intervju-4
Hur många är med och fattar beslut om din anställning? Och hur beter de sig mot varandra? Foto: Adobe Stock

Så läser du av kulturen på intervjun

Tänkte väl det. Affärsmagasinet Forbes listar fem iakttaganden du kan göra redan under anställningsintervjun som faktiskt kan säga en hel del om en arbetsplats – och Chef bidrar med ett bonustips.

Alltför rigorös intervjuprocess: Känns det som att du träffat hälften av företagets anställda redan under intervjuerna? Det kan – men måste inte – vara ett dåligt tecken. Men du bör fundera över om du verkligen vill jobba på ett ställe där så många personer är inblandade i ett beslut – och där processer som att anställa kan bli långdragna.

Alltför slapp intervjuprocess: Dyker de som du blivit lovad att få träffa inte upp? Verkar den som intervjuar dig inte bry sig? Hm – här verkar det som att din tid inte är värd mycket i företagets ögon. Är du bekväm med en mindre organiserad arbetsplats är det förstås inget problem. Eller?

Läs också: I år rekryterar vi med vr

Subtila nålstick rekryterarna emellan: Om intervjuprocessen består av flera led, lyssna av hur de som frågar ut dig refererar till varandra och i vilken kontext. Ifrågasätts någon av de icke närvarandes kompetens, kanske på – ett förment – vänligt sätt? ”Jaha, Eva har redan ställt den frågan till dig? Ja, det borde jag ju förstått, haha.” Läs av kroppsspråk och tonlägen.

Spionera: Lyssna på konversationer medarbetare emellan om du blir runtvisad i lokalerna. Småprat eller strikt jobbsnack? Verkar folk stressade? Skrattas det i mötesrummet? Kommer någon in sent eller går tidigt och hur bemöts det av de andra?

Testa kommunikationsförmågan: Om du gått vidare i urvalet och fått höra att företaget överväger att anställa dig – hur lätt är din kontakt att nå? Får du svar på dina mejl och undringar? Ringer hen tillbaka? Om ingen har tid för dig nu, kommer de ha det sedan tror du?

Bonustips från Chef: Innan intervjun – fundera över vad det var som lockade dig att söka jobbet. Hur fick du tips om det, var det genom en jobbannons? Hur var den i så fall utformad? Genom en personlig kontakt – vem och i vilka ordalag talade ni om jobbet? Leta efter den känslan hos dem du möter under intervjun, eller ännu bättre: formulera en kontrollfråga att ta upp för att få din föreställning av arbetsplatsen bekräftad eller motbevisad.

Läs också: Så ska franska anställda ”tvingas” koppla bort jobbet

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

Karriär

Så framstår du som en a-spelare på intervjun

Dags för anställningsintervju? Så här framstår du som den högpresterande "a-spelare" du vet att du är.
Sponsrat Chef + Linkedin

Proffsknepen: Så lockar du talanger på Linkedin

Rekryteringsjättarna Spotify och Experis vet hur man hittar talanger och maximerar effekten av Linkedin. Här delar de med sig av lärdomarna som ger ett försprång i talangjakten.
Arbetsrätt

Bästa tipsen: Så lyfter du på Linkedin

Oavsett om du ska söka jobb, stärka ditt personliga varumärke eller bygga ditt nätverk är Linkedin mer eller mindre ett nödvändigt verktyg i dag. Men hur använder du ditt konto i praktiken för att få hjälp i karriären?
Hälsa

Bra eller dåligt att byta jobb ofta?

Hoppjerka brukade vara ett skällsord på arbetsmarknaden. Men när många företag tvingas bli alltmer snabbrörliga borde väl chefen som har hoppat omkring stå högt i kurs?
Karriär

7 tecken på att du inte ska ta nya jobbet

Ska du eller ska du inte? Lugn – att våndas inför beslutet om att ta ett nytt jobb på en okänd arbetsplats är bara bra. Här är några saker du bör vara uppmärksam på.
Karriär

Företaget som skvallrar för din chef om du letar nytt jobb

Den som letar efter nytt jobb brukar ju knappast basunera ut det på sitt nuvarande – framför allt inte till chefen. Men nu kanske det blir svårare att hålla jobbjakten dold, när en mjukvarustartup kan räkna ut om du söker jobb baserat på vad du gör på sociala medier.
Sponsrat Chef + SBS Executive MBA

Receptet: Så blir du en hållbar chef

Chefer som kan hållbarhet är en viktig pusselbit som ofta saknas.
Lägg hela pusslet. Ta stegen som behövs – för att lära dig leda hållbart.

Karriär

”Våga hoppa på saker du inte tänkt dig”

Allison Kirkby har alltid försökt att vara öppen för nya utmaningar och säger hellre ja än nej. Senast till uppdraget som vd för Tele2.
Karriär

Så kan du rekrytera med Tinder

Trodde du att Tinder var en dejtingapp? Det är det också – men inte bara det. Den går nämligen utmärkt att använda vid rekrytering också.
Karriär

Så kollar du en kandidats referenser

Du har en kandidat som verkar perfekt för jobbet, nu är det bara referenserna kvar. Så hur får du reda på allt du behöver veta för att få en uppfattning om din framtida medarbetare? En av världens bästa rekryterare ger fem tips.
Hälsa

Så hittar du din framgångsfaktor

Att inte trivas på jobbet är en sak – att veta vad man vill göra i stället är en helt annan. Här tipsar karriärcoachen Charlotte Hågård om hur du kommer fram till vad du vill jobba med.
Karriär

Årets Mångfaldschef, Rani Kasapi: ”Så blev mitt 2014”

Rani Kasapi utnämndes till årets Mångfaldschef vid Chefgalan 2014. Vet du vem som borde få priset 2015? Nominera nu!
Arbetsmiljö

Därför är värderingar viktigare än kompetens

Steve Kelner, specialist på ”culture fit”, det vill säga kopplingen mellan organisationskultur och medarbetarnas kulturella preferenser, menar att rekryteringar ofta misslyckas för att man förbiser detta.