Kvinna som spelar padel

Padel – för fler än bara mellanchefer

”Det är friskvård på sällan skådad nivå”, säger Lars Lundgren, specialist på idrottsmedicin, om mellanchefernas favoritsport padel.

”Friskvård på en sällan skådad nivå. Den positiva hälsoeffekten överväger de få skaderiskerna.” Det säger Lars Lundgren, fysioterapeut och internationell specialist på idrottsmedicin, om padel.

Sporten har blivit utsedd till alla mellanchefers favoritsport, men anledningen till att långt många fler än så blir frälsta är att nästan alla klarar av den. Den kräver ingen superfysik och är definitivt mer lek än allvar.

lopning

Läs också: Därför är löpning extra bra för chefer

Lars Lundgren är intervjuad i den första svenska boken om sporten, Padel – historiken, spelet, profilerna, skriven av Johan Håkansson som bevakat sporten i över fem år – och vunnit två SM-guld för veteraner. Johan Håkanssons favoritslag är amague, som betyder fejk. En term som även används inom den argentinska tangon. I padel är det smashen som fejkas. Allt du gör i din förberedelse får motståndarna att tro att du ska smasha men precis innan bollträffen bromsar du slaget. Medan motståndarna rusar mot nät passerar bollen dem och lägger sig nere vid bakväggen. Och poängen är din.

Johan Håkanssons bästa tekniktips inför sommarens padelturneringar:

1. Gör korta svingar i slagen. Glöm dina gamla stora tennissvingar.

2. Försök att använda väggarna som dina vänner i stället för dina fiender. Hårda slag kommer alltid tillbaka.

3. Håll racketen på samma sätt som du greppar en hammare. Rakt och stadigt.

lopning-2

Läs också: Extremsportande chefer – fara för vi-känslan?

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En
Hälsa

Allt fler blandar jobb och semester – kan ge sämre återhämtning

Allt fler tar längre ledigheter och passar på att sitta på annan ort och jobba. Men det innebär en risk att du får sämre koll på hur mycket paus du får från jobbet.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Illustration av bland annat en hjärna och en person som pratar.
Hälsa

Studier ger nyckeln till välmående team

Ta hjälp av forskningen för att förebygga psykisk ohälsa på din arbetsplats. Nu finns en ny sammanställning över 32 vetenskapliga studier som visar hur du kan göra.

Kvinna sitter framför dator, ljus flödar in genom fönstret.
Hälsa

Ta in ljuset - bli piggare

Under vintern når bara fem procent av det globala ljuset till Sverige. Vill du få så mycket som möjligt av det ljus som finns? Se till att vara ute före klockan tio på morgonen.

Illustration med en dubbelsäng där en kvinna sitter med dator och pratar i mobiltelefon, en sur man som ligger bredav med rosor och en champagneflaska i bakgrunden.
Hälsa

Chefs under­sökning: Trötta chefer ligger sällan

Det kostar på att vara chef. Och det finns en överhängande risk att det går ut över kärlekslivet. Varannan chef uppger att de inte har tillräckligt med tid för sin partner. Det visar Chefs undersökning.

Pigge Werkelin tillsammans med hustrun Monika Möller Werkelin.
Hälsa

Pigge Werkelin: ”Med ett aktivt sexliv får du energi”

För entreprenören Pigge Werkelin finns det en självklar koppling mellan hans prestation som chef och hans privatliv. ”Det är grunden för ditt företagande. Ungefär som när du bygger ett hus behöver du en stadig grund, och den grunden är ditt privatliv. Du behöver se till att hela hemmadelen funkar, alltifrån ungarnas skolgång till ditt sexliv.”
I år kan arbetsgivare vara extra generösa vid jul, tipsar Helena Törnell på Delicard. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Delicard

Därför blir årets företagsjulklapp extra generös

Mycket pekar mot att det blir en generös jul på svenska arbetsplatser i år. Med rekordutrymme för skattefria julgåvor kan arbetsgivare slå på stort. ”Vi hjälper chefen att bli tomtehjälte”, säger Helena Törnell på Delicard.
Vilhelm Hanzén framför en tegelvägg.
Hälsa

Chefen som satt kärleken på vänt

Som ensamstående pappa och vd för en pr-byrå tycker inte Vilhelm Hanzén att han hinner med en relation. Men visst drömmer han om att möta kärleken igen.