oprahh

Oprah Winfreys 3 frågor för en perfekt start – på varje möte

Möten som får en seg start repar sig sällan. Följ istället TV-personligheten Oprah Winfreys strategi för mer effektiva möten.

Du har nog mer än en gång suttit i ett möte som aldrig vill börja. Medan ni väntar på medarbetarna som inte dykt upp ännu passar folk att avhandla andra ämnen med motiveringen: ”när jag ändå har dig på tråden”.

Kanske passar andra på att mejla innan ni kommer igång vilket lätt skapar en ofokuserad stämning i rummet. Det här är ett stort problem eftersom möten som får en seg start sällan repar sig fullt ut.

Det här har TV-stjärnan och ledarskapsprofilen Oprah Winfrey funderat på och kommit på en strategi, skriver Inc. Amerikanskan inleder nämligen varje möte på samma sätt genom att ställa tre enkla frågor.

  1. Vad är syftet med mötet?
  2. Vilka ämnen kan vi inte undvika?
  3. Vad betyder mötet för verksamheten?
stevej

Läs också: 3 sätt: Så gjorde Steve Jobs sina möten superproduktiva

Den här strategin fungerar eftersom det ger en omedelbar tydlighet. Genom att ta bort alla distraktioner kan alla mötesdeltagare fokusera på det som är viktigt. Den här tydligheten, menar Winfrey, kommer inte gratis utan något du som chef aktivt måste sträva efter.

Det här kan liknas med att målmedvetna och lösningsorienterade människor sällan skjuter upp problem utan tar tag i dessa direkt. I ställer tar man ansvar för frågan och driver den framåt tills ändringen är genomförd.

dissarpp1

Läs också: Därför har Amazon-vd:n förbjudit Powerpoints – 3 skäl

Relaterade artiklar

spara-2
Beslutsfattande

Undersökning: Det här krävs för att behålla duktiga chefer

Möjlighet till kompetensutveckling – det är ett av kraven som arbetsgivaren måste leva upp till om de ska behålla duktiga chefer, visar en Sifo-undersökning.
En enkel operation gör skillnad i barns liv – och ny stolthet på jobbet, menar Martin Forsling, vd på Bontouch. Foto: Operation Smile, Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Operation Smile

Nya leenden ger stolthet på jobbet

Martin Forslings dotter föddes med läpp-, käk-, gomspalt.
Det blev starten på ett samarbete med hjälporganisationen Operation Smile.
I dag har hans företag Bontouch hjälpt 500 barn.

kondo
Personlig effektivitet

Marie Kondos bästa städråd: Så här ska ditt skrivbord se ut

Hon har gjort succé som städinfluencer på Netflix. Nu delar experten Marie Kondo, 34, med sig av sina bästa råd för hur du optimerar ditt skrivbord.
produktiv
Personlig effektivitet

5 kända myter om produktivitet – som måste krossas

Här är myterna som är värda att krossa.

pinken
Personlig effektivitet

Daniel Pink: "Gör pappersarbetet – efter lunch”

Genom att välja när på dagen du gör en aktivitet kan du höja såväl din prestation som ditt välbefinnande.
omgiven
Personlig effektivitet

”Många chefer behöver hjälp”

Efter en het debatt om hans tidigare böcker kommer Thomas Erikson med ännu en bok – nu med den provocerande titeln ”Omgiven av dåliga chefer”. Chef träffade den omtvistade författaren.
Lena Ahlin lyfter fram respekt och ärlighet som viktigt för lyckade rekryteringar. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Landa nya stjärnor med respektfull rekrytering

97 procent av de som rekryteras jobbar kvar efter tre år.   En viktig förklaring till den succén stavas respekt, menar rekryteringsföretaget Consensus. ”Ytterst handlar det om människor och deras framtid. Då är det väldigt viktigt att vara noggrann”, säger Lena Ahlin.