Tarek Malak: ”Ikea försökte värva min personal”

Evenemang
Publicerad
Tarek Malak.

Du rekryterar på ett lite speciellt sätt. Berätta!
”Jag plockar in medarbetare med olika sociala bakgrunder, exempelvis personer med kriminellt förflutet eller äldre med psykiska problem. Människor klarar ofta mer än man anar om man bara ger dem möjligheten. Jobbet hos mig blir som en inkörsport till arbetsmarknaden, ofta blir mina medarbetare rekryterade av andra företag, exempelvis hörde Ikea av sig och ville anställa från oss.”

Hur arbetar du för att få ut mesta möjliga av dina medarbetare?
”Jobbar man med människor som befinner sig på väldigt olika nivåer i sin självutveckling gäller det att hitta gemensamma strategier. Jag jobbar hårt för att alla ska förstå de gemensamma målen. Vi har ett system där jag låter personalen svara på sina egna frågor. Vi jobbar också mycket med gemensamma värdegrunder.”

Tarek Malak, vd, Malak AB utsågs till Årets framtidschef på Chefgalan 2017. Juryns motivering:

”Han har utifrån en tuff bakgrund, med små medel, en stark drivkraft, entreprenörskap och ärlighet både byggt en växande rörelse och genom sitt personliga engagemang gjort skillnad i lokalsamhället.”

Läs mer om Chefgalan och övriga finalister/pristagare på Chefgalans huvudsida.

Du växte upp med en pappa som under långa perioder var arbetslös, deprimerad och som du beskriver hade tappat hoppet. Hur har det påverkat dig?
”Vi var sex syskon och det var tufft. Jag vet hur det är att vara fattig, inte kunna få ett par fotbollsskor. Det hängde på mig att klara mig ekonomiskt.

Läs mer: De blev också Årets Chef – inom kategorierna Årets innovationsledarskap, Årets hälsofrämjande chef och Årets mångfaldschef

Till en början hamnade jag med fel människor, där snabba pengar betydde mycket och där alla tyckte att allt var samhällets fel. Mitt liv vände när jag gjorde värnplikten.”

Se en filmad intervju med Tarek Malak:

Priset delas ut av:
fmk

Prisets syfte: Att belöna en chef som genom sitt ledarskap får yngre människor att utvecklas och tillsammans prestera över förväntan mot ett gemensamt mål.

Se finalisterna i de övriga kategorierna här

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden