presidentknapp
OBS! Bilden är ett montage.

Premiärministern kan fly från tråkiga möten – med hemlig knapp

Har du drömt om att kunna fly ett tråkigt möte? Det är inget problem för Kanadas premiärminister Justin Trudeau – som enligt påståenden ska ha en hemlig knapp för syftet.

2015 utsågs Justin Trudeau till premiärminister i Kanada och har sedan dess varit en populär politiker även i Sverige för sin entusiasm samt ses av många som en motpol till USA:s president Donald Trump. Kanske kommer hans energi från att han diskret kan lämna tråkiga möten – utan att kränka övriga deltagare i rummet.

trump-2

Läs också: Trumps ledarstil inget vinnarkoncept

Enligt TV-programledaren Alex Trebek har nämligen premiärministern en hemlig knapp gömd i skjortan. Om han trycker på knappen vet hans medarbetare att det är dags att lämna mötet, skriver Vulture.

”När jag träffade honom i Ottawa noterade jag efter 45 minuter att Justin (Trudeau) kliade sig under skjortan och endast tio sekunder senare knackade det på dörren. Där stod hans assistent som sa att det var dags för ett nytt möte”, säger Alex Trebek, som tillvardags leder programmet Jeopardy.

Även om den hemliga knappens existens är bekräftad skulle Trudeau inte vara den första ledaren med det praktiska verktyget. Enligt medieuppgifter har Påven en knapp under sitt skrivbord i Apostoliska palatset som han kan trycka på när det är dags för besökare att komma in och lämna hans rum.

saveme

Läs också: Här är knappen som ska rädda dig från tråkiga möten

Relaterade artiklar

sjalvledarskap-2
Personlig effektivitet

Självledarskap – frihet som kräver tydlighet från chefen

För att självledarskap – en nödvändig ingrediens i distansarbetet – ska fungera krävs mer än ”bara” motivation. Tydlighet kring mål och förväntningar är av yttersta vikt, visar en färsk doktorsavhandling.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
jobbahemmamedbarn
Personlig effektivitet

Distansjobba när barnen är hemma – så lyckas du

Stökigt att jobba på distans när barnen inte kan vara i skolan? Psykologen Anna Bennich ger sina bästa tips för att vårda och hålla igång jobbet – och relationerna.

4 vanor som hjälper dig att sluta jobba på fritiden
Hälsa

Sluta jobba på fritiden – med dessa 4 vanor

Som chef är det särskilt svårt att dra gränsen mellan arbete och fritid. Den som alltid är i tjänst riskerar att försumma familjen och gå miste om nödvändig återhämtning. Följ dessa steg för en sundare balans.
Två personer som koncentrerat djupjobbar
Personlig effektivitet

Deep work: 5 regler – för att få din hjärna att prestera på max

Deep work handlar om att med total fokus och koncentration skapa förutsättningar för att låta din hjärna operera på topp. Här är fem regler för att nå dit.
Kvinna som förbereder sig för comebacken på jobbet vid dator
Personlig effektivitet

5 tips: Så bäddar du för comebacken på jobbet

2020 är här och ett nytt jobbår. Med några enkla knep kan du hjälpa dig själv under omstarten efter ledigheten – och se till att du inte inleder året i en uppförsbacke.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Jobba hemma i jul? Det finns både fördelar och fällor att gå i.
Personlig effektivitet

7 saker att tänka på när du jobbar hemma i jul

En timme framför datorn här och där med en liten glöggfika nära till hands? Tänk så mysigt och praktiskt att jobba hemma i jul! Men det finns fallgropar – och fördelar. Chef reder ut dem.