Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Så många unga vill byta jobb på grund av chefen

6 av 10 unga under 30 har funderat på att byta jobb under sommaren. Och att de vill ha en bättre chef kommer på fjärde plats på listan över anledningar. Det visar en ny undersökning.

Karriär
Publicerad
Högre lön, nya utmaningar eller bättre chef? Det finns många anledningar att röra på sig i karriären!
Högre lön, nya utmaningar eller bättre chef? Det finns många anledningar att röra på sig i karriären!

Det råder kompetensbrist och finns all anledning för arbetsgivare att fundera över hur de ska behålla de medarbetare de redan har. En fingervisning kan ges genom Blocket Jobbs nya undersökning i samarbete med Kantar Sifo.

Den visar att under sommaren – en för många naturlig paus som ger tid för eftertanke kring den egna karriären – har fyra av tio tillfrågade i undersökningen funderat på att byta jobb. I åldersgruppen 18-29 år är det ännu fler – 58 procent.

Största anledningen är att de som går i jobbytartankar vill få fart på sin löneutveckling. Men, som Chef tidigare skrivit om, är chefen viktig för ungas val av arbetsplats.

Och redan på fjärde plats på listan över anledningar att byta jobb återfinns skälet att man vill ha en bättre chef. 17 procent anger detta som anledning.

Ännu vanligare är missnöjet med ledarskapet som anledning bland kvinnor som funderar på en ny karriär, där fler än var femte, 22 procent, överväger detta på grund av chefen.

Två tips för att behålla medarbetare som nämns i ett pressmeddelande från Blocket Jobb är att sätta en tydlig utvecklingsplan för sina anställda eller erbjuda nya typer av arbetsuppgifter för att hålla dem motiverade.

Undersökningen bygger på 1036 intervjuer med personer i en riksrepresentativ webbpanel i åldrarna 18-79 år och gjordes i mitten av augusti i år.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden