1shanga

Shanga Aziz, 20, får pris – som ”Årets unga framtidslöfte”

Förra året kom han med på Chefs lista över ”Framtidens ledare”. Nu får Shanga Aziz ta emot priset som ”Årets unga framtidslöfte” för sitt arbete med Locker Room Talk.

Lagom till Almedalsveckan 2018 plockade Chef ihop en lista med 12 unga personer som tidningen tror lite extra på inför framtiden. Där kom Shanga Aziz, 21 år, med.

Senaste åren har han varit ordförande för den ideella organisationen Locker Room Talk, som verkar för jämställdhet och schysstare attityder genom att bland annat utbilda killar 10–14 år i deras omklädningsrum i idrottsföreningar och skolor.

framtida

Läs också: Lista: Här är 12 av Framtidens Ledare

Nu har Shanga Aziz även blivit utsedd till ”Årets unga framtidslöfte” – ett pris han fick motta på den jobbmässan ”Personal och chef”.

I motiveringen står det att:

”Shanga Aziz har redan vid 20 års ålder tagit ställning i vilket samhälle han vill vara med att skapa genom sitt arbete i organisationen ”Locker Room Talk”. Här har vi en ledare som sticker ut i sina värderingar och har byggt en organisation som andas mångfald. Med förståelse att olika bakgrund och erfarenheter bygger en välmående organisation är Shanga en förebild för så väl alla ungdomar men också näringslivets absoluta topp. Håll utkik efter Shanga i framtiden, han kommer göra skillnad!”

farberger1

Läs också: Ica-vd:n får pris som årets HBTQ: ”Bryter ny mark”

Relaterade artiklar

anstalldny
Arbetsmiljö

Här är 7 sätt att ge nyanställda starten de förtjänar: ”Röj tvivel”

Alla har någon gång varit nya på jobbet. Se till att dina nyanställda får starten de förtjänar. Du kommer tacka dig själv längre fram.
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
utsedd
Beslutsfattande

5 saker framgångsrika ledare gör helt annorlunda

Alla chefer vill leda medarbetare som är motiverade och känner att arbetet är meningsfullt. Men hur gör du för att lyckas? Här är 5 punkter som framgångsrika ledare följer.
ishtarmoter
Beslutsfattande

Möt Ishtar Touailat – ny krönikör i Chef

Hon tror att digitalisering kan leda till ökad demokrati­sering, hon vågar drömma men är också beredd att kavla upp ärmarna. Chefs nya krönikör, entreprenören och innovationschefen Ishtar Touailat, får människor med sig.
svantetopp
Karriär

Svante, 67, fick en ny karriär – som influencer

Ålderskrisande entreprenören och reklammannen Svante Nybyggars var missnöjd med stressiga jobbet, livet och sig själv. Sedan hände något. Vid 67 års ålder gör han oväntad karriär som influencer, med tiotusentals unga följare på Instagram.
lena1
Karriär

Lena Ullström bytte karriär – efter hon fyllt 46 år

När många längtar bort från chefsrollen valde Lena Ullström att hoppa på en chefskarriär senare i livet.

Förmågan att pressa sig lite till är en stressfälla för chefer.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Lär dig undvika chefens förrädiska stressfälla

Chefers stress ökar. Samtidigt som vi vet riskerna med att bita ihop och kämpa på. ”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp vid varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg på Skandia.
blabla
Karriär

5 skäl till varför du ska anställa en introvert

Extroverta eller introverta medarbetare. När du formar ditt arbetslag kan det vara klokt att fundera hur den ser ut på din arbetsplats idag.