joker

Stoppa fusk – ge medarbetare förmåner

Frågan är inte om vi fuskar – utan när. Det menar forskare vid Kellogg School of Management som har undersökt när vi är som mest benägna att tumma på reglerna och ta med oss lite kontorsmaterial hem eller säga att vi jobbade mer än vi gjorde.

De gjorde fyra olika studier som alla visade att vi fuskar mer när vi är i sluttampen av ett projekt eller ett uppdrag. I en av studierna skulle deltagarna skriva flera uppsatser, de fick betalt per minut och rapporterade själva in tiden de hade arbetat.

Vad deltagarna inte visste var att tiden de la ner på uppsatserna i själva verket loggades och forskarna kunde därför se hur mycket tid de egentligen la på sina uppsatser – och att de flesta valde att fuska på sin sista uppsats.

Orsakerna till att vi fuskar i slutet av ett arbete eller projekt är flera. Det kan dels bero på att eventuella konsekvenser av en oetisk gärning blir mindre för en person som inte kommer att komma tillbaka till arbetet och att vissa inte ser fusket som en oetisk handling eftersom de anser att det är en välförtjänt bonus för sitt arbete.

MER FORSKNING: Därför är småprat toppen för produktiviteten

Men det är inte de främsta anledningarna till att vi fuskar när slutet närmar sig enligt forskarna. Deras studier pekar istället på att vi gör det för att det är vår sista chans att göra det och att vi är rädda att vi kommer att ångra oss om vi inte tar den.

Så hur kan man som chef förhindra att medarbetare fuskar?

Ge dem förmåner, som att korta arbetstiden under sista tiden på jobbet, menar J. Keith Murnighan, en av forskarna bakom studien. Speciellt när det gäller vikarier eller deltidsanställda som inte kommer att komma tillbaka till företaget.

”När du ger medarbetare en liten bonus är de mindre benägna att försöka ta en bonus på egen hand på vägen ut”, säger han.

Det handlar alltså inte om att misstänka medarbetare för att vara omoraliska utan att göra det lättare för dem att vara etiska poängterar han.

”Om det var något vi lärde oss av finanskrisen, var det att folk inte kommer att lägga band på sig när frestelsen att fuska är hög, och det är den ju i situationer när vi slutar”, säger J. Keith Murnighan.

MER FORSKNING: 

Därför är småprat toppen för produktiviteten

Dåligt humör smittar som snuva

Läs artikeln i Kellogg School of Management

Relaterade artiklar

sakerhet12
Arbetsmiljö

Forskare: Bra ledare – minskar risken för olyckor på jobbet

Det går inte underskatta vikten av bra ledarskap på en arbetsplats.
Bygg en hållbar chefskarriär. Anki Udd på Ledarna vet hur du gör. Foto: Robert Haecks
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Hur länge håller du som chef?

Är du fortfarande chef om 10 år? Svaret finns till stor del i din arbetssituation idag.
Anki Udd på Ledarna ger nödvändiga råd för en hållbar chefskarriär.

undersokning-2
Kommunikation

Så många döljer sina Facebook-inlägg för chefen

En majoritet vill inte att kollegerna eller chefen ska ta del av deras inlägg på sociala medier, visar en ny undersökning.
struliga
Konflikthantering

Chefens 4 sätt att tackla struliga medarbetare

Upprätta en handlingsplan – eller koppla in expertis.

forskning12
Hälsa

Sluta fejka leenden på jobbet – ökar risken för missbruk

Kan du fejka leenden på beställning? Om det sker ofta sker i jobbsammanhang ökar risken för att drabbas av alkoholmissbruk, visar ny forskning. 
epostbedragare
Konflikthantering

Därför är högre chefer ointressanta för epostbedragare

De sitter ofta på den största budgeten. Ändå är det inte främst högre chefer som utsätts för bedrägeriförsök på nätet, visar en ny säkerhetsrapport.
Martin Lewerth och medarbetarna hos Lots har jobbat i coworkinglokaler i tre år. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Convendum

Coworking – trend som ändrar ditt ledarskap

Martin Lewerth, vd för Scanias bolag Lots, är del av en snabbt växande trend. Så här leder han som coworkingchef.

kritisk
Beslutsfattande

3 enkla övningar för att öka ditt kritiska tänkande

Har du all fakta på bordet innan ett viktigt beslut tas?