raddare

5 punkter: Så får du ut dubbelt – av varje anställd

Personlig karriärvägledning och stöttning av chefen får medarbetarna inte bara att känna sig mer uppskattade utan också dubbelt så nöjda med sitt jobb och därmed villiga att rekommendera sin arbetsplats till andra, enligt amerikanska psykologförbundet.

När amerikanska psykologförbundet, APA, ville mäta värdet av chefers vägledning (supervisor support) visar det sig vara fullständigt avgörande för medarbetarna på inte bara en utan totalt fem olika parametrar.

För nästan hälften av de amerikanska medarbetarna känner sig bekymrade över att arbetsmarknaden är på väg att förändras. Även om de rapporterar att de har de kunskaper som de behöver för att uträtta sitt nuvarande jobb känner de som är utan stöttning och vägledning misstro mot sin arbetsgivare och planerar att lämna företaget det närmaste året.

Men när chefen tar aktiv del i och personligen stöttar sina medarbetares karriärutveckling fördubblas jobbtillfredställelsen, tilliten, medarbetaren känner sig värdefull, blir motiverad att göra sitt bästa och vill rekommendera företaget som en bra arbetsplats. Enligt 2017 Job Skills Training and Career Development Survey.

Undersökningen i siffror:

Jobbtillfredställelse  86 % (39 %)

Tillit 78 % (44 %)

Känna sig värdefull 80 % (15 %

Rekommenderar arbetsplatsen 79 % (22 %)

Blir mer motiverad att göra sitt jobb 88 % (48 %)

Fotnot: Om medarbetaren känner support först. Ingen support inom parantes.

Det som framför allt gör susen är när chefen ger möjlighet till de tekniska, organisatoriska och ledarskapskunskaper, som medarbetaren tror kommer att krävas i framtiden. Men lika viktigt är det att medarbetaren verkligen har tid att delta i den utbildning som erbjuds.

”Bara för att en medarbetare får erbjudande om vidareutbildning och träning innebär det inte att hen har tid att delta i dem, säger David Ballard, chef för APA’s Center for Organizational Excellence till Quartz.

Viktig är också chefens förmåga att se till varje enskild individ. Det bästa sättet att göra detta är att se till att samtal, feedback, utvecklingsmöjligheter och belöningar är skräddarsydda utifrån varje enskild medarbetares värderingar.

”Vi har länge vetat att chefen har störst påverkan på medarbetares arbetsupplevelser, säger organisationspsykologen Lianey Davey till Quartz. Även om det på visitkortet står att du jobbar för ett visst företag, så personifieras företaget av den chef som medarbetare rapporterat till.”

Läs också: 5 sätt för chefer att behålla talanger

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

julledighet
Beslutsfattande

6 misstag du gör efter ledigheten

Att gå tillbaka till jobbet efter en ledighet kan bli en tuff omställning. Här är hela listan på hur du lyckas med omstarten.
netlight_intro
Annonssamarbete Chef + Netlight

Sluta vara chef – bli en förebild istället

”Lär dig vara ledare och följare samtidigt”, uppmanar Netlights vd Erik Ringertz. I sin nya bok Harder Better Faster Stronger ger han idéer för framtidens ledarskap.

succe
Beslutsfattande

7 vanor du kan sno från framgångsrika chefer

Alla gör misstag – men alla vet inte hur misstagen ska hanteras. Här är vanor som du kan låna av framgångsrika chefer.
bella-2
Beslutsfattande

Så var Chefdagen – allt du behöver veta

Här kan du följa liverapporteringen från Chefdagen.

chefarg
Arbetsmiljö

Hon får 3,2 miljoner – för att stoppa ilskna chefer

Ilsken chef – något man skrattar bort med en klackspark eller faktiskt farligt för hälsan? Studier pekar på det senare. Och snart kanske vi vet hur chefen ska förhindra sina känsloutbrott.

cissikro%cc%88nne
Beslutsfattande

Cissi Elwin: Så hanterade vi vår tuffa höst

Ingen energi på kontoret och medarbetare som började krokna under arbetsbördan. Det har varit en jobbig höst på Chef. Cissi Elwin skriver om krishanteringen i sin krönika och ger sju tips för att komma tillrätta med en ohållbar situation.
hands_experis
02:12 min
Annonssamarbete Chef + Experis

Eftersökta chefsegenskapen – syns inte på ditt cv

Video:

Arbetsgivares önskechef byggs om. En av de eftersökta ledaregenskaperna är ofta dold i ett cv.

robot-8
Beslutsfattande

Här är svenska roboten som arbetstränar medarbetare

Nu är den lanserad – den svenska roboten Furhat som tagit sex år att utveckla. Den kan arbetsträna nya medarbetare i kniviga sociala situationer och göra mer fördomsfria arbetsintervjuer.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden