Cissi Elwin, programledare för Chef Dilemma

Succé-podden Chef Dilemma når 100 000 lyssningar

Chefs ledarskapspodd Chef Dilemma gör succé. Nu har mer än 100 000 lyssnat på hur svenska toppchefer löser sina ledarskapsutmaningar.

I podden möter Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin Sveriges toppchefer som delar med sig av öppna och ärliga berättelser från sin egen verklighet. I varje avsnitt ställs ledarna dessutom inför olika vanliga chefsdilemman som de själva svarar på eller ger råd kring.

“Att i en så speciell tid med pandemin ha fått möta de här toppcheferna har varit både väldigt lärorikt men också speciellt på ett mänskligt plan. Vi har fått en bild av hur de verkligen resonerar och agerar i kris och hur det som händer påverkar dem som ledare och människor”, säger Cissi Elwin.

Gäster i podden har bland annat varit Pär Svärdson, vd Apotea, Lisa Gunnarsson, Nordenchef på Linkedin, Micael Bydén, Sveriges överbefälhavare, och Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.

“I den senaste säsongen har vi också vässat de dilemman som våra gästande chefer ställs inför. De får riktigt knepiga och ibland udda situationer att lösa”, säger Cissi Elwin.

Maria Mindhammar, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, under poddinspelningen med Cissi Elwin

Läs också: Arbetsförmedlingens generaldirektör: ”Våga visa din sårbarhet”

Malin Kaldo är kommersiell redaktör för Innehållsstudion på Chef och producent för Chef Dilemma och minns särskilt vissa stunder i inspelningsstudion.

”När Michelinkocken Björn Frantzén kavlade upp ärmarna och visade de vita ärren på underarmarna, där han blivit brännmärkt av sina chefer under åren på stjärnkrogar i London och Paris – det var starkt.”

”Sedan får man ju också veta många små roliga detaljer om gästerna. Som att Microsoft har en egen barista på sitt kontor som gör deras logotyp i latteskum. Eller att ÖB älskar hallonlakritsgodis och att Apoteas Pär Svärdson har 50 exakt likadana blå pikétröjor.”

Chef Dilemma är en ledarskapspodd från Chef som sponsras av Skandia. Finns där poddar finns, som Spotify, Acast och iTunes. Sök på Chef Dilemma.

ny-sa%cc%88song
Chef Dilemma

Podd: Pär Svärdson

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin Pär Svärdson, vd Apotea. Finns där poddar finns!

Relaterade artiklar

webbkurs_gdpr_1800
Om chef

Information för dig som är kund hos Chef

Mediebolaget Chef Stockholm AB och utbildningsbolaget Mgruppen kommer att gå samman under namnet Chefakademin.  Denna information berör samtliga personer som är registrerade kunder hos Chef.
Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Cissi Elwin är chefredaktör och vd för Chef.
Om chef

Chef och Mgruppen går ihop i nytt bolag – Chefakademin

Nu går mediebolaget Chef och det anrika utbildningsbolaget Mgruppen Svenska Managementgruppen samman under namnet Chefakademin.

chefboken-think-like-a-rocket-scientist-1
Chefboken

Raketforskare hjälper chefer att göra det omöjliga

Raketforskning tog människan till månen men kan användas till betydligt mer än så. I massivt hyllade ”Think like a rocket scientist” delar tidigare raketforskaren Ozan Varol med sig av lättbegripliga strategier för att faktiskt lyckas med det som verkar omöjligt.

whatsyourproblem_bjornhedensjo-1
Chefboken

Boken som gör dig till mästare på problemlösning

När du försöker lösa problem — ger du dig då på rätt problem? Har du och dina kollegor lagt ner själ och hjärta i något, bara för att efteråt upptäcka att det var fel sak? Då är du inte ensam. Hyllade boken ”What’s your problem?” ger cheferna nycklar till en strategisk superkraft — förmågan att faktiskt lösa rätt problem.

 

Cecilia Norrby, redaktionschef på Chef
Om chef

Chef ökar sina läsare - igen!

Chef är en av få tidningar som ökar på en vikande mediemarknad. Det visar den senaste mätningen från Orvesto Näringsliv, som släpptes i dag.

Reboarding – att hjälpa medarbetare tillrätta på arbetsplatsen igen efter hemarbete – är en viktig uppgift för många chefer nu. Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood, ger sina bästa råd.
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Reboarding – chefens viktigaste uppgift i höst

Hur ska man på ett bra sätt gå tillbaka till arbetsplatser efter att ha jobbat hemma under lång tid? Svaret heter reboarding. ”Behovet av reboarding har i princip fötts under pandemin och utmaningarna är många. Här har chefer en otroligt viktig roll i att hjälpa sina medarbetare i rätt riktning”, säger Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood. 
chefboken-alltid-relevant-sammanfattning
Chefboken

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken "Alltid relevant" guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.