Vd:n som inte sa upp under pandemin – ”Människan går före siffror”

Att vara chef, hur svårt kan det vara? ”Det räcker med att vara sig själv”, säger Åsa Åhlander, som älskar maskiner men alltid sätter människan i centrum.

Karriär
Publicerad
Åsa Åhlander. Foto: Evekina Carborn

Människa och maskin. Ekonomi och psykologi.

Allt är lika spännande för teknikkonsult-vd:n Åsa Åhlander som ser samspelet mellan hårt och mjukt som en väsentlig del av sitt ledarskap. 

I slutändan är det ändå det mänskliga som vinner. Som Sverige-vd för internationella teknikkonsultföretaget TMC tog hon det ekonomiskt kontroversiella beslutet att avstå från uppsägningar under pandemin, trots att intäkterna störtdök. 

”Ja, annars hade jag inte varit sann mot mig själv. Människan går före resultaträkningen”, säger psykologiutbildade Åsa Åhlander och konstaterar att beslutet gjorde att företaget tog sig snabbare ur krisen än det annars skulle gjort.

”När människor mår bra, gör företaget det också”, säger hon om verksamheten, som i dag hör till den lönsammaste inom sin bransch.

Åsa Åhlander växte upp med mamma och två småsyskon i Trässberg en bit från Lidköping på 80-talet. En trygg, stabil och lantlig miljö – som den unga Åsa inte alltid riktigt såg charmen med.

”Jag hade stora drömmar och längtade verkligen bort. Det var inte så att jag skrev ’hårfrisör’ eller ’tandsköterska’ i boken ’Mina klasskamrater’ som mina kompisar gjorde. Nej, jag sökte en större utmaning.”

Åsa Åhlander. Foto: Evelina Carborn

Men vilken? Det tog ett tag innan Åsa Åhlander hittade rätt. Ut i världen kom hon i alla fall, som flygvärdinna precis innan lågprisflyget inledde sitt segertåg och tog död på glamouren. 

”Som besättning kunde vi fortfarande få ett stopp på tio dagar ute i världen, innan det var dags att flyga tillbaka. Ganska bra betalt var det också. Men efter några år insåg jag att de vita sandstränderna ser ungefär likadana ut överallt.”

Hemma igen och med en färsk universitetsexamen från Handels i Göteborg på fickan, inledde hon en snabb karriär i bemanningsbranschen som fullkomligt exploderade runt millennieskiftet. Efter åtta månader på dåvarande Manpower i Skövde hade hon titeln kontorschef och ansvar för runt 300 konsulter.

”Det var mitt första ledar­skapsjobb. För mig som 32-åring var det stort. Men jag hade förutfattade meningar om hur en chef bör vara, om att chefen alltid vet bäst. I unga år hade jag behövt mer av lyssnande och omtanke. Det dröjde några år innan jag förstod att det räcker långt med att vara sig själv, att ett bra ledarskap grundar sig på självinsikt.”

Efter sex år på företaget, som senare blev Experis, hade Åsa Åhlander nått rollen som nationellt ansvarig för hela ingenjörsaffären, samtidigt som Volvo var en stor kund lokalt i Skövde. Tech var således ett viktigt inslag i jobbet, och något Åsa Åhlander fascinerades av allt mer.  Samtidigt fanns en upplevelse av att ha ”slagit i taket” på företaget.

”Inom mig bor en entreprenör, och jag var sugen på något nytt. Så när jag 2017 erbjöds möjligheten att etablera teknik­konsult-varumärket Modis på den svenska marknaden, kunde jag inte tacka nej.”

Efter bara några månader på Modis kom ett nytt jobberbjudande, från nuvarande arbetsgivaren TMC.

”Instinktivt tackade jag nej. För jag ville göra klart det jobb jag hade. Men de gav sig inte.”

”När människorna mår bta, gör företaget det också”, säger Åsa Åhlander. Foto: Evelina Carborn

Avgörande för att Åsa ­Åhlander skulle anta utmaningen att bli vd för TMC var bolagets modell med ”employe­neurship”, där tanken är att kombinera entreprenörens handlingskraft med tryggheten i en fast anställning. 

”Det tilltalade mig, liksom möjligheten att etablera ett bolag som inte fanns i Sverige tidigare.”

Hur ser du på framtiden?

”Med tillförsikt, trots allt som händer i omvärlden. Jag går ’all in’ i det jag gör, och det finns en kraft och glädje i verksamheten. Nu ska vi ta det här vidare”, säger Åsa Åhlander.

3 karriärtips från Åsa Åhlander

  1. Zooma ut. ”Att reflektera och förstå sin roll som ledare i det större sammanhanget är avgörande för att lyckas. Zooma ut, och det blir lättare att se lösningar.” 
  2. Integritet. ”Inse ditt värde, var sann mot dig själv. Det gör det lättare att sätta gränser och skapa en balans som gör dig till bättre ledare.”
  3. Våga vara modig. ”Vad är det värsta som kan hända? Det går oftast att backa tillbaka om det blir fel. Men steget framåt måste man ta, och det är enormt utvecklande.”    

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden