Cissi Elwin, programledare för Chef Dilemma

Succé-podden Chef Dilemma når 100 000 lyssningar

Chefs ledarskapspodd Chef Dilemma gör succé. Nu har mer än 100 000 lyssnat på hur svenska toppchefer löser sina ledarskapsutmaningar.

I podden möter Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin Sveriges toppchefer som delar med sig av öppna och ärliga berättelser från sin egen verklighet. I varje avsnitt ställs ledarna dessutom inför olika vanliga chefsdilemman som de själva svarar på eller ger råd kring.

“Att i en så speciell tid med pandemin ha fått möta de här toppcheferna har varit både väldigt lärorikt men också speciellt på ett mänskligt plan. Vi har fått en bild av hur de verkligen resonerar och agerar i kris och hur det som händer påverkar dem som ledare och människor”, säger Cissi Elwin.

Gäster i podden har bland annat varit Pär Svärdson, vd Apotea, Lisa Gunnarsson, Nordenchef på Linkedin, Micael Bydén, Sveriges överbefälhavare, och Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll.

“I den senaste säsongen har vi också vässat de dilemman som våra gästande chefer ställs inför. De får riktigt knepiga och ibland udda situationer att lösa”, säger Cissi Elwin.

Maria Mindhammar, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, under poddinspelningen med Cissi Elwin

Läs också: Arbetsförmedlingens generaldirektör: ”Våga visa din sårbarhet”

Malin Kaldo är kommersiell redaktör för Innehållsstudion på Chef och producent för Chef Dilemma och minns särskilt vissa stunder i inspelningsstudion.

”När Michelinkocken Björn Frantzén kavlade upp ärmarna och visade de vita ärren på underarmarna, där han blivit brännmärkt av sina chefer under åren på stjärnkrogar i London och Paris – det var starkt.”

”Sedan får man ju också veta många små roliga detaljer om gästerna. Som att Microsoft har en egen barista på sitt kontor som gör deras logotyp i latteskum. Eller att ÖB älskar hallonlakritsgodis och att Apoteas Pär Svärdson har 50 exakt likadana blå pikétröjor.”

Chef Dilemma är en ledarskapspodd från Chef som sponsras av Skandia. Finns där poddar finns, som Spotify, Acast och iTunes. Sök på Chef Dilemma.

ny-sa%cc%88song
Chef Dilemma

Podd: Pär Svärdson

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I podden Chef Dilemma möter Cissi Elwin Pär Svärdson, vd Apotea. Finns där poddar finns!

Relaterade artiklar

rocket
Jobba på Chef

Chefakademin söker Teamledare för utbildnings­avdelningen

Kom och jobba med oss! Chefakademin söker nu en teamledare med uppdraget att leda utvecklingen för att skapa ett gemensamt administrativt arbetssätt. Vi vill erbjuda en ännu bättre kundupplevelse och samtidigt jobba smartare, med fullt stöd i digitaliseringens möjligheter.
20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Nisha Besara.
Chefakademin

Hon blir ny chefredaktör på Chef

I januari tillträder den välkända publicisten Nisha Besara som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Chef, Nordens största ledarskapstidning på papper och webb. Nisha Besara efterträder Cissi Elwin, som får en renodlad vd-roll i det nybildade bolaget Chefakademin.

kia_orback_pettersson1
Om Chefakademin

Toppstyrelse klar till Chefakademin

Det nystartade bolaget Chefakademin, där mediabolaget Chef och utbildningsbolaget Mgruppen gått samman, har i ett slag blivit dominerande på marknaden för Chef och Ledarskapsutbildningar. Nu rekryterar man en ny styrelse med imponerande tyngd.
webbkurs_gdpr_1800
Om Chefakademin

Information för dig som är kund hos Chef

Mediebolaget Chef Stockholm AB och utbildningsbolaget Mgruppen kommer att gå samman under namnet Chefakademin.  Denna information berör samtliga personer som är registrerade kunder hos Chef.
Cissi Elwin är chefredaktör och vd för Chef.
Om Chefakademin

Chef och Mgruppen går ihop i nytt bolag – Chefakademin

Nu går mediebolaget Chef och det anrika utbildningsbolaget Mgruppen Svenska Managementgruppen samman under namnet Chefakademin.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Cecilia Norrby, redaktionschef på Chef
Om Chefakademin

Chef ökar sina läsare - igen!

Chef är en av få tidningar som ökar på en vikande mediemarknad. Det visar den senaste mätningen från Orvesto Näringsliv, som släpptes i dag.