Hallå där Karin Zingmark – ny krönikör på Chef

Chef välkomnar ledarskapsexperten Karin Zingmark som ny krönikör. Vi ringer upp för att ta pulsen på vår sprillans nya åsiktsmaskin.

Ledarskap
Publicerad
Karin Zingmark. Foto: Linda Broström

Du är ny krönikör på Chef. Vilka ledarskapsteman ligger dig varmast om hjärtat?

”Jag är sedan många år tillbaka intresserad av ledarskap och kommunikation, och framförallt hur vi människor agerar i förändring. Har rent praktiskt, under mina år som anställd, upplevt hur stora förändringar kan se bra ut på papperet men inte är lika enkla att genomföra i praktiken. Vi människor stökar till det.”

Berätta lite kort om dina chefsinsikter från festivalen SxSW, South by Southwest, som du precis har varit på.

”AI ersätter på många sätt roller vi har idag. Vi har en utmanade tid framför oss. Jag tror ledare behöver förstå och ställa in sig på det. Chefer behöver skapa förutsättningar för att människor får tillbaka lusten och kreativiteten och inte blir passiva offer för den teknikutveckling som sker. Man behöver proaktivt fundera på hur vi kan utnyttja AI.”

Vad är det annars för stora chefsfrågor som bubblar just nu?

”Jag tror många sliter med osäkerhet – och att vi inte ens kan göra treårsplaner längre. Istället får vi hantera ettårsplaner. Konjunkturläget är osäkert och framtiden oviss. Att hantera ovisshet är en genomgående chefsutmaning, och att ingjuta framtidstro och tillit i dessa tider blir avgörande.”

karin zingmark

Gör: Författare, talare och rådgivare inom ledarskap och kommunikation i en uppkopplad värld. Jobbar som styrelseledamot och investerare, certifierad inom neuroledarskap och partner till Duke CE, rankad nr 1 i världen av Financial Times inom ledarskapsutveckling.

Ålder: 50.

Familj: Man, två tonårsdöttrar och en glad golden retriever.

Bor: Täby och så ofta som möjligt i Ramundberget.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden