raddare

5 punkter: Så får du ut dubbelt – av varje anställd

Personlig karriärvägledning och stöttning av chefen får medarbetarna inte bara att känna sig mer uppskattade utan också dubbelt så nöjda med sitt jobb och därmed villiga att rekommendera sin arbetsplats till andra, enligt amerikanska psykologförbundet.

När amerikanska psykologförbundet, APA, ville mäta värdet av chefers vägledning (supervisor support) visar det sig vara fullständigt avgörande för medarbetarna på inte bara en utan totalt fem olika parametrar.

För nästan hälften av de amerikanska medarbetarna känner sig bekymrade över att arbetsmarknaden är på väg att förändras. Även om de rapporterar att de har de kunskaper som de behöver för att uträtta sitt nuvarande jobb känner de som är utan stöttning och vägledning misstro mot sin arbetsgivare och planerar att lämna företaget det närmaste året.

Men när chefen tar aktiv del i och personligen stöttar sina medarbetares karriärutveckling fördubblas jobbtillfredställelsen, tilliten, medarbetaren känner sig värdefull, blir motiverad att göra sitt bästa och vill rekommendera företaget som en bra arbetsplats. Enligt 2017 Job Skills Training and Career Development Survey.

Undersökningen i siffror:

Jobbtillfredställelse  86 % (39 %)

Tillit 78 % (44 %)

Känna sig värdefull 80 % (15 %

Rekommenderar arbetsplatsen 79 % (22 %)

Blir mer motiverad att göra sitt jobb 88 % (48 %)

Fotnot: Om medarbetaren känner support först. Ingen support inom parantes.

Det som framför allt gör susen är när chefen ger möjlighet till de tekniska, organisatoriska och ledarskapskunskaper, som medarbetaren tror kommer att krävas i framtiden. Men lika viktigt är det att medarbetaren verkligen har tid att delta i den utbildning som erbjuds.

”Bara för att en medarbetare får erbjudande om vidareutbildning och träning innebär det inte att hen har tid att delta i dem, säger David Ballard, chef för APA’s Center for Organizational Excellence till Quartz.

Viktig är också chefens förmåga att se till varje enskild individ. Det bästa sättet att göra detta är att se till att samtal, feedback, utvecklingsmöjligheter och belöningar är skräddarsydda utifrån varje enskild medarbetares värderingar.

”Vi har länge vetat att chefen har störst påverkan på medarbetares arbetsupplevelser, säger organisationspsykologen Lianey Davey till Quartz. Även om det på visitkortet står att du jobbar för ett visst företag, så personifieras företaget av den chef som medarbetare rapporterat till.”

Läs också: 5 sätt för chefer att behålla talanger

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

nya-2
Beslutsfattande

11 punkter nya chefer måste ha koll på

För dig som är ny i din chefsroll kan det kännas nästintill övermäktigt med nya ansvarsområden och höga förväntningar. 
hinder
Annonssamarbete Chef + Canon

Bli kvitt digitala bromsklossar

Stupa inte på kan-själv-mentalitet och chefens eget ego. Experterna hjälper dig att få flow och lyckas med nästa digitaliseringsprojekt.
korrupp
Beslutsfattande

9 tips för att upptäcka korruption – på ditt jobb

Korruption. Ett fenomen som är väldigt, väldigt avlägset Sverige och svenska chefers vardag – eller? ”Att Sverige skulle vara förskonat från korruption är en missuppfattning”, säger Lars Björklund, etik- och ledarskapsexpert.
korrupt
Beslutsfattande

Sluta blunda för korruptionen – den finns i Sverige också

Hur utbredd är korruptionen inom din organisation? Och vad gör du som ledare för att upptäcka och bekämpa den? Ständiga avslöjanden om hur etik och moral satts ur spel i svenska företag och myndigheter aktualiserar chefers ansvar.
nyachefer
Beslutsfattande

15 misstag nya chefer gör – och hur du undviker dem

Analysera de små misstagen så kan du förhindra de stora. Se om du också trampat i de klassiska ledarfällorna.
radslago
Arbetsmiljö

Krisexperten: Här är chefens vanligaste misstag

Vid en krissituation ska chefen vara ett stöd för medarbetarna. Men vad ska du egentligen göra som chef? Och vilka är de vanligaste misstagen?
Patrik Karlsson på Ingram Micro har egenskaper som gör honom till den nya tidens startup-chef.
Annonssamarbete Chef + Samhall

Han är den nya tidens startup-chef

En ny typ av ledare behövs – de med förmågan att starta upp människor. ”Självförtroendet är nyckeln”, säger Patrik Karlsson på Ingram Micro. Han är en chef med den viktiga kunskapen om hur man får in personer i arbete och utvecklar dem framåt.
sakam
Beslutsfattande

8 skämt om GDPR för att få distans

Har du kört fast i GDPR-arbetet? Då kanske du behöver en paus. Här är några mer lättsamma inlägg i ämnet.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden