olof_faxander-2
Olof Faxander, vd Sandvik utnämndes till Mångfaldschef 2015 vid Chefgalan i Stockholm.

Olof Faxander, vd Sandvik utnämnd till Mångfaldschef 2015

Vad har du gjort rent konkret för mångfalden på Sandvik?
”Vi har tittat väldigt brett när vi har rekryterat. Målsättningen har varit att bryta upp gamla strukturer och normer för vem som blir chef på olika nivåer och se till att vi har ett mångfaldsperspektiv. Vi har väldigt mätbara resultat så att vi verkligen kan se förändringen i våra siffror också.

Jag tycker att det börjar med vd:n på ett företag. Det är mycket diskussion i media om styrelsens roll, men från mitt perspektiv tycker jag det börjar med den operativa ledningen i företaget. Hur vi som jobbar varje dag i företaget verkar och vilka beslut vi fattar. Att vi visar att vi menar allvar genom handling.”

Hur ser kopplingen mellan mångfald och affärsnytta ut?
”För mig är kopplingen självklar. Till att börja med är vi ett bolag som har 75 procent av våra anställda utanför Sverige. Att ta tillvara hela talangpoolen i före­taget är helt centralt för att vi ska kunna använda våra resurser på bästa sätt.

Det gäller också andelen kvinnliga anställda jämfört med andelen kvinnliga chefer. Har man ett gap där måste man ju se det som att vi inte tar vara på hela den talangpool som vi har i företaget när vi utnämner och utvecklar chefer i företaget.”

Vilket råd vill du ge till andra företag som vill jobba med mångfald?
”Våga stå där först som chef och ledare och visa genom handling. Se till att titta brett och förutsättningslöst i hela organisationen när du tittar på de chefer du har och de som du har att välja bland. Det kan vara lätt att fastna i samma typ av chef som den som lämnar en viss befattning. Men där tror jag man måste öppna sitt sinne och tänka på de resurser som finns i hela organisationen.”

Andra har läst: Alla vinnarna på Chefgalan 2015

Läs mer: Läs mer om alla nominerade i kategorin Mångfaldschef 2015

 

Relaterade artiklar

annika_viklund_vattenfall
Evenemang

Annika Viklund: ”Blandning ökar vinsten”

Årets mångfaldschef. Annika Viklund har ökat andelen kvinnliga chefer till 50 procent och fått in flera olika nationaliteter i ledningsgruppen. Hon får med sig med­arbetarna och chefer när hon visar att mångfald skapar kundnytta.
Kavla upp ärmarna. Här är trenderna som chefer och arbetsgivare behöver hantera framöver, enligt hr-experterna på Simployer.
Annonssamarbete Chef + Simployer

5 stora skiften för chefer – förbered dig så här

Pandemin har förändrat våra arbetsplatser och rivstartat allt från ny lagstiftning till digitalisering. Nu måste chefer och arbetsgivare hänga med i allt det nya.  Hr-experterna på Simployer framtidsspanar – och ger dig möjlighet att ligga steget före.
johanna-frelin_finalist
Evenemang

Johanna Frelin: ”Våra byggnader ska skapa en bättre värld”

Årets innovativa ledarskap. Hon utformade företagets framtidsstrategi som en rymdresa och hon tog en buddistmunk till hjälp i hälsoarbetet. För Johanna Frelin är kreativitet en del av affärsnyttan.
tarek_malak_finalist
Evenemang

Tarek Malak: ”Ikea försökte värva min personal”

Årets framtidschef. Från häktet till företagsvärlden. Tarek Malak lyckades vända en stökig ungdom till värdefulla erfarenheter. I dag engagerar han sig i lokalsamhället och bjuder hemlösa till sin restaurang på julafton.
monica_eckerdal_svenska_kyrkan
Evenemang

Monica Eckerdal: ”Kyrkan räddar liv på nätet”

Årets digitaliseringsledare. När världen förändras måste kyrkan följa med. Det insåg Årets Digitaliseringsledare när hon startade chattrum och byggde upp själa­vård på nätet. Numera talar kyrkan med ungdomar på ungdomars vis.
amelia_adamo
Evenemang

Amelia Adamo blev tidningsdrottning genom att lyfta kvinnor

Årets hederspris, Chefgalan. Näsa för affärer och mod att ta nya vägar gjorde henne till tidningsdrottning. Amelia Adamo skapade mediahistoria när hon vågade lyfta fram kvinnor, flickor och tanter.
Mathias Törnblom på Dustin har checklistan för bättre flyt på den digitala arbetsplatsen.
Annonssamarbete Chef + Dustin

Checklista för flow på din digitala arbetsplats

Kontor står tomma, samtidigt som flitens lampa lyser hos alla hemmajobbare. Den digitala arbetsplatsen, där vi jobbar tillsammans online, är här för att stanna. Med öppen-dörr-möten och annat nytänk kan chefer förbättra den nya arbetsvardagen.