Debora, 20, gick från praktikant till chef – på tre år

Hon började som feriepraktikant och sommarjobbare på Sommarkul. I år får 20-åriga Debora Petersson leda hela verksamheten. Det bästa med att vara chef? ”Frihet, ansvar och att vara med och påverka.”

Karriär
Publicerad
Debora Petersson

I Vaggeryd är Sommarkuls verksamhet förlagd till fotbollsplanen vid brandstationen. I Skillingaryd hittar man aktiviteterna för sommarlediga barn vid skatetboardbanan.

Chef över hela verksamheten? Det är 20-åriga Debora Petersson som avancerat från feriepraktikant och sommarjobbare – och i år får ta på sig den stora ledarrollen och basa över allt.

”Frihet, ansvar och att vara med och påverka – det är det bästa med att leda”, säger hon till Chef, och fortsätter:

”Skillnaden från förra året när jag var sommarjobbare är att det nu ingår mer planering, hålla i möten, hantera inköp och ansvara för personalfrågor.”

Under sig har Debora Petersson 10 feriepraktikanter och 8 sommarjobbare, som ska se till att barn mellan 7–18 år får en kul, aktivitetsbaserad, sommar och kompisar att hänga med.

Debora Petersson trivs i rollen som ny chef.

Vad har du för ledaregenskaper som passar för jobbet?

”Jag är rättvis och bra på att planera. Det är också viktigt att vara lyhörd. Som ledare ska jag lyssna på alla, men jag ska också kunna ta beslut som jag kan stå för. Det kanske inte blir det som alla andra vill, utan det som är bäst för Sommarkul”, svarar Debora Petersson.

Hur är det att vara chef över äldre medarbetare?

”Spännande (skratt). Jag är trygg i min roll här som ledare. Att vara chef över äldre kollegor känns inte som ett problem. Jag har varit med här förut. Allt ska bara funka.”

Till hösten börjar Debora Petersson plugga till byggnadsingenjör på Jönköping University. Och hon är övertygad om att erfarenheten från Sommarkul kommer gagna henne både då och ännu längre fram.

”Som byggnadsingenjör handlar det om att byggleda projekt. Men att vara ledare är nyttigt hela livet, inte bara i jobbsammanhang.”

debora petersson

Ålder: 20

Gör: Chef över Sommarkul i Vaggeryd och Skillingaryd.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.