Ökad brist på kandidater orsakar felrekryteringar

Chefs undersökning visade nyligen att en femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Nu kommer en ny slutsats från rekryteringsbolaget Robert Half: bristen på kandidater leder allt oftare till felrekryteringar.

Rekrytering
Publicerad

En tilltagande brist på kandidater med rätt kompetens leder allt oftare till felrekryteringar som många verksamheter ångrar. Den slutsatsen levereras av rekryteringsbolaget Robert Half, som enligt egen statistik slår fast att nära hälften (46 procent) av de högre beslutsfattarna anser sig ha gjort en rekrytering under den senaste tolvårsperioden som de nu inser var fel. 

Hela 70 procent av företagen håller med om påståendet att risken för felrekryteringar har ökat under samma period. Det är inte bara svårt att hitta kandidater med rätt kompetens, det är många gånger svårt att hitta några kandidater över huvud taget, enligt rapporten som citeras av Management Today.

Problembeskrivningen sägs bestå i att folk i femtioårsåldern redan har gått i tidig pension, medan de unga ställer så omfattande krav på lön och flexibla arbetstider att de är omöjliga att tillmötesgå för chefen. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden