”100 procent glöd” för att få assisterande vd-roll

Sugen på att testa rollen som assisterande vd? Nu finns en unik möjlighet att prova på vd-skapet hos en av Sveriges fem ledande livsmedelsproducenter.

Karriär
Publicerad
T.v: Cecilia Kocken. Porträttfoto: Arla

Livsmedelsbranschen skriker efter unga vuxna. Så många som 20 000 jobbmöjligheter kommer att finnas inom nämnda industri de kommande fem åren.

Därför testar livsmedelsaktörerna ett nytt grepp.

Några av branschens största företag; Estrella, Polarbröd, Löfbergs, Sevan och Arla, erbjuder nu tjänsten som CO-CEO, eller assisterande vd, som ett sätt att kickstarta karriären för unga med ledarambitioner.

Personerna som väljs ut kommer under en-två månaders tid att få lära sig vad det innebär att driva och leda ett livsmedelsföretag, under vägledning av vd:n och ledningsgruppen för respektive verksamhet.

Björn Hellman. Foto: Livsmedelsföretagen

”Framtiden för vår industri ser ljus ut och för unga vuxna med stora drömmar och ambitioner är möjligheterna i det närmaste oändliga”, säger Björn Hellman, vd på branschorganisationen Livsmedelsföretagen, i en kommentar.

Och:

”Det behövs allt från produktutvecklare, hållbarhetsansvariga, nutritionsforskare och marknadschefer, till bryggmästare, automationstekniker och hantverkskonditorer – och nya roller skapas hela tiden.”

Ingen tidigare arbetslivserfarenhet eller utbildning krävs.

”Det vi ser hos unga vuxna idag är en enorm potential och en vilja att förändra världen till det bättre.”

Cecilia Kocken, vd på Arla Sverige

Måste-krav är däremot att kandidaten är mellan 18–26 år och har ”100 procent glöd”, enligt pressmeddelandet från Livsmedelsföretagen.

Istället för den traditionella processen med cv och intervjuer ansöker intresserade till rollen endast genom att lägga upp en TikTok under hashtaggen #NyVD.    

”Det vi ser hos unga vuxna idag är en enorm potential och en vilja att förändra världen till det bättre. Den fantastiska energin vill vi ta del av här och nu utan att behöva gå den långa vägen via cv och intervjuer”, säger Cecilia Kocken, vd på Arla Sverige, i pressmeddelandet.

Sista ansökningsdag är 16 juni 2024. Anställningen som assisterande vd på respektive medlemsföretag påbörjas i augusti/september.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden