7 gräsliga julklappar som medarbetarna fick

Funderar på vad du ska ge i julklapp på jobbet? Tänk på vad du INTE ska ge i stället! Här är exempel på julklappar som medarbetarna inte blev så nöjda med…

Teamutveckling
Publicerad
Obs! Bilden är ett montage. FOTO: Unsplash

För att visa lite extra uppskattning för medarbetarnas insats under året kan du som chef som bekant dela ut en julklapp från arbetsgivaren. Men det finns onekligen fallgropar du vill undvika.

När tidningen Arbetet gjorde en undersökning bland sina läsare visade det sig att det finns några skräckexempel där chefen (eller den som är ansvarig för julklapparna på ditt jobb) gjort bort sig, även om det givetvis är tanken som räknas.

Här är presenterna du ska undvika:

  • Billiga souvenirer med företagets logga på
  • CD-singel med pudelrock
  • Sten med hål i (förslagsvis för värmeljus)
  • Fårfiol – till företagets vegetarianer
  • Kulspetspenna

På nätforumet Reddit fyller användare på med ytterligare skräckexempel.

  • Brysselkål

Alla medarbetare på en arbetsplats i England hade fått skriva ner fem saker de gärna önskade sig i julklapp. Den här användaren var stressad och skrev endast ner: ”vad som helst utom brysselkål”. Vad personen fick kan ni räkna ut – men lyckligtvis kunde brysselkålen bytas ut mot en vit leksakselefant.

  • Beroendeframkallande kaffe

100 kronor på den i USA populära cafékedjan Dunkin Donats skulle nog många uppskatta. Men en person som fick det av sin arbetsgivare blev beroende av deras kaffe och la följande år hundratals kronor i månaden på kaffe därifrån.

  • En bal med toalettpapper

Visserligen användbart – men kanske inte det man önskar sig mest i julklapp.

Men vill du bli extra populär som chef är det en bonus eller mer semester du ska ge medarbetarna. Det hamnade nämligen i kategorien ”drömklappar”.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden