elaineeksvard

”Tar du inte en konflikt så bevarar du den”

Varför skrev du boken?
”Det behövdes en bok om att få kontroll i sin vardag, över sig själv och andra. Makt är ett så laddat begrepp, men det är inget fel på det, det handlar bara om vem som utövar den. Både Hitler och Martin Luther King var ju makthavare.”

Det är viktigt att förstå varför vi reflexmässigt reagerar på makt, skriver du. Hur bra är svenska chefer på att inventera sin makt?
”Många står inför ett dilemma mellan auktoritetsmakt och social makt. Den som utövar auktoritetsmakt går före flocken och fattar beslut som inte alla tycker om men ändå litar på och ser upp till. Den som har social makt går med flocken. Det är en som alla tycker om. Problemet är att hen kan vilja vara omtyckt hellre än att fatta jobbiga beslut.”

Vilka maktstrategier är vanligast?
”Dåliga chefer tillämpar tystnadsmakt. De tiger ihjäl problemen. Men tar du inte en konflikt så bevarar du den. En annan vanlig maktstrategi är social makt. De som är mest framgångsrika är tydliga i sitt ledarskap, de ser till att ha tid för beslut och tid för att vara social.”

Är auktoritetsmakten på väg bort?
”Dinosaurieversionen, att säga ’jag är din chef, du gör som jag säger’ i stället för att använda argument, är på väg bort. Däremot behöver vi den goda auktoritetsmakten. De som vågar fatta jobbiga beslut. Att vara omtyckt av alla är en utopi.”

Vem är en bra förebild när det gäller maktutövande?
”Det beror på vilken maktstrategi man föredrar. Amelia Adamo och Micael Bindefeld är bra exempel på auktoritetsmakt. De gör ett bra jobb och kan betala priset för att inte vara populära. Skavlan är en skicklig social makthavare.”

 

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

chefer1
Kommunikation

4 toppchefer: Så hanterar du krisen – på bästa sätt

När förändringstakten ökar på företagen gäller det att ha en stark inre kompass. Inte minst behöver man kunna stå fast i sin värdegrund när det blir kris. Chef frågade några framgångsrika chefer om vilka fyra ledaregenskaper deras inre kompass snurrar runt.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

exp
Digital HR

Experten: Kollega som näthatar – här drar du gränsen

Krocken i sociala medier uppstår när arbetsgivarens intresse är ett annat än den anställdes inlägg. Det menar Paula Hogéus, expert inom arbetsrätt.
statsminister
Beslutsfattande

Betyg på varje statsminister: Från Palme – till Reinfeldt

Chefs egen sammanställning av sju historiska statsministrar kan ge en fingervisning inför valet.

tuffabesked
Kommunikation

Ge tuffa besked – här är 5 råd för att lyckas

Alla företag måste genomgå förändringar – stora som små. Ofta är det chefen som inför alla medarbetare måste ge informationen. Så här gör du för att lyckas.
aaaa-2
Arbetsmiljö

8 sätt: Så hanterar du en narcissist

Oavsett om det är chefen eller en anställd – en narcissistisk person kan vara en mardröm för arbetsplatsen. Här är 8 sätt att hantera situationen.

domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
pontus-3
Konflikthantering

Efter 20 år som vd – skrev bok om att göra misstag

Misslyckanden är naturliga i en förändringsprocess, skriver Pontus Bodelsson i sin bok Ledarskap för förändring. Där delar han generöst med sig av lärdomar och missar.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden