Högre lön, nya utmaningar eller bättre chef? Det finns många anledningar att röra på sig i karriären!
Foto UnsplashHögre lön, nya utmaningar eller bättre chef? Det finns många anledningar att röra på sig i karriären!

Så många unga vill byta jobb på grund av chefen

6 av 10 unga under 30 har funderat på att byta jobb under sommaren. Och att de vill ha en bättre chef kommer på fjärde plats på listan över anledningar. Det visar en ny undersökning.

Det råder kompetensbrist och finns all anledning för arbetsgivare att fundera över hur de ska behålla de medarbetare de redan har. En fingervisning kan ges genom Blocket Jobbs nya undersökning i samarbete med Kantar Sifo.

Den visar att under sommaren – en för många naturlig paus som ger tid för eftertanke kring den egna karriären – har fyra av tio tillfrågade i undersökningen funderat på att byta jobb. I åldersgruppen 18-29 år är det ännu fler – 58 procent.

Största anledningen är att de som går i jobbytartankar vill få fart på sin löneutveckling. Men, som Chef tidigare skrivit om, är chefen viktig för ungas val av arbetsplats.

Lockad att stanna kvar på jobbet under falska premisser? Du kan ha blivit brödsmulad!

Läs också: Så vet du om din chef brödsmular dig

Och redan på fjärde plats på listan över anledningar att byta jobb återfinns skälet att man vill ha en bättre chef. 17 procent anger detta som anledning.

Ännu vanligare är missnöjet med ledarskapet som anledning bland kvinnor som funderar på en ny karriär, där fler än var femte, 22 procent, överväger detta på grund av chefen.

Två tips för att behålla medarbetare som nämns i ett pressmeddelande från Blocket Jobb är att sätta en tydlig utvecklingsplan för sina anställda eller erbjuda nya typer av arbetsuppgifter för att hålla dem motiverade.

Undersökningen bygger på 1036 intervjuer med personer i en riksrepresentativ webbpanel i åldrarna 18-79 år och gjordes i mitten av augusti i år.

talang-medarbetare-motivera

Läs också: Så får du stjärnskotten att vilja jobba kvar

talent-management1
Seminarium: 12 september

Få fram det bästa ur varje medarbetare

Nyckelpersoner som plötsligt säger upp sig? Chefer som vill undvika obehagliga överraskningar i sitt team gör klokt i att lära sig mer om Talent Management.

Relaterade artiklar

7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.
Karriär

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Joceline Akgun, vd på Creative Headz
Karriär

Joceline Akgun: ”Jag har alltid drömt om en ledarroll”

Hår – det ville hon absolut inte jobba med. I dag är Joceline Akgun vd för snabbväxande frisörkedjan Creative Headz, med sammanlagt elva salonger och fler i sikte.
Så skriver du ett bra cv år 2020.
Karriär

5 steg till ett vinnande cv

Att kort sammanfatta sina meriter på ett relevant sätt och samtidigt stå ut från mängden lite lagom mycket har alltid varit en konst. Nu kommer dessutom AI och algoritmer med i bilden på bred front.
Dags för karriärförändring? Du är inte ensam, enligt en undersökning.
Karriär

Så vill vi förändra våra jobb i år

Siktet inställt på en rejäl karriärförändring under 2020? Du är inte ensam. Hälften av alla svenskar har just sådana planer, visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Linda Waxin intervjuas av Cissi Elwin.
Karriär

Kan röd-gröna timmar lösa karriärkrisen?

I podden Chef Dilemma låter Chef toppcheferna ställas inför vanliga chefsdilemman. I senaste avsnittet ger Linda Waxin tips på några möjliga utvägar när man tappat sugen – mitt i karriären.