illustrationdromjobbinstagram
Illustration: Kristin Lidström

5 tips för att hitta drömjobbet på Instagram

En färsk rapport från hr-analysföretaget Jobvite visar en uppseende­­väckande ökning för Instagram som rekryteringskanal.

37 procent av rekryterarna säger sig nu använda sig av Instagram i jakten på nya talanger, en ökning med 20 procent sedan 2017.

”Det handlar om ett ökat fokus på personligt varumärke, närvaro och arbetsgivarvarumärke”, säger Jobvites Kelly Lavin till sajten Fast Company.

Här är fem enkla sätt att använda Instagram för att gå vidare i karriären:

  1. Ge rätt intryck

    Om Instagram ska hjälpa dig till nästa jobb, behöver ditt konto vara öppet och publikt. Var noga med vad du lägger ut. Ger kontot det rätta, professionella intrycket? Allt behöver inte kretsa kring dina yrkesmässiga aktiviteter, visa snarare upp dig som en kom­petent och mångdimensionell person.

2. Framhäv din kompetens

Det är viktigt att skildra värderingar, kompetens, yrkesframgångar och erfarenhet. Glöm därför inte att lägga ut bilder från konferensen du så framgångsrikt rodde i land.

3. Granska arbetsgivaren

Instagram-flödena ger en chans att i förväg få en glimt av hur det står till med exempelvis mångfald, inkludering och flexibilitet hos en tilltänkt arbetsgivare, och få en bakgrund i stort inför en eventuell intervju.

4. Interagera

När ditt konto väl är i form, gäller det att följa de organisationer du intresserar dig för och interagera med dem på Instagram – ett bra men lite underskattat sätt att knyta tidiga kontakter och så smått lära känna nyckelpersoner och rekryterare. Inga överdrifter, nöj dig med att gilla inlägg och bidra med någon insiktsfull reflektion.

5. Låt algoritmerna jobba åt dig

Ju mer du följer organisationer av ett visst slag, desto mer hjälper Instagram dig på traven. Plattformen kommer att lämna förslag på liknande organisationer att följa, vilket är ett bra sätt att hålla koll på branscher och trender.

Hand med skursvamp tvättar av LinkedIns logotyp

Läs också: 9 tips för att fräscha upp din Linkedin-profil

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Ung chef
Karriär

Därför slutar unga chefer

Sverige har en ovanligt låg andel unga chefer jämfört med andra länder. Bara var fjärde ledare är under 40 år. Undersökningar visar dessutom att hälften av dem funderar på att sluta.
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

Therese Carlsson, vd på Buttericks
Karriär

Buttericks vd: ”Detaljhandel är min grej”

Som vd för skämtspecialisten Buttericks, förvaltar Therese Carlsson ett företag med anor. ”Jag tvekade inte när jag blev erbjuden jobbet”, säger hon.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder
Arbetsmiljö

John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Årets superkommunikatör 2019, John Mellkvist, skriver i boken "Välj din ålder" om våra förlegade attityder till ålder. Vi behöver se fördelarna med alla olika åldrar, menar han.
Uttråkad kvinna framför laptop vid ett skrivbord.
Karriär

Är du för bra för ditt jobb?

Att vara överkvalificerad är en vanlig karriärfälla. Jesper Olsson, specialist på jobbsökning, hjälper dig att ta dig ur den. ”Gör det tydligt för din chef att du är intresserad av ett större ansvar”, säger han.
Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet
Karriär

Hemnets vd: ”Jag bestämde mig för att inte gå till jobbet på åtta månader”

Cecilia Beck-Friis har hittat hem som vd. Till Hemnet. I podden Chef Dilemma berättar hon om ett jobbstopp i karriären som gav en nystart. ”Jag skulle gärna göra det igen. Hoppa ut i inget, och se vart det leder.”
Kavla upp ärmarna. Här är trenderna som chefer och arbetsgivare behöver hantera framöver, enligt hr-experterna på Simployer.
Annonssamarbete Chef + Simployer

5 stora skiften för chefer – förbered dig så här

Pandemin har förändrat våra arbetsplatser och rivstartat allt från ny lagstiftning till digitalisering. Nu måste chefer och arbetsgivare hänga med i allt det nya.  Hr-experterna på Simployer framtidsspanar – och ger dig möjlighet att ligga steget före.
Vahid Zohali, IBM
Karriär

IBM-chefen om flykten från Iran – och att överträffa en pandemi

Vahid Zohali kom som ensamkommande till Sverige, efter en dödligt farlig flykt. Sedan oktober är han Sverigechef för den globala it-jätten IBM.