tranasjal
Så här gör du: 1. Sträck ut bröstet och axlarna, 3 ggr. 2. Axelpress framför huvudet, 10 ggr. 3. Axelpress bakom huvudet, 10 ggr. 4. Benböj med raka armar (låt rumpan snudda vid stolen), 5 ggr. 5. Luta åt sidan och sträck ut, 8 ggr.

Snabbträna ­— med en sjal

På mindre än två minuter kan du öka blodgenomströmningen i kroppen, stärka musklerna och få förnyad energi.

De enkla rörelserna som utförs med hjälp av en handduk eller en sjal minskar risken för skador och gör att du slipper rygg-, axel- och nackproblem.

”Alla i mitt team är väldigt imponerade och inspirerade av vad man kan åstadkomma på kort tid och endast med en handduk”, säger Tina Back, regionchef på Adinq i Västerås.

Efter en föreläsning med tränaren och hälsoinspiratören Leila Söderholm, samlas numera utesäljarna på Adinq en gång i veckan på kontoret och kör ett kort pass från hennes nyutkomna bok Vardagsträna: Träna enkelt hemma med handduk & sjal.

”Vissa i teamet känner stor skillnad i axlar och rygg sedan vi började med detta i kombination med massage cirka en gång varannan månad. Det är en rolig aktivitet, vi turas om att leda och brukar sluta med en överraskningsövning typ plankan”, säger Tina Back.

Läs också:

Stresskolan: Exklusivt träningsprogram för stressade chefer

Relaterade artiklar

utomhus
Hälsa

Det blir inne med kontor ute

Våra arbetsplatser präglas allt mer av flexibla lösningar. Utnyttja naturens hälsofrämjande egenskaper och förlägg en del av arbetet utomhus, menar Susanna Toivanen, som är docent i sociologi och forskar om framtidens arbetsplatser.
mattias_tornblom
Annonssamarbete Chef + Dustin

”Chefer – här är läxan inför nästa kris”

Ta tillvara lärdomarna. Hitta dina guldkorn. Och undvik att ha en taxi på uppfarten med taxametern på. Det är några råd som Mathias Törnblom på Dustin vill skicka med till chefer – inför nästa kris.
sjobb
Arbetsmiljö

Chefer jobbar oftare sjuka

Sju av tio svenskar går till jobbet trots att de är sjuka. Det visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket – som pekar på chefer som en särskilt utsatt grupp.
nykar-i-jobbet
Delegering

Bryt beroendet av jobbet – sex tips

Bara för att det känns bra behöver det inte betyda att det är särskilt hälsosamt att jobba så mycket som du gör. Så här slutar du kolla mejlen hemma och får ner förväntningarna på att du ska vara ständigt tillgänglig utanför arbetstid.
stressfyrfalt
Arbetsmiljö

Enkla metoden: Ta tempen på jobbstressen

Karaseks och Theorells krav-, kontroll- och stödmodell, känns den igen? Om du inte är bekant med den – bli det nu. Den kan vara till hjälp för att ta reda på vad som orsakar stress på din arbetsplats – och i ditt arbete med att tillämpa de nya arbetsmiljöföreskrifterna.
temp
Arbetsmiljö

Så blir chefen en friskfaktor

Tjänstemän blir allt nöjdare med jobbet, men också sjukare. Det visar TCO:s nya rapport Friskt jobbat – allt att vinna. Gott ledarskap omnämns som särskilt viktig för att förebygga ohälsa. Här är åtta punkter som karaktäriserar det.
Ge cheferna mer stöd, uppmanar Lilian Ekelin på andfrankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nu behöver chefen mer stöd – från sin chef

Svenska chefer har imponerat. Engagemang och välmående hos medarbetare har hållits uppe under pandemin. Men nu syns ett trendbrott. ”Cheferna behöver mer stöd”, säger hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.
angel
Hälsa

Stresskolan: Vilken sorts chef vill du vara?

Vilken sorts chef vill han vara, Chefs stressade mellanchef Henrik Angel? Tiden är inne för acceptance and commitment therapy (ACT). Metoden har visat sig sänka arbetsrelaterad stress, minska sjukskrivningar och öka prestationen.