raddare

5 punkter: Så får du ut dubbelt – av varje anställd

Personlig karriärvägledning och stöttning av chefen får medarbetarna inte bara att känna sig mer uppskattade utan också dubbelt så nöjda med sitt jobb och därmed villiga att rekommendera sin arbetsplats till andra, enligt amerikanska psykologförbundet.

När amerikanska psykologförbundet, APA, ville mäta värdet av chefers vägledning (supervisor support) visar det sig vara fullständigt avgörande för medarbetarna på inte bara en utan totalt fem olika parametrar.

För nästan hälften av de amerikanska medarbetarna känner sig bekymrade över att arbetsmarknaden är på väg att förändras. Även om de rapporterar att de har de kunskaper som de behöver för att uträtta sitt nuvarande jobb känner de som är utan stöttning och vägledning misstro mot sin arbetsgivare och planerar att lämna företaget det närmaste året.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Men när chefen tar aktiv del i och personligen stöttar sina medarbetares karriärutveckling fördubblas jobbtillfredställelsen, tilliten, medarbetaren känner sig värdefull, blir motiverad att göra sitt bästa och vill rekommendera företaget som en bra arbetsplats. Enligt 2017 Job Skills Training and Career Development Survey.

Undersökningen i siffror:

Jobbtillfredställelse  86 % (39 %)

Tillit 78 % (44 %)

Känna sig värdefull 80 % (15 %

Rekommenderar arbetsplatsen 79 % (22 %)

Blir mer motiverad att göra sitt jobb 88 % (48 %)

Fotnot: Om medarbetaren känner support först. Ingen support inom parantes.

Det som framför allt gör susen är när chefen ger möjlighet till de tekniska, organisatoriska och ledarskapskunskaper, som medarbetaren tror kommer att krävas i framtiden. Men lika viktigt är det att medarbetaren verkligen har tid att delta i den utbildning som erbjuds.

”Bara för att en medarbetare får erbjudande om vidareutbildning och träning innebär det inte att hen har tid att delta i dem, säger David Ballard, chef för APA’s Center for Organizational Excellence till Quartz.

Viktig är också chefens förmåga att se till varje enskild individ. Det bästa sättet att göra detta är att se till att samtal, feedback, utvecklingsmöjligheter och belöningar är skräddarsydda utifrån varje enskild medarbetares värderingar.

”Vi har länge vetat att chefen har störst påverkan på medarbetares arbetsupplevelser, säger organisationspsykologen Lianey Davey till Quartz. Även om det på visitkortet står att du jobbar för ett visst företag, så personifieras företaget av den chef som medarbetare rapporterat till.”

Relaterade artiklar

janne-3
Beslutsfattande

6 skäl till "Jannes" galna chefssuccé

Han tog över ett identitetslöst landslag utan sin största stjärna. 15 månader senare har Janne Andersson tagit Sverige till VM.

feedback_webb
Annonssamarbete Chef + Workday

Feedback ÄNNU viktigare än du tror

Vill man ha nöjda kunder så gäller det att börja med nöjda medarbetare. Då är feedback en nyckel. ”Vi ser en pay-it-forward-effekt”, säger Mattias Bolander på Workday.
hanna
Beslutsfattande

Därför står Vapianos vd i diskrummet

På Vapiano tar restaurang-vd:n själv hand om disken. Att göra inhopp ”på golvet” har blivit en naturlig del av Hanna Mannbergs ledarstil.

myten
Beslutsfattande

Valet av dominanta ledare i osäkra tider – en myt?

Auktoritära politiska ledare i allt fler länder – men vilka paralleller kan man egentligen dra till näringslivet? En ny studie slår fast att dominanta ledare gynnas av ekonomisk oro, men det är inte så enkelt. Tänk om det bara är en slump, att dominanta ledare inte alls väljs medvetet?
adasdaa
Beslutsfattande

Var femte chef: Unga är curlade

Unga talanger kräver en ny form av ledarskap, enligt en ny undersökning.  Tre av fyra tillfrågade chefer uppger att det är skillnad att leda unga jämfört med andra medarbetare.
arbe
Beslutsfattande

Anders Arborelius: ”Kan ge Påven råd”

Han är munken som blev biskop och nu är en av påvens närmaste män. Nyblivne kardinalen Anders Arborelius förhåller sig ödmjuk till sin oväntade karriär.

behaall
Beslutsfattande

5 sätt för chefer att behålla talanger

Högpresterande och ovärderliga. På arbetsplatser kan det finnas medarbetare som du som chef mer än gärna vill behålla. Men hur? Här är 5 metoderna för att öka oddsen.
brak
Beslutsfattande

10 frågor att besvara innan du tar chefsjobbet

”Jag gillade inte att vara chef från början och jag gör det ännu mindre nu.” Det avslöjar Anna Bråkenhielm i sin nyutkomna självbiografi "Räkna med bråk".
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden