Ny app kollar läget åt chefen

För ungefär ett år sedan satte Chef omslagsrubriken ”Dags att skrota medarbetarundersökningen?” Nu kommer appen som ger svaret ”ja”.

Arbetsmiljö
Publicerad

Åtminstone sett till hur traditionella undersökningar brukat se ut, med en omfattande webbenkät en gång per år.

”Traditionella medarbetarenkäter skapar en oerhörd frustration och kostar ofta mer än de smakar. Det är slöseri med tid och pengar. Vi vill förändra branschen,” säger Caroline Fjellner, som tillsammans med Peder Nordvaller grundat appen, till nyhetssajten Breakit.

&frankly, som appen heter, anpassar frågorna efter målgrupp – personal på olika avdelningar på företaget får olika frågor – och skickar ut dem löpande via mobilen. Svaren kan sedan ge en överblick på hur medarbetare upplevt exempelvis arbetsmiljön en given dag eller vecka.

”Genom kontinuitet och den typ av frågor som vi ställer är &frankly inte bara en diagnos, utan triggar organisationen i en positiv riktning,” säger Caroline Fjellner.

I Chefs och Novus undersökning av vad chefer tycker om medarbetarundersökningar från 2015 framgick att varannan chef känner sig tveksam till om de får ut vad de vill av sina medarbetarundersökningar.

Mer än var tionde chef (13 procent)  tyckte att undersökningen skapar oro bland medarbetarna och var femte ansåg att det rör upp känslor hos ledningen.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.