden, ny högstadieskola, nytt äldreboende, nya förskolor, nysatsningar på kulturskola och nya anläggningar för rekreation och fritidsaktiviteter, är alla exempel på processer som pågår. 

Då vår nuvarande ekonomichef går i pension söker vi dig som vill vara med på denna resa som vår nya ekonomichef. Ekonomichefen är chef för ekonomi och upphandlingsenheten inom kommunledningskontoret och rapporterar direkt till kommundirektören. Ekonomichefen har en nyckelroll i den strategiska ledningen av kommunen och ett tätt samarbete med kommundirektör och den politiska ledningen. 

Arbetsuppgifter

I det utvecklingsskede Nora kommun befinner sig, är den ekonomiska planeringen och en klok och medveten investeringsstrategi A och O. Tillsammans med det kommunala fastighetsbolaget har kommunens ekonomichef en viktig roll i att forma det ekonomiska pusslet, att hitta finansieringslösningar och hållbara upplägg. 

Som vår ekonomichef leder och ansvarar du för det operativa och strategiska ekonomiarbetet i Nora kommun. Du utgör ett strategiskt stöd till kommunledning och politik, där ditt team förväntas bidra med tydliga och professionella beslutsunderlag. Ekonomi- och upphandlingsenheten består av ett team på sex medarbetare för vilka du har personal-, verksamhets- och ekonomiansvar. Områden som hanteras av ekonomi- och upphandlingsenheten är bland annat: ekonomisk planering, uppföljning/analys, budget, årsredovisning, prognoser, finansförvaltning, ekonomiska utredningar, upphandling, avtal samt ekonomi- och koncernrapporteringssystem.

Kvalifikationer

Nu söker vi dig som vill utvecklas tillsammans med oss men som också vill bidra till att göra oss ännu bättre. Du är en erkänt duktig ekonom som varit med bidragit i positiva utvecklingsprocesser tidigare. Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och erfarenhet av ekonomiarbete inom kommunal sektor. 
Du som söker har god förståelse för den politiska organisationen och politiska processer. Du är en god relationsbyggare som kan bidra till ett gott samarbete med förvaltningar och kommunala bolag. Som ledare har du personlig mognad, är tydlig, har ett engagemang för de frågor du ansvarar för och förmåga att inspirera och coacha dina medarbetare. 

Du är bra på att kommunicera skriftligt och muntligt och kan förklara ekonomiska frågor på ett pedagogiskt sätt, även för icke-ekonomer. Du vågar tänka nytt, har god kunskap om förändringsledning, verksamhetsutveckling, digitalisering och automatisering och kan driva denna typ av frågor framåt inom ekonomi- och upphandlingsområdet.

Anställningens omfattning Tillträde sker 2024-06-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan Referensnummer:   C177292

Anställningsform Tillsvidareanställning

Omfattning Heltid

Antal tjänster 1

Kontaktperson Christina Landoff, kommundirektör 0587-810 00

Facklig företrädare Nås via vår växel 0587-810 00

Övrigt

Nora kommun är beläget i den norra delen av Örebro län mellan Bergslagens sjöar och skogar. Kommunen har ett fantastiskt kulturarv och ett rikt föreningsliv. Nora är en entreprenörskommun där små lokala företag lever sida vid sida med stora internationella bolag. Till antalet är vi cirka 10 700 invånare och förväntas öka stadigt under kommande år. Dessa förutsättningar och närheten till det expansiva Örebro har gjort att allt fler vill bo och etablera sig i Nora kommun.