Premiärministern kan fly från tråkiga möten – med hemlig knapp

Har du drömt om att kunna fly ett tråkigt möte? Det är inget problem för Kanadas premiärminister Justin Trudeau – som enligt påståenden ska ha en hemlig knapp för syftet.

Personlig effektivitet
Publicerad
OBS! Bilden är ett montage.

2015 utsågs Justin Trudeau till premiärminister i Kanada och har sedan dess varit en populär politiker även i Sverige för sin entusiasm samt ses av många som en motpol till USA:s president Donald Trump. Kanske kommer hans energi från att han diskret kan lämna tråkiga möten – utan att kränka övriga deltagare i rummet.

Enligt TV-programledaren Alex Trebek har nämligen premiärministern en hemlig knapp gömd i skjortan. Om han trycker på knappen vet hans medarbetare att det är dags att lämna mötet, skriver Vulture.

”När jag träffade honom i Ottawa noterade jag efter 45 minuter att Justin (Trudeau) kliade sig under skjortan och endast tio sekunder senare knackade det på dörren. Där stod hans assistent som sa att det var dags för ett nytt möte”, säger Alex Trebek, som tillvardags leder programmet Jeopardy.

Även om den hemliga knappens existens är bekräftad skulle Trudeau inte vara den första ledaren med det praktiska verktyget. Enligt medieuppgifter har Påven en knapp under sitt skrivbord i Apostoliska palatset som han kan trycka på när det är dags för besökare att komma in och lämna hans rum.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden