Robin Rushdi – får människor att samsas smartare

unga ledare 2023 Stadsplaneraren och hållbarhetsspecialisten Robin Rushdi tog tidigt ledarskap med frågan om staden är till för människan eller människan till för staden. Han startade därför lokaldelningsplattformen Vakansa.

Ledarskap
Text: Redaktionen
Publicerad
Robin Rushdi. Unga ledare 2023.

Med övertygelsen om att det redan finns tillräckligt många byggnader för samhällets behov, har Robin Rushdi startat lokaldelningsplattformen Vakansa.

Han ser till att lokaler som helt eller delvis står tomma i stället hyrs ut till andra. Genom att samsas om utrymmet gör man inte bara en insats för klimatet utan bidrar även till minskade kostnader och mer livaktiga stadsmiljöer.

Robin Rushdi är också affärsutvecklare på arkitektbyrån Codesign. En fast inkomst vid sidan av entreprenörskapet var en grundtrygghet under de tuffa pandemiåren, då restriktionerna fick folk att hålla avstånd snarare än att i ökad utsträckning dela lokal.

Hur ser det ut framåt?

”Nu börjar jag se att det har vänt, verksamheten går bättre och bättre. Allt fler fastighetsägare har insett betydelsen av lokaldelning och är intresserade av att hjälpa sina hyresgäster med det, inte minst på grund av lågkonjunkturen. En utveckling som jag tror kan bli vårt genombrott.”

Vad gör dig till en bra ledare?

”En viktig del i mitt ledarskap är att driva ett narrativ om hållbarhet, bland annat genom de omkring 120 artiklar jag skrivit i frågan och en medverkan på Ted X. Men det är inte bara snack – jag gör faktiskt de saker jag pratar om.”

robin rushdi

Ålder: 29 år.

Gör: Grundare av och ledare för Vakansa. Jobbar som affärsutvecklare på arkitektbyrå.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden