robotintervju
Foto Oskar OmneRoboten Tengai och Havva Ilhan, biträdande personalchef Upplands-Bro kommun.

Roboten Tengai rekryterar utan fysiska möten – för att minska smittspridning

Roboten Tengai hjälper Upplands-Bro kommun med snabbare rekrytering i corona-krisen. ”Med hjälp av Tengai hoppas vi kunna fortsätta säkerställa våra rekryteringar och samtidigt minimera antalet fysiska möten ” säger Havva Ilhan, biträdande personalchef.

Chef har tidigare berättat att Upplands-Bro kommun testat att rekrytera med hjälp av intervjuroboten Tengai. Från och med 11 maj kommer kommunen ha robotar på plats för att genomföra automatiserade anställningsintervjuer och därigenom kunna minimera risken för smittspridning. Tengai har kapacitet att genomföra sju gånger fler intervjuer än en mänsklig rekryterare.

På vilket sätt kommer roboten Tengai till undsättning under Corona-krisen?
”Det självklara som vi alla står inför i coronatider handlar ju om hur gör vi nu. Hur säkrar vi kandidatinflödet så att vi träffar tillräckligt många? Eftersom vi redan testat Tengai blev det en självklart steg att ta”, säger Havva Ilhan, biträdande personalchef på Upplands-Bro Kommun.

Vilket rekryteringsbehov ska Tengai ta hand om?
”Det är främst inom vården, där behovet varierar väldigt mycket. Inom äldreomsorgen kan behovet av personal öka radikalt från en dag till den andra. Vi har Tengai på plats från och med måndag och till slutet av maj och kommer då att kunna säkerställa rekryteringsprocesser som vi är beroende av.

Charlotte WWeibe, HR-direktör på TUI, och roboten Pepper.

Läs också: Här lär sig alla AI – och roboten Pepper hjälper till 

Tidigare var ni övertygade om att roboten bara skulle göra ett första urval och att det sedan krävdes personliga intervjuer. Har ni ändrat er?
”Den stora anledningen till att använda Tengai just nu är smittrisken och att Tengai kan intervjua många fler än vi, men också att vi kan fortsatt säkerställa fördomsfri rekrytering. Tengai kommer att träffa flera kandidater. Den nya uppdaterade och validerade versionen av roboten genererar rapporter om huruvida kandidaten matchar vår kravprofil. Utifrån det kan vi öka träffsäkerheten och minimera det antal personer som vi träffar i initierande skede.”

Hur kommer processen att snabbas upp?
”Normalt sett är det en två stegs-process, att intervjua och att testa, vilket kan innebära att vissa kandidater fastnar genom att de till exempel dröjer med att göra testet. Nu har vi Tengai som även tar hand om den del som mäter personligheten, vilket gör att det förmodligen blir en snabbare process.”

robotintervju

Läs också: Kommunen som rekryterar med en robot

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Geraldine von Celsing och Carolina Wikström.
Rekrytering

Spetskompetens ger pricksäkra rekryteringar

Nu får cheferna på Sveriges Radio bättre stöd när de anställer nya medarbetare. En ny rekryteringsavdelning skärper pricksäkerheten och bidrar till vidgade perspektiv. ”Vi kommer in med ny spetskompetens”, säger Geraldine von Celsing som leder den nya avdelningen.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Pernilla Andersson sitter i en fåtölj.
Rekrytering

Så blir tester en väg tillbaka till jobb

Kan man lita på personlighetstester? Sjuhärads samordningsförbund ser dem inte som någon absolut sanning, men som ett underlag vid rehabilitering av människor långt från arbetsmarknaden. Med lyckat resultat: ”Att ett personlighetstest kan vara en så viktig pusselbit är fantastiskt”, säger biträdande förbundschef Pernilla Andersson.

Unga, högutbilade män känner sig trygga på arbetsmarknaden
Karriär

Trots pandemin: Unga mer trygga på arbetsmarknaden

Tryggheten bland unga på arbetsmarknaden är större än på sju år – trots pandemin. Allra tryggast är högutbildade unga män, visar en ny undersökning.
Person med händerna på magen
Rekrytering

Färre chefer rekryterar på magkänslan

Cheferna använder sin magkänsla mindre när de anställer nya medarbetare, visar en färsk Novus-undersökning från Ledarna.
idatroive
Rekrytering

Årets HR-chef 2020: Ida Troive, Parks and resorts och Gröna Lund

Hr handlar både om policys och pingisbord. Det är utgångspunkten för Ida Troive på Parks and resorts och vinnare av priset Årets HR-chef. ”Som arbetsgivare ska du se till att alla processer är på plats, ha rätt arbetsmiljö och bra policys. Samtidigt måste du kunna skapa en inspirerande arbetsplats där dina medarbetare har roligt. Det finns en komplexitet i mitt arbete som jag gillar.”

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
personlighetstest-2
Rekrytering

Kommuner lägger miljoner på personlighetstester

Personlighetstester har både hyllats i bästsäljande böcker, granskats och förkastats som oseriösa. Inte desto mindre är de ett populärt rekryteringsverktyg, både i privat och offentlig verksamhet.