Byta ut högtider? Här får anställda välja sina egna helgdagar

Var du ledig i påsk? Du var inte ensam. Men om påskledighet – eller annan allmän helgdag – inte är viktig för dig så kan du alltid välja att vara ledig vid ett annat tillfälle. Det är verklighet på flera arbetsplatser som infört flexibla helgdagar.

Katarina Berg, Spotify, och Cecilia Eriksson, Tre.

Många i Sverige har nyligen återvänt till jobbet efter en viss tids påskledighet.

För andra börjar idag Eid al-Fitr, två dagars firande av att den muslimska fastemånaden ramadan är slut, ett firande som i år alltså infaller 20–21 april.

På mobiloperatören Tre och på Spotify är det sedan flera år möjligt att byta ut ledighet på en helgdag för en annan.

Exempelvis för att fira nämda Eid al-Fitr, eller jom kippur (en av judendomens viktigaste helgdagar) eller diwali (ljusets högtid, en de viktigaste hinduiska högtiderna), för att nämna några högtider.

”Förutsättningen för att byta helgdag är att det fungerar med ditt övriga team och det dagliga arbetet. Att jobba en dag då alla andra är lediga kan innebära att man måste tänka ett extra varv för att få en meningsfull arbetsdag”, säger hr-direktör Cecilia Eriksson på Tre, som använt systemet med flexibla helgdagar sedan 2014, när Chef når henne.

Tres mångfalskalender har dessutom fungerat som inspiration för Spotify, som använder sig av samma system.

”Vi är en global arbetsgivare med medarbetare från alla världens hörn och med olika trosuppfattning, och de som inte har någon speciell uppfattning alls. Vi tror att det är viktigt för alla att vara lediga när det är som mest relevant för dem och får möjlighet att fira de saker som ligger dem varmast om hjärtat”, skriver Spotifys globala hr-chef Katarina Berg i ett mejl till Chef.

Bytet av helgdagar görs i samråd med chef och gärna i god tid. Precis som med all annan ledighet.

Hela 32 procent av Spotifys 9 000 anställda globalt valde att byta helgdagar under perioden mars 2022mars 2023.

På Tre, med 1 200 medarbetare, förs ingen sådan statistik.

”Vi för ingen övergripande statistik kring hur många av de klassiska röda dagarna som byts ut mot andra dagar men vet att det uppskattas och utnyttjas på alla Tres avdelningar”, meddelar Cecilia Eriksson.

Hr-chefernas tips till andra chefer och arbetsgivare som funderar på att införa flexibla helgdagar?

”Gör det bara” och ”Gör det nu!”

”Fastna inte i detaljer som vad är en helgdag, vad är ett firande och så vidare. Poängen är att ge människor flexibilitet, möjligheten att äga sin egen tid och framförallt fira tillfällen som är viktiga för just dem”, säger Katarina Berg på Spotify och fortsätter:

”Vi leder med syfte och exempel och rekommenderar andra att göra detsamma. Förklara att syftet är att fira dagar av stor betydelse för dig och dina värderingar. Vi lägger ingen värdering vilka dagar det är och vi frågar inte heller.”

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden