Jobbsökare: Bra chef viktigare än hög lön

Trodde du att hög lön är det arbetssökande främst är ute efter? Då får du tänka om. En bra chef står nämligen högst på listan visar en undersökning.

Arbetsmiljö
Publicerad

72 procent. Så många jobbsökande uppger att en bra chef är absolut viktigast i valet av ny arbetsgivare, enligt en rapport från TNG med svar från över 1200 jobbsökare från hela Sverige.

Först på andra plats (64 procent) hamnar lönenivå och förmåner.

Främsta chefsegenskapen?

Det är att vara rak och tydlig (87 procent), följt av engagemang (85 procent) och att vara inlyssnande (66 procent).

En chef som är inkluderande och kan underlätta samarbete mellan medarbetare med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv står också högt i kurs (65 procent).

Ytterligare en faktor en bra chef behöver ha i bakhuvudet är jobbsökarnas vurm för ”work-life-balance”, något 59 procent svarade är en betydande faktor i valet av arbetsgivare.

Om undersökningen

Över 1 200 respondenter deltog i anonymt i undersökningen, som genomfördes som en enkät under 2022. Jobbsökarna kom från plattformar som Careerbuilder, Blocket Jobb, Arbetsförmedlingen, LinkedIn och Facebook. Respondenterna motsvarar ett slumpmässigt urval av jobbsökande i Sverige inom områden som ekonomi, teknik, IT, finans, marknadsföring, kundservice, försäljning, administration, hr, inköp och logistik.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden