1shanga

Shanga Aziz, 20, får pris – som ”Årets unga framtidslöfte”

Förra året kom han med på Chefs lista över ”Framtidens ledare”. Nu får Shanga Aziz ta emot priset som ”Årets unga framtidslöfte” för sitt arbete med Locker Room Talk.

Lagom till Almedalsveckan 2018 plockade Chef ihop en lista med 12 unga personer som tidningen tror lite extra på inför framtiden. Där kom Shanga Aziz, 21 år, med.

Senaste åren har han varit ordförande för den ideella organisationen Locker Room Talk, som verkar för jämställdhet och schysstare attityder genom att bland annat utbilda killar 10–14 år i deras omklädningsrum i idrottsföreningar och skolor.

framtida

Läs också: Lista: Här är 12 av Framtidens Ledare

Nu har Shanga Aziz även blivit utsedd till ”Årets unga framtidslöfte” – ett pris han fick motta på den jobbmässan ”Personal och chef”.

I motiveringen står det att:

”Shanga Aziz har redan vid 20 års ålder tagit ställning i vilket samhälle han vill vara med att skapa genom sitt arbete i organisationen ”Locker Room Talk”. Här har vi en ledare som sticker ut i sina värderingar och har byggt en organisation som andas mångfald. Med förståelse att olika bakgrund och erfarenheter bygger en välmående organisation är Shanga en förebild för så väl alla ungdomar men också näringslivets absoluta topp. Håll utkik efter Shanga i framtiden, han kommer göra skillnad!”

farberger1

Läs också: Ica-vd:n får pris som årets HBTQ: ”Bryter ny mark”

Relaterade artiklar

utsedd
Beslutsfattande

5 saker framgångsrika ledare gör helt annorlunda

Alla chefer vill leda medarbetare som är motiverade och känner att arbetet är meningsfullt. Men hur gör du för att lyckas? Här är 5 punkter som framgångsrika ledare följer.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
ishtarmoter
Beslutsfattande

Möt Ishtar Touailat – ny krönikör i Chef

Hon tror att digitalisering kan leda till ökad demokrati­sering, hon vågar drömma men är också beredd att kavla upp ärmarna. Chefs nya krönikör, entreprenören och innovationschefen Ishtar Touailat, får människor med sig.
svantetopp
Karriär

Svante, 67, fick en ny karriär – som influencer

Ålderskrisande entreprenören och reklammannen Svante Nybyggars var missnöjd med stressiga jobbet, livet och sig själv. Sedan hände något. Vid 67 års ålder gör han oväntad karriär som influencer, med tiotusentals unga följare på Instagram.
lena1
Karriär

Lena Ullström bytte karriär – efter hon fyllt 46 år

När många längtar bort från chefsrollen valde Lena Ullström att hoppa på en chefskarriär senare i livet.

varstart
Karriär

5 tips för den bästa nystarten

Söker du efter en nystart i karriären? Här är 5 konkreta tips för att komma vidare och fyllas med ny energi.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
glodandekarriar
Karriär

5 tips för att hålla din karriär glödande

Det är lätt att fastna på en plats i jobblivet där du inte trivs. Därför kan du behöva genomföra några åtgärder för att hålla din karriär glödande.