robotintervju
Foto Oskar OmneRoboten Tengai och Havva Ilhan, biträdande personalchef Upplands-Bro kommun.

Roboten Tengai rekryterar utan fysiska möten – för att minska smittspridning

Roboten Tengai hjälper Upplands-Bro kommun med snabbare rekrytering i corona-krisen. ”Med hjälp av Tengai hoppas vi kunna fortsätta säkerställa våra rekryteringar och samtidigt minimera antalet fysiska möten ” säger Havva Ilhan, biträdande personalchef.

Chef har tidigare berättat att Upplands-Bro kommun testat att rekrytera med hjälp av intervjuroboten Tengai. Från och med 11 maj kommer kommunen ha robotar på plats för att genomföra automatiserade anställningsintervjuer och därigenom kunna minimera risken för smittspridning. Tengai har kapacitet att genomföra sju gånger fler intervjuer än en mänsklig rekryterare.

På vilket sätt kommer roboten Tengai till undsättning under Corona-krisen?
”Det självklara som vi alla står inför i coronatider handlar ju om hur gör vi nu. Hur säkrar vi kandidatinflödet så att vi träffar tillräckligt många? Eftersom vi redan testat Tengai blev det en självklart steg att ta”, säger Havva Ilhan, biträdande personalchef på Upplands-Bro Kommun.

Vilket rekryteringsbehov ska Tengai ta hand om?
”Det är främst inom vården, där behovet varierar väldigt mycket. Inom äldreomsorgen kan behovet av personal öka radikalt från en dag till den andra. Vi har Tengai på plats från och med måndag och till slutet av maj och kommer då att kunna säkerställa rekryteringsprocesser som vi är beroende av.

Charlotte WWeibe, HR-direktör på TUI, och roboten Pepper.

Läs också: Här lär sig alla AI – och roboten Pepper hjälper till 

Tidigare var ni övertygade om att roboten bara skulle göra ett första urval och att det sedan krävdes personliga intervjuer. Har ni ändrat er?
”Den stora anledningen till att använda Tengai just nu är smittrisken och att Tengai kan intervjua många fler än vi, men också att vi kan fortsatt säkerställa fördomsfri rekrytering. Tengai kommer att träffa flera kandidater. Den nya uppdaterade och validerade versionen av roboten genererar rapporter om huruvida kandidaten matchar vår kravprofil. Utifrån det kan vi öka träffsäkerheten och minimera det antal personer som vi träffar i initierande skede.”

Hur kommer processen att snabbas upp?
”Normalt sett är det en två stegs-process, att intervjua och att testa, vilket kan innebära att vissa kandidater fastnar genom att de till exempel dröjer med att göra testet. Nu har vi Tengai som även tar hand om den del som mäter personligheten, vilket gör att det förmodligen blir en snabbare process.”

robotintervju

Läs också: Kommunen som rekryterar med en robot

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Unga, högutbilade män känner sig trygga på arbetsmarknaden
Karriär

Trots pandemin: Unga mer trygga på arbetsmarknaden

Tryggheten bland unga på arbetsmarknaden är större än på sju år – trots pandemin. Allra tryggast är högutbildade unga män, visar en ny undersökning.
Hemma eller på arbetsplatsen? Nu luckras gränserna upp. IKEA ser sex trender som formar hybridkontoren. Foto: IKEA (Landskrona fåtölj 2749 kr exkl moms)
Annonssamarbete Chef + IKEA

IKEA: Se trenderna som formar ditt hybridarbete

”Arbetsplatsen behöver bli en magnet som får tillbaka folk”, menar Kicki, företagsinredare på IKEA och ger sina bästa råd för effektivt – och hemtrevligt – hybridarbete.

Person med händerna på magen
Rekrytering

Färre chefer rekryterar på magkänslan

Cheferna använder sin magkänsla mindre när de anställer nya medarbetare, visar en färsk Novus-undersökning från Ledarna.
idatroive
Rekrytering

Årets HR-chef 2020: Ida Troive, Parks and resorts och Gröna Lund

Hr handlar både om policys och pingisbord. Det är utgångspunkten för Ida Troive på Parks and resorts och vinnare av priset Årets HR-chef. ”Som arbetsgivare ska du se till att alla processer är på plats, ha rätt arbetsmiljö och bra policys. Samtidigt måste du kunna skapa en inspirerande arbetsplats där dina medarbetare har roligt. Det finns en komplexitet i mitt arbete som jag gillar.”

personlighetstest-2
Rekrytering

Kommuner lägger miljoner på personlighetstester

Personlighetstester har både hyllats i bästsäljande böcker, granskats och förkastats som oseriösa. Inte desto mindre är de ett populärt rekryteringsverktyg, både i privat och offentlig verksamhet.

anstallaldre
Rekrytering

3 anledningar: Därför ska du anställa äldre

Många äldre känner sig diskriminerade på arbetsmarknaden, samtidigt som kompetensbristen är ett faktum. Här är tre anledningar till varför du som chef inte bör glömma bort äldre erfarna personer när du rekryterar.

Annonssamarbete Chef + Netigate

360-analys av chefen är viktigare än någonsin

Pandemi, digitalisering och hybridarbete. Hur har ledarskapet hängt med i den senaste tidens extrema omställningar?  ”360-graders feedback ger chefer och organisationer en tydlig bild av vilka ledarskapsförmågor som behöver stärkas”, säger Sophie Hedestad på Netigate. 
Fem personer i möte om jobb
Rekrytering

7 trender inom rekrytering inför 2020

Smartness för att behålla talangerna, digitala verktyg som antingen hjälper eller stjälper och en allt viktigare onboardingprocess – det är några av trenderna vi kommer att få se mer av nästa år.