tranasjal
Så här gör du: 1. Sträck ut bröstet och axlarna, 3 ggr. 2. Axelpress framför huvudet, 10 ggr. 3. Axelpress bakom huvudet, 10 ggr. 4. Benböj med raka armar (låt rumpan snudda vid stolen), 5 ggr. 5. Luta åt sidan och sträck ut, 8 ggr.

Snabbträna ­— med en sjal

På mindre än två minuter kan du öka blodgenomströmningen i kroppen, stärka musklerna och få förnyad energi.

De enkla rörelserna som utförs med hjälp av en handduk eller en sjal minskar risken för skador och gör att du slipper rygg-, axel- och nackproblem.

”Alla i mitt team är väldigt imponerade och inspirerade av vad man kan åstadkomma på kort tid och endast med en handduk”, säger Tina Back, regionchef på Adinq i Västerås.

Efter en föreläsning med tränaren och hälsoinspiratören Leila Söderholm, samlas numera utesäljarna på Adinq en gång i veckan på kontoret och kör ett kort pass från hennes nyutkomna bok Vardagsträna: Träna enkelt hemma med handduk & sjal.

”Vissa i teamet känner stor skillnad i axlar och rygg sedan vi började med detta i kombination med massage cirka en gång varannan månad. Det är en rolig aktivitet, vi turas om att leda och brukar sluta med en överraskningsövning typ plankan”, säger Tina Back.

Läs också:

Stresskolan: Exklusivt träningsprogram för stressade chefer

Relaterade artiklar

Person som återhämtar sig i utomhuspool
Hälsa

Högpresterare: Glöm inte att återhämta dig!

Gick du ut för hårt med ditt nyårslöfte? Chefer är högpresterare, det vet Mikael Mattsson, medicine doktor i fysiologi, som föreslår ett helhetstänk där träning och återhämtning samspelar.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
utomhus
Hälsa

Det blir inne med kontor ute

Våra arbetsplatser präglas allt mer av flexibla lösningar. Utnyttja naturens hälsofrämjande egenskaper och förlägg en del av arbetet utomhus, menar Susanna Toivanen, som är docent i sociologi och forskar om framtidens arbetsplatser.
sjobb
Arbetsmiljö

Chefer jobbar oftare sjuka

Sju av tio svenskar går till jobbet trots att de är sjuka. Det visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket – som pekar på chefer som en särskilt utsatt grupp.
nykar-i-jobbet
Delegering

Bryt beroendet av jobbet – sex tips

Bara för att det känns bra behöver det inte betyda att det är särskilt hälsosamt att jobba så mycket som du gör. Så här slutar du kolla mejlen hemma och får ner förväntningarna på att du ska vara ständigt tillgänglig utanför arbetstid.
stressfyrfalt
Arbetsmiljö

Enkla metoden: Ta tempen på jobbstressen

Karaseks och Theorells krav-, kontroll- och stödmodell, känns den igen? Om du inte är bekant med den – bli det nu. Den kan vara till hjälp för att ta reda på vad som orsakar stress på din arbetsplats – och i ditt arbete med att tillämpa de nya arbetsmiljöföreskrifterna.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
temp
Arbetsmiljö

Så blir chefen en friskfaktor

Tjänstemän blir allt nöjdare med jobbet, men också sjukare. Det visar TCO:s nya rapport Friskt jobbat – allt att vinna. Gott ledarskap omnämns som särskilt viktig för att förebygga ohälsa. Här är åtta punkter som karaktäriserar det.