Här är höstens 5 hetaste kickoff-trender

Högkonjunkturen gör att många företag nyanställer. Därför är det extra viktigt för dig som chef att få ihop ditt nya arbetslag inför höstens utmaningar. Här är 5 kickoff-aktiviteter – som är extra trendiga.

Teamutveckling
Publicerad

Svenska företag blir allt bättre på att arrangera kickoffer. Om det tidigare var ett sätt att få slippa kontoret för en dag och mata de anställda med information är det betydligt mer anpassat i dag. Syfte och mål med avsparken är något alla företag tänker på, menar Sylvia Nylin som är vd för Svenska Möten.

De arrangerar 13 000 möten per år – och hon menar att intresset för konferenser är större än någonsin i Sverige.

”Vi ser att våra kunder blir proffsigare. Det ska finnas ett mål och en röd tråd för konferensen. All information ska skickas ut innan mötet för att spara tid och energi”, säger Sylvia Nylin.

Att lämna den vanliga arbetsplatsen för att åka i väg är också viktigt. Var man åker och gör under dagen beror på syftet. En ledningsgrupp som ska affärsplanera hösten kanske inte blir bättre av paintball.

”Då är det kanske viktigare att öppna upp och vara kreativ. Därför ska de välja en plats som skapar den känslan – med aktiviteter och mat i samma tema. Kanske en del av dagen ska vara en skogspromenad och en fika vid lägerelden”.

Men om man inte kan vara utomhus då?

”Då ska man möblera om i rummet. Det skapar och håller uppe energin i gruppen. I dag väljer många att vistas i lounge-miljöer i stället för grupprum. Det ger en ledigare och mer avslappnad stämning”.

Varför ska man åka iväg på kickoff?

”För att hjärnan får ett helt annat fokus på en ny plats. Väljer du till exempel att åka ut i naturen sjunker stresshormonerna vilket hjälper medarbetarna att ladda batterierna. Som chef har du möjlighet att motivera, inspirera och jobba med hälsa på samma gång”.

5 heta kickoff-trender

1) Låt adrenalinet flöda

Vill du som chef motivera och inspirera? Då kan en adrenalinstinn aktivitet vara ett roligt sätt att nystarta året mot ett givet mål. Paintball, åka RIB-båt, sjukamp eller fäktning är förslag på roliga saker att göra ihop.

2) Avslappnat

Just nu väljer många bort traditionella konferenser för att i stället mötas i lounge-miljöer. Det ger dagen en mer avslappnad och ledig känsla – vilket kan öka kreativiteten.

3) Vistas i naturen

Många väljer att delvis vara ute i naturen på sin kickoff. Generellt är hälsotrenden stark och att få lite frisk luft är definitivt att föredra före ett kvavt konferensrum.

4) Börja med meditation

Mindfulness är en trend som håller i sig. Ett sätt att alla ska vara närvarande är att börja kickoffen med fem minuter meditation för att landa i mötet efter en stressig morgon.

5) Stycka upp dagen

Oavsett inriktning på kickoffen är det bra att dela upp dagen i olika pass. Det gör att ni får ut mycket av dagen även om det är ont om tid. Att lägga in 15 minuters yoga-pass är en aktivitet som går att lägga in för att inte sitta på rumpan hela dagen.

Källa: Svenska Möten

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.