Succé-podden Chef Dilemma når 100 000 lyssningar

Chefs ledarskapspodd Chef Dilemma gör succé. Nu har mer än 100 000 lyssnat på hur svenska toppchefer löser sina ledarskapsutmaningar.

Om Chefakademin
Publicerad
Cissi Elwin, programledare för Chef Dilemma

I podden möter Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin Sveriges toppchefer som delar med sig av öppna och ärliga berättelser från sin egen verklighet. I varje avsnitt ställs ledarna dessutom inför olika vanliga chefsdilemman som de själva svarar på eller ger råd kring.

“Att i en så speciell tid med pandemin ha fått möta de här toppcheferna har varit både väldigt lärorikt men också speciellt på ett mänskligt plan. Vi har fått en bild av hur de verkligen resonerar och agerar i kris och hur det som händer påverkar dem som ledare och människor”, säger Cissi Elwin.

Gäster i podden har bland annat varit Pär Svärdson, vd Apotea, Lisa Gunnarsson, Nordenchef på Linkedin, Micael Bydén, Sveriges överbefälhavare, och Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.

“I den senaste säsongen har vi också vässat de dilemman som våra gästande chefer ställs inför. De får riktigt knepiga och ibland udda situationer att lösa”, säger Cissi Elwin.

Malin Kaldo är kommersiell redaktör för Innehållsstudion på Chef och producent för Chef Dilemma och minns särskilt vissa stunder i inspelningsstudion.

”När Michelinkocken Björn Frantzén kavlade upp ärmarna och visade de vita ärren på underarmarna, där han blivit brännmärkt av sina chefer under åren på stjärnkrogar i London och Paris – det var starkt.”

”Sedan får man ju också veta många små roliga detaljer om gästerna. Som att Microsoft har en egen barista på sitt kontor som gör deras logotyp i latteskum. Eller att ÖB älskar hallonlakritsgodis och att Apoteas Pär Svärdson har 50 exakt likadana blå pikétröjor.”

Chef Dilemma är en ledarskapspodd från Chef som sponsras av Skandia. Finns där poddar finns, som Spotify, Acast och iTunes. Sök på Chef Dilemma.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden