Collage av bild på semester samt person med munskydd

Allt du som chef behöver veta om semestern – under corona

Ska semestern ske när medarbetaren önskar, eller när arbetsgivaren vill? Får man som chef ändra redan bestämd semester? Och riskerar jag mina medarbetares hälsa om jag skjuter på deras semester? Vi reder ut både arbetsrätt och psykologi.

Trots att många av oss har fullt upp med att hantera corona-krisen slår björkarna ut och innan vi vet ordet av är det dans runt midsommarstången. Det är hög tid att börja fundera på semesterledigheten. Om du inte redan har gjort det.

Enligt semesterlagen ska semestern läggas ut och meddelas senast två månader innan första semesterdagen. Men i extraordinära tider som dessa kan du som chef hävda att det föreligger särskilda skäl och meddela så sent som en månad innan första semesterdagen.

Så för en del finns det ännu lite tid att avvakta utvecklingen av pandemin, och kanske vänta in Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Just nu ser FHM inga möjligheter till utlandsresor och enligt statsepidemiolog Anders Tegnell ligger även resandet i landet illa till. De nuvarande reserestriktionerna kan bli kvar över sommaren.

Chefs expert, arbetsrättsjuristen Charlotte Forsander på Vinge reder ut vad semesterlagen säger.
”Den slutgiltiga beslutanderätten är arbetsgivarens. Det är inte arbetstagaren som tar semester utan arbetsgivaren som lägger ut. Och arbetsgivaren är skyldig att lägga ut fyra sammanhängande veckor under juni till augusti – om man inte kommer överens med medarbetaren om något annat”, säger hon.

När medarbetaren vill
Det finns alltså en möjlighet att tillmötesgå de medarbetare som önskar senarelägga sina semestrar. Om man gör bedömningen att det fungerar för verksamheten kan arbetsgivaren komma överens med medarbetaren om en annan semesterperiod. Den måste dock infalla under det aktuella semesteråret. Det antal semesterdagar som överstiger tjugo får dock sparas till nästkommande år, om man vill vänta ännu längre.

”Vi var i princip klara med all semesterplanering. Jag hade gjort vikariescheman men inte hunnit meddela medarbetarna. Nu har 70 procent av mina 20 anställda hört av sig och sagt att de vill senarelägga sin semester”, säger Emma Bergh, ägare och vd på det privata assistansbolaget Familjen.

Hon förstår dem så väl. Men samtidigt är Emma Bergh rädd för att göra företaget mer sårbart. På höst och vinter är det inte bara svårare att få tag på vikarier, ovanpå det kommer ökad sjukfrånvaro och vabb.

”Jag vill absolut inte stänga dörren för medarbetarnas önskemål, men vi behöver ha en dialog. Även om man har rätt till fyra veckors sammanhängande semester hoppas jag att vi kan komma överens om att dela upp semestrarna”, säger Emma Bergh.

forsvarsmaktensocialstyrelsen

Läs också: Militärt ledarskap på Socialstyrelsen – under coronakrisen

För korttidspermitterade medarbetare gäller inga andra premisser, meddelar arbetsrättsjuristen Charlotta Forssander.

”De är att betrakta som närvarande. Det innebär att om man är permitterad två dagar i veckan räcker det inte med att ta ut tre dagar för att bli ledig hela veckan. Man kan alltså inte tjäna eller spara semesterdagar genom att vara permitterad.”

När arbetsgivaren vill
Just nu pågår förhandlingar inom bland annat vården om arbetsgivaren kan skjuta upp medarbetarnas semester i sommar tills den värsta krisen är över. Även fordonstillverkaren Scania har börjat prata med berörda parter. De har precis dragit igång sin verksamhet igen och vd Henrik Henriksson säger till TT att han vill slippa stänga i fyra veckor när industrin som mest behöver komma tillbaka till normalläge. Han hoppas på en tillfällig ändring av semesterlagen och att få köra på lite längre innan semestrarna börjar.

”Har man beviljat semester kan man inte ensidigt dra tillbaka den”, klarlägger Charlotte Forssander.

Men om semestern ännu inte blivit beslutad kan det vara en väg att lösa ett krisläge.

”Enligt semesterlagen är det möjligt – om det, som nu, föreligger särskilda skäl. Men det kan också finns regler i kollektivavtalen som hanterar semesterplaneringen, så det måste man ha koll på.”

Psykologen Tor Wennerberg säger att om arbetsgivaren vill – och får – skjuta på semestern är det viktigt att medarbetarna upplever att det är något som de gör tillsammans.

”Känslan av att vara en del av ett sammanhang är viktig. Det skapar psykologiskt trygghet. Därför bör man uppmuntra till dialog kring behovet av semester och vad som är jobbigt. Det finns de som inte unnar sig att känna efter var gränsen går för den egna kroppen. Kanske speciellt just nu när vi gör något tillsammans för att lösa en extraordinär situation. I rollen som chef bör man ta ställning till vilka normer man långsiktigt vill bidra till. Vi vill ju ha ett hållbart arbetsliv för alla.”

makthavare1800x1013

Läs också: Världens makthavare – här är deras 7 ledarstilar under corona

Ingen hälsorisk
Det föreligger dock ingen hälsorisk varken i att få sin semester uppskjuten eller själv välja att skjuta upp den. Det klargör psykologen Kerstin Jeding, som arbetat mycket med stress och psykisk ohälsa bland annat som tidigare vice vd på Stressmottagningen.

”Den forskning som finns visar att semestern kortsiktigt har goda effekter, man är utvilad några veckor efteråt men det sitter inte i. Inte ens under resten av hösten. Återhämtning i vardagen är viktigare. Semester behöver vi främst för att få variation, frihet, stimulans och nöje. Och ur den aspekten kan det förstås kännas tungt att jobba ett helt år.”

Inte ens denna märkliga tid av stor oro och många utmaningar gör behovet av semester större, enligt Kerstin Jeding.

”Oro går det ändå inte att ta semester ifrån. Däremot kan vi behöva omväxling och något att se framemot. Det hade varit väldigt välgörande att få ledigt från viruset i sommar. Det hade vi alla behövt.”

Johan Szymanski, Brandkåren i Norra Dalarna

Läs också: Brandchefen inför skogsbrandssäsongen: ”Det kan bli riktigt illa”

Semester: Det här gäller för dig som är arbetsgivare

Enligt semesterlagen måste arbetsgivaren lägga ut 4 veckor sammanhängande semester under perioden juni-augusti. Det är huvudregeln. Man kan komma överens om avvikelser men det är arbetsgivaren som har sista ordet.

Om det föreligger ”särskilda skäl” får arbetsgivaren även utan avtal förlägga den sammanhängande perioden till annan tid.

Om arbetstagaren har en önskan om att ta ut semestern vid ett annat tillfälle under semesteråret, går det bra om arbetsgivaren ger sitt medgivande. För arbetsgivaren har sista ordet.

Om arbetstagaren önskar får hen spara de dagar som överstiger 20.

Underrättelse om semester ska från arbetsgivaren ske senast två månader innan ledigheten påbörjas. Om det finns särskilda skäl, räcker det med en månad.

Redan beviljad semester kan inte tas tillbaka. Lagt kort ligger. Om man inte kommer överens.

uppsagd

Läs också: Uppsägningar? Så gör du som chef

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Ett tangentbord och ovanpå ligger ett munskydd och en liten flaska handsprit. Och en lapp med texten:
Arbetsrätt

Var tredje chef vill införa vaccinpass

Av 500 nordiska företagsledare är det hela 31 procent som funderar på att införa vaccinationspass när medarbetarna ska återgå till jobbet.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Charlotte Forssander och en bild på en hand som håller i en spruta
Arbetsrätt

”Experten: Detta gäller för vaccinkrav på jobbet”

I USA ställer en del företag krav på att medarbetarna måste vara vaccinerade för att få börja jobba på kontoret igen. Men vad gäller i Sverige? Chef har frågat advokaten och arbetsrättsexperten Charlotte Forssander.

Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR, Lantmäteriet
Arbetsmiljö

Här får de anställda 5000 kronor till hemmakontoret

Drömmer du om en lite härligare arbetsplats hemma? På Lantmäteriet ges alla 5000 kronor var att inreda sina arbetsplatser med. ”Vi såg att våra medarbetare behövde få bättre förutsättningar att göra sitt jobb”, säger Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR.
vaccinationsbild_rityta-1
Arbetsrätt

Experten: Chefen får inte tvinga medarbetare att vaccinera sig

Att vaccineringen mot covid-19 nu rullas ut över hela Sverige innebär inte att vi kan återvända till arbetsplatserna. Arbetsgivaren har inte rätt att kräva att medarbetarna vaccinerar sig. De kan inte ens kolla vilka som frivilligt har valt att göra det, berättar Chefs arbetsrättsjurist Charlotte Forssander.
Eva Nordmark (S) och hemma-arbetsplats. Bilden är ett collage.
Arbetsrätt

Regeringen skärper tonen mot arbetsgivarna: "Kan få betala skadestånd"

Fler måste jobba hemifrån för att Sverige ska få bukt med coronasmittan. Det är det nya beskedet från regeringen, som skärper tonen mot arbetsgivarna.
Reboarding – att hjälpa medarbetare tillrätta på arbetsplatsen igen efter hemarbete – är en viktig uppgift för många chefer nu. Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood, ger sina bästa råd.
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Reboarding – chefens viktigaste uppgift i höst

Hur ska man på ett bra sätt gå tillbaka till arbetsplatser efter att ha jobbat hemma under lång tid? Svaret heter reboarding. ”Behovet av reboarding har i princip fötts under pandemin och utmaningarna är många. Här har chefer en otroligt viktig roll i att hjälpa sina medarbetare i rätt riktning”, säger Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood. 
Charlotte Forssander, arbetsrättsexpert på Vinge
Arbetsrätt

Las-förhandlingarna: så påverkas du som chef

Sedan förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare havererat är det nu politikerna som kan behöva göra upp om nya spelregler på arbetsmarknaden. Det liggande förslaget kan få stora konsekvenser – inte minst för chefer.