Padel – för fler än bara mellanchefer

”Det är friskvård på sällan skådad nivå”, säger Lars Lundgren, specialist på idrottsmedicin, om mellanchefernas favoritsport padel.

Hälsa
Publicerad
Kvinna som spelar padel

”Friskvård på en sällan skådad nivå. Den positiva hälsoeffekten överväger de få skaderiskerna.” Det säger Lars Lundgren, fysioterapeut och internationell specialist på idrottsmedicin, om padel.

Sporten har blivit utsedd till alla mellanchefers favoritsport, men anledningen till att långt många fler än så blir frälsta är att nästan alla klarar av den. Den kräver ingen superfysik och är definitivt mer lek än allvar.

Lars Lundgren är intervjuad i den första svenska boken om sporten, Padel – historiken, spelet, profilerna, skriven av Johan Håkansson som bevakat sporten i över fem år – och vunnit två SM-guld för veteraner. Johan Håkanssons favoritslag är amague, som betyder fejk. En term som även används inom den argentinska tangon. I padel är det smashen som fejkas. Allt du gör i din förberedelse får motståndarna att tro att du ska smasha men precis innan bollträffen bromsar du slaget. Medan motståndarna rusar mot nät passerar bollen dem och lägger sig nere vid bakväggen. Och poängen är din.

Johan Håkanssons bästa tekniktips inför sommarens padelturneringar:

1. Gör korta svingar i slagen. Glöm dina gamla stora tennissvingar.

2. Försök att använda väggarna som dina vänner i stället för dina fiender. Hårda slag kommer alltid tillbaka.

3. Håll racketen på samma sätt som du greppar en hammare. Rakt och stadigt.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden