Chefs ledarskapstest – så går det till

Chefs ledarskapstest är ett unikt test baserat på Chefs 9 punkter för ett gott ledarskap. Testet är tillgängligt gratis för Chefs prenumeranter.

Om Chefakademin
Text: Calle Fleur
Publicerad

STEG 1

Chefs ledarskapstest är ett unikt test baserat på Chefs 9 punkter för ett gott ledarskap. Testet är tillgängligt gratis för Chefs prenumeranter och Ledarnas medlemmar – som har aktiverat sitt konto på Chef Premium.

Så här gör du: Du börjar med att besvara 45 påståenden inom 9 områden som rör chefens formella arbetsgivaransvar, din förmåga att delegera, motivera, hantera konflikter, fatta beslut, nå resultat och kommunicera. Frågorna berör även din förmåga att leda teamet – och dig själv.

Till varje fråga medföljer en anekdot, metod eller ett ledarskapstips från en relevant artikel på Chef.se. Testet hjälper dig att utforska Chefs arkiv med 10 000-tals artiklar.

Chefs ledarskapstest är utformat av Chef och ledarskapskonsulterna på Skillnad: Jörgen Jonsson och Anna-Lena Rikardsson, tidigare vd på utbildningskoncernen Hyper Island.

STEG 2

När du har besvarat de 45 frågorna ges du, i likhet med flera andra 360-ledarskapsanalyser på marknaden, möjlighet att bjuda in medarbetare och chefskolleger att ge dig feedback.

De personer du bjuder in får besvara samma frågor som du har besvarat. Skillnaden är att de besvarar frågorna utifrån hur de anser att du lever upp till påståendena i testet. Dina medarbetare och/eller chefskolleger kan inte se hur du har svarat.

Genom att jämföra din självskattning med feedbacken du får kan du få värdefulla insikter i hur du egentligen är som chef.

STEG 3

När du avslutat testet når du en resultatsida med en informativ polargraf som presenterar din självskattning, den feedback du har fått och genomsnittet av de tusentals Chef-läsare som genomfört testet.

Du kan se ett snitt men även bryta ned testresultatet till enskilda frågor.

STEG 4

På resultatsidan finner du även personaliserade lästips som skräddarsys utifrån ditt testresultat. Olika staplar visar artiklar för de områden som du presterade högst respektive lägst i.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden