giftiggg

Så känner du igen – och hanterar – en giftig chef

Chefen med psykopatdrag är en populär stereotyp, liksom den narcissistiske ledaren. Men faktum är att den här typen av ”giftiga” ledare blir allt vanligare – och på lång sikt kan deras beteende ha förödande konsekvenser för organisationer.

Författaren Theo Veldsman hänvisar till forskning om att en av fem ledare uppvisar giftiga karaktärsdrag – enligt hans egna resultat så många som tre av tio.

En annan amerikansk studie från 2010 berättar att 35 procent av arbetskraften i USA har direkta erfarenheter av mobbning på jobbet – medan ytterligare 15 procent uppger sig ha blivit vittne till det.

Uppskattningsvis är mobbaren chef i 72 procent av fallen.

Här är några beteenden som forskarna menar karaktäriserar en giftig ledare:

– Underminerar medarbetarnas självkänsla.

– Lämnar organisationen i sämre skick än vad hen fann den.

– Hotar eller straffar de som ifrågasätter hen.

– Ljuger.

– Skyller på andra för egna misstag och kritiserar andra.

– Söker ständigt beröm och bekräftelse.

– Har en känsla av att vara berättigad, av utvaldhet.

– Saknar empati och medlidande för andra.

– Är superkänslig för kritik och kommer hämnas på den som ger kritik.

Managementkonsulten Ray Williams ger på sajten Fulfillment Daily följande råd för att hantera ledare som passar in på beskrivningen:

 Styrelse och rekryterare måste bli bättre på att ta del av forskning om vad som karaktäriserar gott ledarskap – särskilt när det gäller integritet, medlidande och ödmjukhet.

– Psykologiska omdömen om kandidater bör vara en del av rekryteringsprocessen.

– Längre provanställning (minst ett år) gör att ”smekmånaden” hinner gåöve roch manipulativa sidor hos den anställde kan upptäckas.

– Omdömen liknande utvecklingssamtal för höga chefer bör hållas av externa aktörer hellre än styrelse eller hr som kan ha varit inblandade i rekryteringen av personen.

– Ett visselblåsarsystem behöver införas så att medarbetare som fallit offer för eller blivit vittnen till giftiga chefers beteende kan känna sig skyddade när de delar med sig av information.

– Varje ny hög chef bör tilldelas en coach som rapporterar till styrelsen.

– Implementera en företagskultur där medarbetares välbefinnande och hållbarhet är lika viktiga som kortsiktiga resultat.

Läs också: Giftiga medarbetaren påverkar mer än stjärnan

Relaterade artiklar

greta
Hållbarhet

Retorikexperten: ”Gretas tal kan få dubbel effekt”

Greta Thunbergs känsloladdade och konfrontativa tal jämförs redan med Martin Luther Kings ”I have a dream” och andra historiska anföranden. Men talet kan uppfattas på olika sätt, säger Chefs expert Sofia Kacim.
Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

kontorhemma-2
Hållbarhet

Forskning: Hemmakontor – uselt för jämställdheten

Jobba hemifrån, flexibla arbetstider – är det verkligen något som underlättar livspusslet? Ny forskning tyder inte på det.
chefnr022017
Hållbarhet

Azita Shariati: 9 ögonblick som gjorde min karriär

Hon är hyllad för sitt mångfaldsarbete, flerfaldigt prisad och utnämnd till Sveriges mäktigaste näringslivskvinna. Men resan hit har varit långt ifrån enkel. Chef fick en exklusiv intervju med Sodexos vd Azita Shariati inför bok­släppet av biografin och ledarskaps­boken Hela bilden nu.
larsappelqvist
Hållbarhet

Hållbarhet med det lila extra

De prisas för sitt håll­barhetsarbete och har bikupor på taket till produktionsanläggningen i Karlstad. Löfbergs vd Lars Appelqvist vet hur man tänker hållbart – i alla led.
susanna-campbell-2
Arbetsmiljö

Cheftest: Hon styr Ratos med patos

Hon sätter ledarskapsfrågor högt på agendan och inger både respekt och värme — samtidigt. Tydliga värderingar och långsiktighet är ledord för Ratos vd Susanna Campbell, som beskrivs som ”vinner i längden-karismatisk”. Men hur mycket tålamod har en bransch som vill se snabba resultat?
anna_hellman3
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Gör dig startklar att leda i förändring

En rejäl kunskapsinvestering – i exakt rätt tid. ”Det är bland det bästa som har hänt mig!”, säger Anna Hellman, vd, om sin Executive MBA från Stockholms universitet.