Webbkurser – här för att stanna?

När gamla sanningar byts ut förändras också sättet som vi tar till oss ny kunskap på. Interaktivitet och flexibilitet efterfrågas i allt högre grad som komplement till den klassiska skolbänken. Chefs webbkurser har brutit ny mark i Sverige med kompetensutveckling som passar just dina behov – där och då de uppstår.

Webbkurser
Publicerad

Flexibelt digitalt lärande som anpassats särskilt efter mottagarens behov spås av omvärldsanalytiker kunna revolutionera hela vårt utbildningssystem, inte minst när artificiell intelligens om några år på allvar blir en faktor att räkna med.

Chef har som ett av landets första medieföretag kunnat erbjuda sina kunder en bred flora av kompetenshöjande material – i form av seminarier och orientering inom aktuell ledarskapslitteratur, men sedan förra året också genom onlinekurser och digitala metodverktyg inom särskilt efterfrågade områden. Chefer får här värdefulla insikter, stöd och konkreta tips inom stora och ibland svåröverblickade ämnen som GDPR, konflikthantering, personlig effektivitet, lönesättning, hållbarhet, förändringsarbete och stresshantering.

“Vår plattform ger oss precis den flexibilitet som krävs för att kunna uppfylla det vi lovar våra kunder – det vill säga att erbjuda ständig kompetensutveckling och att ta Sveriges chefer vidare”, säger Chefs chefredaktör och vd Cissi Elwin.

Chefs webbkurser har tagits fram tillsammans med några av landets främsta områdesexperter och anpassats för att du lätt ska kunna fylla på med specifik kunskap när det passar dig – och på den typ av enhet du har till hands. Dina framsteg samlas i en personlig kunskapsbank som finns att tillgå när du behöver repetera eller vill få tips om vidare fördjupning. 

”Vi har skräddarsytt kurserna specifikt för chefer och ledare och anpassat dem efter deras vardag. Många chefer är tidspressade och kan behöva stöd i att träna på utmanande situationer. Webbkurser är ett utmärkt alternativ för de som av olika skäl inte kan eller vill gå på mer traditionella ledarskapsutbildningar eller -seminarier”, säger Cissi Elwin.

Kunskap är också en färskvara. Att hålla sig uppdaterad genom onlinekurser och egenstudier som en integrerad del av vardagen passar många i en snabbt föränderlig samtid. Detta visas inte minst genom att digital kompetensutveckling har kommit att bli en av världens snabbast växande branscher. 

”Utvecklingen går mot ständigt lärande. Många aktörer satsar på små tuggor i form av ’mikrolärande’ och snabba, interaktiva övningar. Man ska också komma ihåg att tekniken inom digitalt lärande har utvecklats i takt med all övrig teknikutveckling. Chefs webbkurser är helt webbaserade och anpassar sig sömlöst till den enhet användaren har tillgång till för stunden. Det är flexibelt, snabbt och interaktivt. Du kan skräddarsy ditt eget utbildningsprogram och kompetensutveckla dig helt på dina egna villkor – när, hur och var du vill.”

Är du nyfiken på Chefs webbkurser? Hör Calle Fleur, vice vd på Chef och hjärnan bakom webbkurserna, berätta i videon nedan. Du hittar webbkursbiblioteket genom att klicka här.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden